Dobry den. Spoznala som na jednej socialnej sieti muza,ktory mi bol hned odzaciatku sympaticky. Ja jemu rovnako. Dlhsie sme si spolu najskor pisali,potom sme si vymenili telefonne cisla. Stretli sme sa doteraz dva razy. Piseme si denne,volavame si. Mame sa znova stretnut. Obaja mame 35.rokov. On je bez partnerky 3.roky. Ja som bez partnera 4.roky. Minule mi ani neviem preco napisal,ze si s jednou slecnou pise uz dlhy cas. Este predtym,nez spoznal mna. Pisal mi o nej,ako ho klame a zavadza ho. Ze mu tvrdila,ze je sama,namotavala ho,potom ked sa mali uz stretnut,tak z jej strany nasledovali same vyhovorky,klamstva. Ze uz si zrovna niekoho nasla,je zadana,a podobne. On vedel o nej celu pravdu,pozna ju z reality,iba bol zvedavy,kam az daleko chce svojimi klamstvami zajst. Ze nemal zaujem sa s nou osobne stretnut. Ani nema o nu ako o zenu,zaujem. Napisal mi,ze medzi nami je to uplne inak. A ze citil potrebu,mi o tom vsetkom napisat. No a ako mi to napisal,zacala som mat pochybnosti. Lebo ked sme sa uz stretli,a obaja mame o seba zaujem,rozpravali sme sa o vztahu ohladne nas dvoch,ja som na tu socialnu siet prestala chodit. No ked mi napisal o tej zene,o stretnuti,zacali vo mne rast pochybnosti. Tak som si zacala vsimat,ako casto tam chodi. On tam chodi denne. Nakratko sice,ale chodi. Zdoverila som sa mojej kamaratke. Ze ked mi povedal to o tej inej zene-stretnuti,tak som sa az rozplakala. Prislo mi to luto. Vsetko. Lebo som si myslela,ze som nasla konecne dobreho muza pre vztah. Paci sa mi. Je mi s nim dobre. A ta moja kamaratka mu vcera napisala. Cez tu siet. Najskor nic. Ale dnes jej odpisal. Ona mu poslala spravu-ahoj.Chces si so mnou pisat? A on jej dnes odpisal-ahoj.Rad si budem s tebou pisat.
Neviem,co mam robit. Trapi ma to. Pozname sa zatial len par tyzdnov,mame sa teraz stretnu treti raz,ale pacil sa mi povahovo,nazormi na zivot,aj ako muz. A teraz mam o nom pochybnosti,ci dokaze byt verny,ci ma o mna vazny a seriozny zaujem? Neviem,co mam robit.
Co mam robit?
bagration, som síce introvert, ale na druhej strane mám pocit, že problém s komunikáciou nemám. Nemám problém s ľuďmi komunikovať, dať sa do reči, osloviť prvý. Kamaráta som si našiel, ako som písal, toho jedneho:-). Mám aj nejakých známych tu v okolí, ale samozrejme ten môj spoločenský život nie je taký, ako by som si to predstavoval.
Samozrejme, človek by mal na sebe neustále pracovať a tak podobne, vždy je čo vylepšovať, ale niekedy je to aj o šťastí a tiež aj o tom, že jednoducho niekto ho vôbec nemá, z nejakého dôvodu.
Niekto si ide kúpiť do stánku cigarety a stretne popri tom napr. svoju životnú lásku. Vieš, ako si aj napísal, ty to máš tak, ja zase inak. O tom to je, že nie všetci to máme rovnako, z nejakého dôvodu. Ako som aj napísal, skúšal som osloviť ženy, ktoré mi boli sympatické, alebo ktoré som v meste stretával, ale vždy to akosi išlo do stratena. Ako keby som neustále klopal na tie nesprávne dvere. Ale každopádne, dík za tvoje prianie:-).
mozno vas problem je v komunikativnosti. Za tri roky si si nenasiel ziadneho kamarata? Necitis sa osamely a smutny? Ja napriklad nemam problem oslovit hocikoho, viacmenej hocikde, kde to spolocenska situacia umoznuje. Velakrat sa mi stalo, ze som sa s niekym niekde zoznamil a o par dni sme uz niekde spolu sedeli. Mam vela kamaratov a kamaratky, v podstate ked sa mi niekam chce, tak si mozem vyberat, kedy s kym. Staci sa neostychat, trochu si vybudovat sebavedomie a vsetko pojde ako po masle :) Aj ja pouzivam socialne siete, najviac fb, ale medzi priatelmi mam len ludi, ktorych uz osobne poznam, ktorym doverujem a aj ked sa chcem zoznamit s nejakou zenou a stretnut sa s nou, zvacsa nie je problem :) Preto vam obom drzim palce, nech sa vam postasti :)
bagration, podľa mňa to nie je len o sociálnych sieťach. Žijeme už v úplne inej dome, ľudia sú už proste iní. Je pravda, že ten virtuálny priestor a aj tie spomínané sociálne siete tomu v tej negatívnej rovine do určitej miery napomohli, že sme sa navzájom až príliš odcudzili, ale možno by to bolo také aj bez toho. Chceme stále zdieľať, komunikovať, zabávať sa a byť s ľuďmi, ale ideme na to až príliš veľkou obklukou, možno jeden od druhého už máme prehnané očakávania a tak podobne a teda ten výsledok je nakoniec skôr kontraproduktívny.
