zvláštne prejavy dcéry vo vzťahu k mojej mame

Príspevok v téme: zvláštne prejavy dcéry vo vzťahu k mojej mame
anettax

Dobrý deň, chcela by som poradiť ohľadom správania mojej 2,5 ročnej dcérky vo vzťahu k mojej mame. Už pár mesiacov(hádam aj necelý rok) moja dcéra doslova moju mamu nemusí. Odháňa ju od seba, nemôže sa jej pomaly ani chytiť, nechce sa s ňou hrať, nemôže ju nakrmiť, neche ísť s ňou von, mračí sa na ňu. Keď sa opýtam, či ideme babku pozrieť, povie nie. A pritom moja mama je veľmi dobrá, naozaj jej nikdy nijako neublížila, nekričí na ňu, občas jej kúpi hračky, oblečenie, sladkú pozornosť. Snaží sa byť normálna babka. Ja mam s mamou veľmi kamarátsky vzťah. A preto ma mrzí, že je dcérka na ňu taká nepríjemná. Všimli sme si,že je taká hlavne v mojej prítomnosti. Pokiaľ je u nich dcéra sama a babkou a dedkom, tak dáva prednosť dedkovi. Dedka ma veľmi rada a babku zase odháňa. Pokiaľ je situácia, že je dcéra len sama s babkou, tak sa dcéra chová pomerne normálne. Viete mi poradiť, čo robiť, aby som pomaly z každej návštevy babky nemala zlý pocit. Mojej mame je to tiež nepríjemné, hlavne, keď malá vonku vykrikuje doslova "baba nie za mnou, baba papa, baba domov". Ale nehnevá sa na ňu, je trpezlivá. Poradíte mi, prosím?

888

alebo sa jej proste nepaci, nevonia jej..pamatam sa, aj ja ako decko som sa niekotrych ludi az bala a skryvala sa za ma mamu a to len preto lebo sa mi nepacil ich vzhlad, alebo bol jeden mamin kamarat a ten dojil kravy. no a ruky mu permanentne smrdeli od krav :) a vzdy mi robieval zle(zo zartu) ze mi daval ruku na tvar a ja som az vrieskala lebo mi to smrdelo :D

888

mozno ju babka nacapala pri niecom a vyhresila ju, odvtedy je mala ku nej negativna, ale casom by na to mala zabudnut.

Kýčera

Nie je Tvoja mama náhodou chorá? Deti okrem iného dokážu vycítiť aj toto. Na Tvojom mieste by som spravila tento pokus - porozprávala by som sa s mamou a dohodla s ňou, že na istý čas by sa tie dve vôbec nestýkali. Medzitým by som sa nenápadne pokúsila s dcérou zaviesť rozhovor na túto tému. Možno sa dievčaťu oživila nejaká negatívna spomienka, môže žiarliť (Kafé), možné je aj to, že budeš potrebovať nejakého terapeuta a môžbyť, že z toho vyrastie. A zariadila by som sa podľa reakcií dcéry. Počkala, kým by sama neprejavila záujem o babku. Ak by sa tak nestalo, netlačila na pílu, bo ich vzťah sa môže aj zhoršiť a dala si poradiť od kvalifikovaného terapeuta.

ja888

Pre 2,5 r dieta je uplne legitimne ked je nalepena na mame, ci dokonca priamo na jej prsniku. Je to este male dieta a neznamena zeraz nebude samostatne.
Netreba dieta nasilu odtrhavat odmatky a tym od jeho potrieb. Ono vie najlepšie s kym potrebuje byt. Deti maju dokonale zmyslya keď im niekto nevyhovuje,neptretvaruju sa ako dospeli. Takze neucme deti pretvarovat sa a ist proti svojim pocitom. Je velmi dolezite abycitili same seba a svoje potreby. Podla mna to nechajte tak, nenutte ju do niecoho co nechce. Onasi k babke najde cestu, ale tuto situaciu musi praveze spracovat vi svojom vnutri babka. Neviazat sa tak na malu. Nechat jej volnost rozhodnut sa s kymbude travit svoj cas.respektovat ju. Takisto ako by respektovala dospeleho cloveka. Poznam to velmi dobre a viem zeje to tazke. Moja mama sa stale snaxzi vymamit pusu od mojho syna. Povedala som mu nech dava pusu len ked on sam chce a nie ked ho nutia... to by potom prestal vnimat seba. A kludne to pobiem aj pred mojou mamou. Viem velmi dobre ake to je ked dieta nechce pusu, polubenie, ale rešpektujem ho. Takisto ked povie zeteraz sa chce hrat iba s manzelom....

Lly

Mala by si prestat dovolit dcere byt v kuse na tebe nalepená. Takto sa spravaju deti ktore si malo najdu vztah s druhymi,pretoze chcu len mamin cecok.Treba dceru od cicky odtrhnut a nechat ju byt samostatnejsou.
Male deti zvyknu citit odpor k starsim ludom.Su ini,su vraskavejsi,inak sa pohybuju,maju starsie ruky a preto nechcu ten dotyk na svojom tele.To vsetko prejde.Mala by si dceru nechavat castejsie s mamou samu a mama nech sa jej venuje,cita,hra sa s nou,nech spolu varia...Len ty tam nesmies byt.Ked ma pri sebe cicku,jasne,ze tvoju mamu odozenie.
Mame to musi byt luto a tak ich nechavaj same spolu.

kafe

no mne to trochu pripomína žiarlivosť. Takéto malé deti si mamu "prisvojujú". Nechcú ani tatíka aby sa maminky dotýkal, aby jej dával pusu, stískal ju... sú decká čo sú až hysterické, keď si tatko niečo také k JEHO maminke dovolia. Proste mama patrí iba im. Tebe to stvára dcéra vo vzťahu k babke - vadí jej váš skvelý vzťah, akoby mala pocit, že babka jej mamu bere, že ju babka oberá o pozornosť, ktorú máš venovať IBA JEJ.

To chce kľud. Deťúch z toho vyrastie. Neni prvý ani posledný prípad, čo sa takto správa. Prípadne pre pokoj v srdci napíš do nejakej on line psychologickej poradne, čo ti na to povedia.

Anettax

Ano, je to fakt tazke. Len u nas je to asi trosku ine. Lebo dcera by sa napriklad so mnou stale mojkala. S druhymi nema nejaky extra problem s osobnym kontaktom. Ono je to niekedy tak, ze sa jej babka ani nechyta, ale malej vadi, ze vobec stoji pri nej, alebo ze dava vonku na nu pozor :( na pricinu asi nepridem, len ma zaujima mozno nejaka rada akp to zmenit, alebo ak ma niekto s tym skusebost, tak ci to prejde?

Anettax

Vyhovavam ju spolu s manzelom. To bol opis situacii, ked pridem s malou na navstevu k babke,kym je manzel napriklad este v robote. Obcas je tam manzel aj s nami. Alebo ked babka s dedkom pridu k nam na navstevu.

ja888

Moj syn odmala nechcel ziaden dotyk od mojej babicky (ktora je tiez uplne uzasna, najlepsia babicka na svete). Aleonje bezdotykovy. Nechce dotyky od nikoho, ale s babkou to bol extrem.Teraz je to lepsie. Asi by som na nu netlacila, ma to urcite svoj dovod, o ktorom vie len mala, a aj to ma asi len v podvedomi. Pretvoju mamu je to velka skuska, staci ked to prijme anecha to na malu. Viem ake je to tazke, moj syn je bezdotykovy aj ku mne.