Dobrý deň, chcela by som poradiť ohľadom správania mojej 2,5 ročnej dcérky vo vzťahu k mojej mame. Už pár mesiacov(hádam aj necelý rok) moja dcéra doslova moju mamu nemusí. Odháňa ju od seba, nemôže sa jej pomaly ani chytiť, nechce sa s ňou hrať, nemôže ju nakrmiť, neche ísť s ňou von, mračí sa na ňu. Keď sa opýtam, či ideme babku pozrieť, povie nie. A pritom moja mama je veľmi dobrá, naozaj jej nikdy nijako neublížila, nekričí na ňu, občas jej kúpi hračky, oblečenie, sladkú pozornosť. Snaží sa byť normálna babka. Ja mam s mamou veľmi kamarátsky vzťah. A preto ma mrzí, že je dcérka na ňu taká nepríjemná. Všimli sme si,že je taká hlavne v mojej prítomnosti. Pokiaľ je u nich dcéra sama a babkou a dedkom, tak dáva prednosť dedkovi. Dedka ma veľmi rada a babku zase odháňa. Pokiaľ je situácia, že je dcéra len sama s babkou, tak sa dcéra chová pomerne normálne. Viete mi poradiť, čo robiť, aby som pomaly z každej návštevy babky nemala zlý pocit. Mojej mame je to tiež nepríjemné, hlavne, keď malá vonku vykrikuje doslova "baba nie za mnou, baba papa, baba domov". Ale nehnevá sa na ňu, je trpezlivá. Poradíte mi, prosím?