Pekny den prajem. Tak kde zacat. Nuz pracujem ako opatrovatelka v jednej rodine v Rakusku a stary pan ktory zije so svojim synom je od zaciatku zvlastny no zrejme ide len o pretvarku. Vo februari som tam nastupila a v marci sa to cele zacalo. Zijem v Rakusku s partnerom a mojou buducou svokrou obaja mi nechcu verit ze sa moze ujov syn aj pretvarovat a myslia si ze na chybe som ja a ze problem bude v nasej komunikacii. Ale prejdime k veci. V marci zacal sledovat ako sa o jeho otca staram a ako casto ma spravenu hygienu a kolko sa s nim von prechadzam. Ujo je v podstate samostatny len sa mu pomaha pri kupani a ked potrebuje ist na wc. Stale sa jeho synovi nieco nepaci a hlada zamienky ako zo mna urobit zlu opatrovatelku. Neustale mam vykricane ze jeho oco ma spinave plienky no popritom za den mu ich vymenim 6-7. Potom povedal ze musi kontrolovat on ked neviem ja a ked som sa ohradila ze 6-7 plienok v priebehu dna nieje malo tak povedal nie musim stale skontrolovat. Neskor zacal s tym ze nevarim tolko co druha opatrovatelka lebo ona vari aj polievku aj druhe a ja podla toho co sa najde v spajzi. Niekedy je cez den len polievka a inokedy len druhe jedlo. Kedze on velmi setri na strave moc toho na varenie tam neostane. A hneva ma ako sa stara do mojej roboty. Hocikedy si pride a vezme svojho oca kus von no popritom ja s nim chodim aj 4krat denne no ked vidim ako s nim potom zaobchadza nemozem sa na to divat. Ujo bol raz leziaci ale len chvilu a jeho syn ho raz daval na vozik no vobec ho nezabrzdil a kebyze nepridem ja ujo spadne a vozik ide po mimo. No hrozne. Ako som este mlada baba ale vystudovala som 3 roky na skole opatrovatelku a viem co s ujom treba robit no jeho syn sa potrebuje starat ked netreba a potom sa stazovat ze som k nemu drza lebo mu stale poviem aby daval na svojho oca vacsi pozor lebo uz bol leziaci. No a samozrejme nevystazuje sa mne ale mojej buducej svokre ktora s tym nic nema. Hlavny problem je ten ze ujov syn sa stara ked ho nik nepotrebuje a ked nahodou tak sa este tvari akoby sa ho to ani netykalo. Ako raz ked mi ujo spadol na zem a trapila som sa s nim tristvrte hodinu a ked som kricala na jeho syna ze potrebujem pomoct tak nic musela som prist za nim osobne a tvaril sa este akoby som ho ziadala o neviem aku vec. Najlepsie bolo ked mi povedal ze som pre neho zataz. A ja som sa len pousmiala a povedala mu aka je on zataz pre mna ked pride pomoct len vtedy ked od neho nikto nic nepotrebuje a opat sa len vystazoval mojej buducej svokre. Nikto mi popritom neveri ze by taky bol lebo k druhej opatrovatelke je normalny aj ked jej tiez obcas stoji za chrbtom a kontroluje ale nie v takej miere ako mna. Ja neviem ani moja buduca svokra mi neveri a mam pocit akoby hral pretvarku pred inymi a samozrejme ja som ta najhorsia. Toto co som opisala trva uz od marca a teda kazdy si mysli ze problem je vo mne a nie v nom ale vobec nie. Popritom si myslim ze je vsetko ok. Upratane maju vzdy pozehlene navarene poprate ale on vzdy si nieco na mna najde. Deti nema ziadne ani zenu a ma 53 rokov. Mozno ma nejake komplexy neviem. Poradte co robit. Vdaka.
Sleduje kazdy moj krok a hlada problemy kde nie su
A aby toho nebolo malo zacal mi vraviet kedy odpovedat ano a kedy dobre. Lebo vacsinou mu vravim dobre ked mi povie ze musi ist nachovat kravy ale co akoze caka. Mna jeho kravy nezaujimaju a odpoved dobre mu musi stacit. Ale on mi este na to povie ze musis povedat ano nie dobre. Chlap by sa mal spamatat pretoze ucit niekoho co ma povedat je uplne blbe a hlavne od neho co nema skoncenu strednu skolu a k tomu nikdy nepracoval len pri kravach bol zavrety cely zivot sedliak. Uz ani neviem ci sa mam z neho smiat alebo ho rovno niekam poslat.