Ja to mám tak nejak podobne, ako kelova, tiež po tridsiatke, život väčšinou v štýle z domu do práce a z práce domov. Navyše žijem v mestečku, kde som sa prisťahoval, nemal som tu žiadnych známych, žiadne väzby a vlastne ani v tomto meste doteraz nemám a to tu už žijem pomaly tri roky. Mám tu akurát jedneho kamaráta, ktorý býva desať kilometrov odtiaľto. V práci kolegovci sú všetci starší, každý už má svoju rodinu, svoj život, vychádzame síce spolu veľmi dobre, ale mimo práce netrávime čas spolu. Takže človek veľakrát by aj niekam išiel, ale častokrát nemá s kým. Takže možnosť s niekým sa zoznámiť je takmer nulová. Napriek tomu som ale za posledné dva roky čas od času prekonal sám seba a skúsil jednoducho osloviť ženy aj na ulici, ale nakoniec mi z toho nevyšlo nič. To len na margo toho, že ten problém nie je len v sociálnych sieťach, resp. kvôli nim.
No a čo sa týka tvojej témy, kelova, keď ste už s kamoškou rozohrali takúto hru, mali by ste ju teda ešte trochu rozvinúť. Ako napísal bagration, áno, je to slobodný človek a môže si robiť čo chce. Na druhej strane ste sa ale stretli, sám hovoril o vzťahu, o tom, že by si ho s tebou vedel predstaviť, pobozkali ste sa. Možno som staromódny, ale predsa to už niečo znamená. Samozrejme, môže chodiť aj na naďalej na spomínanú sociálnu sieť a písať si, s kým chce, ale mal by dotyčným dámam dať najavo, že pokiaľ by chceli riešiť niečo viac, on už niečo ,,rozbehnuté" má. Čiže tvoja kamoška by si ho v tomto zmysle mohla ,,preklepnúť". Pokiaľ by jej vôbec nespomenul, že sa nedávno stretol s nejakou ženou(s tebou) a že niečo už rieši, tak potom podľa mňa nejedná seriózne.
bagration,ja som mu verila. Ta nedovera nastala vo mne az vtedy,ked mi pisal o tej druhej zene,ako si dlho pisu,ako ho klamala,namotavala. Ako sa mali stretnut. Az vtedy. Potom som si zacala pozerat,ci tam chodieva. Teraz mu napisala ta kamaratka,ci vobec zareaguje. Neviem kam to moze vsetko az zajst. Je mi len smutno,z tohto vsetkeho
paradoxne je, ze volakedy, ked este nejestvovali socialne siete, predsa bolo omnoho jednoduchsie sa zoznamovat. Myslim to v tom zmysle, ze ludia chodili viac do prirody, na rozne akcie, koncerty.. a nebolo tolko osamelych alebo dlhodobo nezadanych ludi ako teraz. Pritom socialne siete by prave mali napomahat tomu, aby sa ludia zoznamovali. Ale pravda je taka, ze skor rucaju vztahy a naburavaju ludsku doveru. Musis si uvedomit jednu vec: ak si sa s nim stretla doteraz len dvakrat, nie je v poriadku, ak uz teraz na zaciatku k nemu citis nedoveru.
bagration,dakujem. Viem,ze mas pravdu. On je slobodny,ja som slobodna. Nechodievam velmi von. Idem do prace,potom domov. Sem-tam kava s kamaratkami,oslavy ked si ideme navzajom vinsovat. Teraz v lete chodievam obcas na kupalisko,grilovat s kamaratmi,s rodinou. Vencit psa. Ale nemam kde niekoho spoznat. Preto ta siet. V praci sme vacsinou zeny. A on sa ma prvy opytal,ci si mna a jeho viem predstavit spolu ako par. Ked som mu odpovedala kladne,ze ano,on mi povedal,ze aj on ano. Dali sme si bozk. Netlaci na mna v nicom. Vidim,ze sa mu pacim ako zena. Len teraz mam strach sa donho zalubit,aby som neskor netrpela. Nesklamala sa. Ano,paci sa mi..
a z coho si zufala? Aspon vies, do coho ides a nebudes sokovana po nejakej dlhsej dobe, co s nim uz mozes byt. Pisete si dlho na "socialnej sieti", predpokladam na ktorej.. na tej, kam chodia z velkej casti ludia, ktori si spravia fake profil a vymyslia si svoj zivot. Na tej sa da aj kontrolovat, kto kedy tam bol... Spoznavat sa s ludmi je vzdy najlepsie osobne... sadnut si, poprechadzat sa, otvorene sa porozpravat. Ale viem, zijeme v 21. storoci, ludia to robia. Ale musis si uvedomit, ze su ludia, ktori to robia v dobrej viere, ze si niekoho najdu, a su ludia, ktori to robia len preto, lebo sa nudia, alebo chcu niekoho balamutit. To, ze odpisal tvojej kamaratke, este nemusi nic znamenat. Predsa spolu nechodite, tak nemozes ziarlit nato, ze si pise aj s inou. Tak si premysli, ci to ma pre teba este vyznam "sa namotavat" alebo ostanete len kamaratmi. Je tazke nieco ine radit. Kedze je to slobodny clovek, moze si robit, co len chce. Skus sa ho opytat, ci si pise este s nejakou inou a ak zaklame, mas to iste.