Ahojte , mám už dlhú dobu ťažké depresie . Prežila som velmi ťažké veci. Rezaniu som sa vyhýbala -nikdy s tým nezačala (okrem pokusu o ukončenie , po ktorom mám ešte stále jazvu) , lebo som vedela, že je to návykové ,že by som to mala asi problém utajiť a nemyslela som si , že by mi to nejako pomohlo . Keď som myslela ,že už nevydržím , že už nemôžem , že sa zabijem . No predtým než som to išla urobiť , pomyslela som si ,že to skusim, nemám čo stratiť . Začala som sa rezať . Viem , že väčšina ľudí s tým chce prestať ( a možno ma bude aj odhovárať , ale pre mňa je to jediná možnosť ako sa nezabiť . Možno budem mať o nejaký čas taký pohlad ako oni ,neviem , ale zatial iný pohlad mať neviem ) . Píšem sem preto lebo s tým ešte len začínam (včera ráno som začala a robim to skoro dookola , a iba na nohách aby to nebolo vidieť a obyčajnými žiletkami na holenie a to nie je tak uplne jednoduché potrebovala by som niečo ostrejšie alebo ju nejako vybrať , lebo takto ked chcen zarezať hlboko do krvy , tak je to problem musím na vela razy , dosť to bolí a mám potom celé okolo spuchnuté , celé stehná a bolí potom aj každý pohyb nohami , vidno to potom na chôdzi ked idem z kúpelne (zatial som to vyhovorila na udreté koleno ale stále to nepôjde takto) a je to velmi pomalé a určite by sa to dalo aj nejako inak) tak by som potrebovala nejaké ,,technické'' rady .
rezanie sa
možno mimo,ale...keby sa potrebuješ anonymne porozprávať cez chat rozhovor, môžeš napísať na IPčko.
www.ipcko.upside.sk
toto je volanie o pomoc, treba to riešiť s lekármi
vyhladaj pomoc
Plne súhlasím s Jax vrátane ponuky pomoci. Pripájam sa.
Vetvicka - teraz sa začne rezať ešte viac, ešte hlbšie a vytvorí si ešte väčšiu závislosť. S čím si jej akože poradila? Džízs...
Autorka - čím skôr sa na to vyserieš, tým lepšie. Ak sa potrebuješ porozprávať, môžme dať pokec. Ak potrebuješ preplesknúť, stačí povedať kde a kedy. Ale ak sa chceš len utápať v bolesti a sebalútosti, tak to rob doma v kúpeľni a nehľadaj páčikov na internete.
Rezanie sa nie je ochrana pred samovraždou. Je to krok bližšie ku samovražde. A ešte je to hlúposť, ktorú budeš až do konca života ľutovať.
Ahoj, citala som si komenty a kazdy tu pise aby si to nerobila. Budes to robit, bud si ukoncis zivot alebo sa das do poriadku. Ked s tym raz zacnes je to fakt na hovno, mozno este mas sancu prestat co by bolo najlepsie ale ono je to ako akysi unik pred svetom. Ked som sa ja rezila bolo preto aby som sa ukludnila, bolo to vtedy ked som zacala byt histericka a nevedela som sa ukludnit. Ide o to ci mas rodicov alebo skutocne niekoho kto ta drzi, ja som nemala nikoho a toho koho som mala tak som sa tesila ze mu ublizujem skrz mna. Ale tych ludi to strasne boli, aj ked to nevydis je to zle. Poradim ti pretoze je to jednoduchsie a v konecnom dosledku ti to bude technicky menej ublizovat ( boliet ) ako doteraz. V drogerii myslim sa daju kupit vola sa to normalne ziletly ale je to v takej malej krabicke a su to take stvorcove tenke hrozne ostre male ziletky, to je najlepsie. Ale davaj bacha aby si nedostala infekciu. Skutocne sa modlim nech ti da niekto dobre po hube a spamatas sa prestanes s tym. Adios
Radšej s tým prestaň a už to viac nerob, lebo skôr či neskôr skončíš niekde v psychiatrickom ústave, odkiaľ už niet cesty späť.
...Jedna staršia pani nastúpila do domova dôchodcov, dlhé roky vdova, stále sama... no a len tak z nudy mala taký zvyk, že si okolo prsta obtočila pramienok vlasov, krútila si ho na prste, hrala sa s ním a potom ho pustila. Ale nespôsobovala si bolesť, ani nič také. Uvideli to sestričky v domove a hneď sa jej vyhrážali psycho ústavom. Vraj prečo si trhá vlasy, ale ona si ich netrhala, aj to povedala a ony, že ale to tak vyzerá.