neda sa v tomto moc radit pretoze kto nezazil to nepochopi
Netreba: tiez som sa nad tym zamyslala ale tak to je jeho problem to ze on ma komplexy mna sa nijak netyka. Mal si najst zenu a v jeho veku mal mat uz davno aspon 2 deti. A najviac ho skrie to ze niesom ticho ked sa mi nieco nepaci a dokazem si povedat narovinu co si myslim a on to nedokaze nejak v sebe spracovat ze mlada baba ide oponovat starsiemu chlapovi. Ibaze si neuvedomil ze u mna si clovek musi respekt zasluzit. A on medzi tich ludi nepatri.
Podľa mňa je preto taký, lebo si sebavedomá a pekná mladá baba a on zakomplexovaný starý mládenec, tak si jednoducho potrebuje rýpnuť a hľadať chyby tam, kde ani nie sú.
Moja buduca svokra mi raz povedala ze mozno je preto ku mne taky lebo niesom privetiva ako druha opatrovatelka ktora sa s nim smeje na kazdej hluposti ibaze ja sa neviem smiat nasilu a ked mi danna vec nepride smiesna. Napr. Druha opatrovatelka sa s nim smeje ked niekoho on nazve ze ten a ten je debil. Ale popravde ja sa na takych hlupostiach smiat neviem. No bohuzial tu v Rakusku je mentalita celkom ina.
Adr1a: vsak uz som rozmyslala aj nad tym a uz si aktivne aj hladam. Ujov syn este nic nevie. Ale bude mat casu premyslat ked odidem. A navyse teraz tam v nedelu mam ist a vobec sa netesim. A este moja buduca svokra kruti hlavou ked sa mu len pozdravim a nepodam mu uz ani ruku. Ale zaco. Za to jeho spravanie? Ani nahodou. Moze byt rada ze som sa mu neprestala aj zdravit.
Odid.
Sice stary pan je v pohode, ale ty predsa neskoncis kvoli jeho synovi s nervami alebo inak zdravotne, tam niekde....
Toto zrejme neprestane nikdy. Dovody na taketo spravanie moze mat jeho syn rozne a moze ich byt viac. Moznosti je vzdy viac. Ale radim ti, odid a zmen rodinu, lebo ti toto cele, moze sposobit zdravotne problemy a este aj rodinne/osobne problemy (vid svokru).
Povedz obom, tomu synovi aj otcovi, ze neustalym takymto spravanim stazovanim vycitkami na vykon tvojej prace ti dava jasne najavo, ze sa mu tvoja starostlivost o st.pana nepaci, je nespokojny, a ze budes preto nutena si hladat inu pracu, inu rodinu.
Bud sa uvedomi alebo koniec. No skor sa zmeni len na kratku chvilu a potom to opat sklzne do starych kolaji. Preto som ti ako prve hned napisala, odid....
Blbca môžeš buď zmeniť, alebo obísť. Osobne by som sa ho otvorene spýtal, čo mu na mne vadí. A ak by diskusia nikam neviedla, šiel by som inde. Načo sa trápiť?
Nemyslim ze mam nizke sebavedomie a prave naopak cakam len ze za svoju pracu budem mat aj nejaku vdaku no nie takym sposobom ze bude mna ujov syn vykreslovat pred inymi ako zlu opatrovatelku. So starym ujom vychadzam dobre a vzdy ked pridem tak je na nom vidiet ze je rad ze som opat prisla. Totiz ujovmu synovi sa zrejme asi nepaci ze sa o uja velmi zaujimam ale to je aj o ludskosti ktoru by mala mat kazda dobra opatrovatelka. Ale nech rozmyslam ako rozmyslam tak zatial som k nicomu neprisla. Akurat len na to ze ujov syn hra pred druhymi divadlo aby sa neprislo na to aky v skutocnosti je. Tiez som si myslela ze rakusani budu v pohode ked som prisla do rakuska prvykrat no teraz prichadzam na to ze nech clovek robi co robi vdaky sa nedocka a este bude aj skritizovany za to.
moja kamoska si posielala zivotopis a foto agenture,.. poslali rodine..
a ze rodina povedala ze je "priliš pekná" :-D ju nezobrali...
pre druhu rodinu zase "tmavá" pritom je biela a farbí sa na čierno...
akože rozum mi zastával ked pri mne telefonovala a toto jej hovorila z agentury... normalne by som jej asi ani neverila