Metastazy a silne bolesti

Príspevok v téme: Metastazy a silne bolesti
Unlucky

Dobry den, mama ma rakovinu s metastazami po celom tele. Problemom je, ze lieky, ktore jej predpisali uz jej nezaberaju. Ma chronicke bolesti krizov, ktore neustupuju ani po uziti roznych inych druhov liekov. Onkologicka ku ktorej chodi, je ale nic nove predpisat nemoze, kym mama nebude mat za sebou vsetky vysetrenia. Od vysetrenia kosti, CT, magnetickej rez,, atd. Mama, ale takto zit nevladze, nevie sa ani zohybat, ani lezat, ked si aj nejak lahne, tak nevie vstat z postele, lebo ma ukrutne bolesti krizov. Neviete niekto pomoct? Citala som aj o nejakom lieku, ktory treba doplacat vo vyske okolo 43 eur, ale nikde neviem najst jeho nazov. Sme bezradni :(. Dakujem za odpovede.

Marko70

Dobry den.Dovolte mi reagovat na vase prispevky.Dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov ..Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte..Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme nevyliecit vas.Ponukam vam moznost vyliecit sa nech to znie akokolvek cudne,neveriacky. V kazdom pripade za info nic nedate ..Rozhodnutie je na vas.

katkager

Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.

V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.

viktoriabb

Jednoznacne mms kvapky zachranili kopu ludi ktorych naší lekari poslali domov na dozitie!! Mne ako babe s hiv uplne odstranili vsetky komplikacie a zdravotne tazkosti co som mala!! Nedajte sa odradit tym co o nich na nete popisali podplateni blogeri co by za peniaze predali aj matku....

Lucka947

Este k tomu morfinu, nie je pravda ze morfin sa nepicha.
Moze sa uzivat intravenozne vo vaznych pripadoch, kedy je nutné bezprostredne stlmit intenzivnu bolest, nakolko tento sposob je najrychlejsi a najucinnejsi. Z dovodu rizika rychlej tolerancie sa potom prechadza na peroralnu alebo transdermalnu formu.

Lucka947

Ahojte, darujem niekomu z Vas za poštovné 11ks nutridrinkov Supportan (tropické ovocie + čokoláda) - viď obrázok: www.pilulka.sk

Vhodné pre kachetických onkologických pacientov v pokročilom štádiu ochorenia u ktorých je obmedzený príjem potravy a tekutín. Slúži ako doplnok výživy, event. aj ako kompletná náhrada stravy.

Žiaľ sme ich u nás už využiť nestihli ....

Čo sa týka Vašej témy, centrum na liečbu bolesti onkologických pacientov je na SR v BA-NOÚ. Moj blizky pribuzny mal mts po celom tele a bezprostredne po prichode na prijem mu bolo nasadene morfium + fentanyl, bez nutnosti podstupit pred tym casovo narocne vysetrenia (iba odber krvi), nakolko poznali zdravotny stav. Pri rozsiahlom metastatickom postihnuti viacerych org. uz CT ci MRI nie su smerodajne, podstatne je zmiernenie symptomov a zabezpečenie maximalneho mozneho komfortu pre pacienta, a nie sledovať a čakať na výsledky, či sa nalez zmenšil/zväčšil o 1cm, to nie je priliš humanny pristup.

gima

Vďaka objavu vedeckého tímu pod vedením doc. Mgr. Juraja Gregáňa, PhD., z Prírodovedeckej fakulty UK bude prinajmenšom možné lepšie pochopiť, ako bunka opravuje poškodenú genetickú informáciu a tiež proces vzniku pohlavných buniek.
Môže zastaviť rakovinu

DNA v našich bunkách je vystavovaná rôznym vonkajším aj vnútorným faktorom, ktoré ju môžu poškodzovať (napr. fajčenie, strava, pobyt na slnku, chyby počas bunkového delenia). „Odhaduje sa, že v jednej ľudskej bunke vznikne v priebehu dňa až niekoľko tisíc DNA poškodení. Ak nie sú včas opravené, môže v bunke dôjsť k rôznym genetickým zmenám, ktorých dôsledkom môže byť napríklad strata kontroly nad bunkovým delením a vznik rakoviny,“ vysvetľuje doc. Gregáň z Katedry genetiky PriF UK.

V priebehu evolúcie sa preto v bunke vyvinuli rôzne nástroje na „opravu“ týchto DNA poškodení. Hľadanie nových proteínov a popísanie fungovania mechanizmov DNA opravy je preto dôležité nielen pre pochopenie bunkovej biológie, ale môže i pomôcť nájsť nové terapeutické ciele v liečbe rakoviny.
Rola v rozmnožovaní

Tím doc. Gregáňa nedávno publikoval vo vedeckom časopise PLoS Genetics článok, v ktorom popisuje funkciu nového proteínu Dbl2 v DNA oprave. Zistili, že zohráva významnú úlohu v zmene usporiadania, ktorá je jednou z dôležitých dráh DNA opravy. „Okrem toho, že zohráva úlohu v oprave DNA poškodení, podieľa aj na procese meiózy, ktorým vznikajú pohlavné bunky,“ dopĺňa doc. Gregáň. Vedci UK doposiaľ skúmali proteín v kvasinkách. Zistili však, že proteíny podobné Dbl2 sú aj v iných organizmoch vrátane človeka.