Chcel by som vediet,ake mate skusenosti s uzivanim Zinku.Pomohol vam nejako?A kolko ho moze clovek denne uzit v tabletkach?Je mozne,ze sa nim clovek moze predavkovat?Ja beriem 30 mg denne.Je to vela?
Zinok - kolko mg uzivat denne?
Brasko, 30mg zinku denne je dost vela...Pokial ho nemas z nejakeho dovodu akutny nedostatok tak by som odporucil davku znizit nakolko sa nachadza aj v beznej strave...
Zinek aktivuje asi 200 enzymů, tím se dá vysvětlit únava.
Ale to by se mělo po nějaké době srovnat.
Na prostatu samotný zinek nepomůže. Je určitě dobrý, ale chce to něco přidat, třeba serenou, lykopen, selen, kopřivu a co já vím ještě. Víc složek působí synergicky.
Mineraly sa maju vseobecne brat vecer.
Zinok sa podiela na vyrobe enzymov, ale aj hormonov. A tie ovlyvnuju latkovu vymenu, tj vyrobu energie.
Ale ja,ked ho zoberiem rano,s jedlom,tak od tej chvile som unaveny cely den.Citim sa ako priotraveny.Vypijem aj tri kavy a nepomoze to.Ked som zinok nebral,tak som nebol taky unaveny a malatny.
Ferdo, na to ti neviem odpovedat
Poobednajsia unava je uz davno pozorovana prirodzena reakcia tela=utlm.
V nasej zapadnej civilizacii ju umelo potlacame cigaretami a kavou.A pumpovanim adrenalinu.
Su ale narody, ktore maju okolo toho casu siestu a je ich plno
pre RNG:Neviem preco,ale vzdy,ked zoberiem zinok,som strasne unaveny,cely den,poobede musim zalahnut aspon na dve hodiny.Myslel som,ze zinok dodava energiu a nie ze posobi ako uspavaci prostriedok.Alebo je to prejavom niecoho negativneho,vo vyvolava zinok?Ked zinok nezoberiem,tak taketo stavy nemam.Please,porad mi.
pre RNG: Diky.Este sa chcem opytat,ako mam dostat spolu so zinkom do tela aj med.Dostat ju tiez ako zinok v tabletkach?
Re. Tribulus terestris:
ucinok zavisi od davky. Ja z toho co dovazam extrakt, davkovanie je 1-1.5 gramu.Viac si nemyslim, ze je uzitocne.Ale moze to byt individualne.
Samozrejme vsetky obrazky svalnacov z tohoto produktu v reklamach inych dovozcov su uplna loz.To ten produkt nespravi.
Napriek tomu to ale dokazatelne zvysuje hladinu testosteronu az o 30%, cim ma telo vyssiu vyrobu energie.
Pracuje to aj na zeny, hoci im by som odporucal mensiu davku.
Rozne zdroje najdes na Google.sk pod : doplnky, tribulus
pre RNG: Spominal si tribulus terrestris.Ja som ho kedysi uzival,ale nie velmi mi pomahal.Mozno to zavisi od firmy,ktora ho ponuka.Ja som si kupil od firmy Nutrend.Vies mi poradit nejaku inu,osvedcenu,od ktorej si si objednal tribulus a naozaj to pomohlo?
Dakujem doktorovi aj RNG za rady.