Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vyzivne

Príspevok v téme: Vyzivne
holmatro

pekný deň prajem.nájde sa tu niekto.kto mi vie poradiť?mám s bývalom mužom 3 deti.sme rozvedený.súd mu pridelil platiť výživné 150 eur.ktoré platí.ale už 5 rok pracuje v nemeckú.kde zarába a má oveľa väčší príjem.chcela som sa snim dohodnut.aby vybavil rodinné prídavky tam s tým.že mi potom nebude musieť dávať nič a dostávala by som iba rodinné prídavky odtiaľ a tým.že si vybaví aj spätne za tie roky čo tam pracuje čo činí dosť peňazís tým.že peniaze si rozdelíme napoly.všetky potrebné papiere sme vybavili a čakala som teda.ako to bude pokracovat.dozvedela som sa .že počas toho komunikoval bezomna s agentúrou čo to vybavovala a zmenil účet na ktorý tie peniaze mali byť poslané a nechal si ich poslať na svoj účet.keď. som sa to dozvedela povedal mi.že na tie peniaze nemám nárok.že on tam zarába .že na čo si narokujem.ale tie peniaze sú predsa pre deti..ako môžem postupovať.aby tu časť peňazí dal mne.alebo to niekde nahlásiť že tie peniaze sa k deťom ani nedostali a bude ich musieť vrátiť?ďakujem za pomoc

Kýčera

Rieš to cez právnika. Musíš mu predložiť všetky relevantné doklady, dať splnomocnenie na zastupovanie a ten Ti poradí, čo ďalej. Či podať trestné oznámenie na exmanžela, či žiadať zvýšenie výživného na deti, či prídavky z Nemecka...

holmatro

ta suma čo sa vyplacala za tie roky na slovensku sa z toho odratava. nejedna sa o žiadne podvody. ani o dualne vyplacanie, ak mi budu chodiť prídavky z nemecka, tak na slovensku sa mi vyplacať nebudú. a ak sa mi budú vyplacať na sl, tak z nemecka mi budú chodiť kratené o tu sumu. socialky medzi sebou komunikujú.

0vecka

dalsi ty kde zijes? pracovne povolenie v nemecku? ja som tu 6 rokov a nic take nemam :-D

inak na to vyzivne narok maju (na moje velke pocudovanie):

www.steuertipps.de

Jaja15

Ak to v Nemecku tak funguje že vyplácajú tie prídavky aj spätne a aj bývalým manželom ktorý nemajú dieťa v opatere, obráťte sa u nás na sociálku - tam vám najlepšie poradia, zároveň požiadajte o vyplácanie prídavkov na Slovensku ak ste to teda zrušili....aj tak sa mi veľmi nezdá že by sa to dalo v Nemecku vyplácať aj spätne - veď vtedy by išlo o vyplácanie prídavkov duálne - v Nemecku aj na Slovensku za rovnaké obdobie.....ale v každom prípade požiadajte aj o zvýšenie výživného.

Jaja15

A ste si istá že tie rodinné prídavky v Nemecku aj vybavil? Aké doklady ste mu k tomu dali? Vy na deti prídavky predpokladám že stále dostávate zo sociálky na Slovensku...Ako jednu z možností vidím v tom že to nahlásite u nás na Slovensku na Soc.poisťovni a tí by to mali preveriť, inak nemáte ani žiadny dôkaz že tie prídavky vybavil....Ja na vašom mieste to nahlásim na tej Sociálnej poisťovni, že bývalý manžel požiadal duálne o vyplácanie prídavkov v Nemecku - budú to musieť preveriť a on ich bude musieť vrátiť. A vy požiadajte bývalého o zvýšenie výživného na deti a požiadajte aj o zvýšenie výživného súdnou cestou... Dobrý advokát vám poradí, stačí poukázať na zvýšenie výdavkov na deti...Neviem koľko rokov majú vaše deti, ale určite mi dáte za pravdu že čím staršie dieťa tým viac výdavkov(v tom vám už poradí advokát)

holmatro

o podvod sa nejedna,v nemecku to tak funguje,ze si moze uplatnit pridavky na deti,aj ked ich ma v starostlivosti byvali partner,s tym,ze na slovensku ich poberat uz nebudem.bolo to normlane vybavovane cez agenturu ktora komunikuje s nemeckymi uradmi.nemecke urady dokonca spatne vyplatia sumu za odpracovane roky az 5 rokov dozadu,ako tam niekto pracuje

dalsi

Myslim, ze pohrozenie na nemecke urady, ze nema deti v opatere a pobera na ne podporu, by malo byt pre neho dostatocne motivujuce. Mozu mu zrusit pracovne povolenie, alebo ho budu presetrovat a nakoniec si zavari na pekny pruser.

Jaja15

No neviem, ale celé mi to pripadá divné...Podľa mňa ak ste rozvedení a deti nie sú v starostlivosti manžela, tak nárok na prídavky on nemá v žiadnom prípade...a vy tiež nie keďže tam pracuje bývalý manžel a nie vy....ak sa mu naozaj podarilo vybaviť tie prídavky (aj keď o tom pochybujem), tak právnou cestou od neho peniaze nedostanete, pretože boli získané podvodom- nemal nárok na ich poberanie keďže ste rozvedení a deti nie sú v jeho starostlivosti....jedinou možnosťou aby ste od neho získala časť peňazí vidím v tom, že mu pohrozíte že ho udáte za čin podvodu(vtedy by tie peniaze musel vrátiť)....