Razom s tým teda prestala a dala si veľký pozor. Nebola dementná, ani nič také. Tak pochopila rýchlo. Odvtedy sa už ani len nedotkla svojej hlavy.
Poznám kočku, čo si trhá vlasy, ale brutálne a hororovo viackrát za deň, kňučí, kvíli, plače, plače pre veci, z ktorých sa iní tešia a za ktoré sú iní svojmu osudu vďační. Neváži si nič a dusí v sebe žlčovitú závisť voči každému, kto sa má čo i len o trošičku lepšie od nej. Ku komu sa priblíži, že s ním je častejšie v kontakte, rozpráva sa s ním často, alebo si s ním často píše a baví sa s ním, tomu sa razom prestane dariť, ako keby bol prekliaty a začnú sa mu samé zlé veci diať, ja toto nechápem, kebyže nezažijem, ani neuverím... No a v rámci sebapoškodzovania zotrváva vo vzťahu s človekom, ktorý ju ponižuje, ozaj, že dokonalý pár :) Taká by do ústavu právom patrila a chodí si veselo po slobode. Tak nech si chodí, však raz dochodí, keď toto bude robiť :)
Preto ti hovorím, prestaň s tým, nauč sa ináč zmýšľať. Nauč sa byť vďačná osudu za to, čo máš. Nauč sa porovnať sa s tými, ktorí sa majú oveľa horšie ako ty a tešiť sa z toho, že ti je aspoň tak, ako ti je, lebo kope iných ľudí je oveľa horšie. Nauč sa, keď príde problém, neplakať a nefňukať a neupadať do zúfalstva a beznádeje, ale radšej rozmýšľať, ako daný problém vyriešiť, teda rozoberať, riešiť, analyzovať, hľadať východisko z daného problému a nech radosť z toho, že sa problém vyriešil, nastúpi ešte skôr, než sa vyrieši naozaj... Tak nejako. Nauč sa upriamiť svoje myšlienky na niečo. Na niečo, čo ti odpúta pozornosť od sebapoškodzovania. Prečo nevybehneš von na bicykel, kedˇ je vonku tak krásne? Zacvič si, urob niečo pre zdravie, pre detoxikáciu, tá pomôže vyčistiť aj hlavu a mozog. Kto je k tebe nespravodlivý a zlý, od toho sa odtiahni a nekontaktuj sa s ním, pokiaľ len je to možné. Máš problém s rodičmi? Urobi si plán, že po dovŕšení plnoletosti vypadneš z domu. Máš problém v škole s učením a iní chcú na VŠ a ty sa cítiš, že na to asi nemáš? No tak vrhni všetku svoju silu a energiu do učenia sa jedného jazyka (aj keby si obrazne povedané spávať nemala) a na známku z neho ser, nech ťa zaujímajú vedomosti, nové slovíčka a nie známka, daj hoci všetko na 4ky a 3ky, ale zožeň si infošky o au pair agentúrach a naplánuj si odchod do zahraničia. Na rok, dva aspoň, nech našetríš najaké prachy... Neviem, čo ťa trápi a čo ťa zožiera, ale ak sú to len a len tvoje problémy, ty ich vyriešiš a bude dobre, teda v tom prípade nie si "chorá na hlavu".
Skutočne chorý na hlavu je ten, koho zvnútra zožiera žlčovitá závisť voči ostatným a zloprajnosť najvyššieho stupňa a kto trpí sebapoškodzovaním pre závisť voči ostatným, ktorí majú trošičku viac po majetkovej stránke ako on. Taký patrí do psychiatrického ústavu a nie ty.
Hlavu hore, bude lepšie, uvidíš. Trochu rozmýšľania nad riešením problémov ti treba, trochu pozitívne vyzerajúcich plánov do budúcnosti a trpezlivosť. Nech sa darí :)
Su aj lepsie moznosti ako sa nezabit. Alkohol, drogy, sex, umenie, PC hry, uchylky.... Rezanie je fajn pokial naozaj nechces zomriet. Myslim naozaj, nie co ak by som zomrel, najradsej by som zomrel... Rezanie nemas pod kontrolou, mozes sa kedykolvek nakazit, presvihnut to a si v prdeli. Viem to, pretoze Tayler to vie.
musis sa z toho dostat, aj ked zrejme bude treba niekoho pomoc
www.google.sk Precitajte si skutocny pribeh Radovana bohuzial uz nezije