Dobry den, mama ma rakovinu s metastazami po celom tele. Problemom je, ze lieky, ktore jej predpisali uz jej nezaberaju. Ma chronicke bolesti krizov, ktore neustupuju ani po uziti roznych inych druhov liekov. Onkologicka ku ktorej chodi, je ale nic nove predpisat nemoze, kym mama nebude mat za sebou vsetky vysetrenia. Od vysetrenia kosti, CT, magnetickej rez,, atd. Mama, ale takto zit nevladze, nevie sa ani zohybat, ani lezat, ked si aj nejak lahne, tak nevie vstat z postele, lebo ma ukrutne bolesti krizov. Neviete niekto pomoct? Citala som aj o nejakom lieku, ktory treba doplacat vo vyske okolo 43 eur, ale nikde neviem najst jeho nazov. Sme bezradni :(. Dakujem za odpovede.
Metastazy a silne bolesti
Odporučenie vypíše aj obvodný lekár....Je to od lekára na akého natrafí, my sme prišli bez odporučenia povedali sme že ide o onkologického pacienta ktorý má bolesti, lekár si pozrel správu a hneď vypísal náplaste....S tým, že hneď ako ich minie máme prísť pre ďaľšie....
Jaja
Tam sa ale moze ist len s odporucenim od ineho lekara.Len tak ich neprijmu.
Ja už som vám včera písala - treba ísť do algeziologickej ambulancie - to je tá ambulancia na liečbu bolesti....Pokiaľ má mama pokročilú rakovinu s metastázami , nemusíte čakať na ďaľšie vyšetrenia a ani onkológ vás tam zrejme nepošle... Onkológovia dávajú lieky stredne silné bolesti až ak majú preukázané že pacient kričí od bolesti dávajú morfiové tablety ako Servedol....viem to, pretože sme si tým tiež prešli, otcovi ho nasadili až v nemocnici keď celú noc prekričal od bolesti, mohol mu ich nasadiť až onkológ ktorý ráno prišiel do práce....Zo začiatku mu zaberali, potom to už bolo horšie....Tiež náhodne sme sa dozvedeli o algeziologickej ambulancii, prišli sme len so správou z nemocnice, hneď nám algeziológ predpísal náplaste(morfiové)....Jedine tie mu pomáhali....Nájdite si cez Google najbližšiu algeziologickú ambulanciu alebo sa spýtajte svojho lekára kde je....Náplaste treba dávať ako vám algeziolog povie, otcovi napr.dal dva druhy, jeden si ma lepiť len 1/2 náplaste každý 4 deń, ale ak by nezaberala treba lepiť celú náplasť....Bolesti nie sú stále , bývajú to záchvatové bolesti, takže ďašie náplaste nám dal ak by mal ďalší záchvat bolesti a nariek nalepenej náplaste by ho to bolelo .- tie sa vkladali do úst....Bežné lieky pri onkologickom ochorení v pokročilom štádiu nezaberajú....Ale začína sa liekmi na stredne ťažkú bolesť a zvyšuje sa to ....záleží aj od štádia ochorenia...
Morfin sa nepicha.Su to naplasti ktore sa menia kazdych par dni.Tie maminke mozu predpisat v ambulancii chrinickej bolesti.Len musite prejst tie vysetrenia.
Tie ostatne lieky co ti tu pisu su pre nu lentilky.Volajte 112 vzdy ked sa jej pohorsi.Je jedno kde ma trvale bydlisko.To poistovna zaplati.Ta riesi pacienta ktory potrebuje pomoc.Pokial je na SVK tak je to zaplatene.Presla som si tym tiez s blizkou osobou a viem co ta caka.Drzte sa.
Zdravim, dnes sme boli na tej neurochirurgii, vela stavcov v chrbtici je poskodenych, kedze je to roztrusene, tak sa to operovat neoplati. Nasledne sme sli na onkologiu, kde mame predpisali tramal kvapky, ma brat 4 streky dva krat denne. Dnes vecer brala prvy krat a nezbrali vobec, nerozumiem tomu, lebo viem, ze tramal je silny, ved sa pouziva na pooperacne bolesti atd.
So správou od onkológa treba ísť do algeziologickej ambulancie, môžete tam ísť aj sama len so správou od onkológa. Predpíšu vám tam morfiové náplaste, sú oveľa účinnejšie ako lieky....Algeziologická ambulancia je ambulancia na liečbu bolesti. Onkológova najskôr predpisujú slabšie tabletky od bolesti a postupne dávajú silnejšie, až pri naozaj veľkých bolestiach dávajú morfiové lieky....Ak má bolesti, nečakajte, choďte do algeziologickej ambulancie, tam majú skúsenosti s liečbou bolesti pri onkologických pacientov, predpíšu morfiové náplaste....
Neviem ani ja, snad len pockat, ako dopadneme v pondelok. Ja mam strasne silne bolesti, ked mam menstruaciu, trva to mozno hodinu, dve, ale ani zit sa mi nechce. Neviem si predstavit byt takto kazdy den. :(
Haluzatko, radsej morfin a nech sa jej ulavi ako kopu roznych, co nepomahaju!
Tak ako ti teda poradit? Lebo to co pise Kobra je pravda. Tie lieky su slabe a vravis ze na morfin to neni. Lidokain pomoze len na chvilku, myslim ze vonkajsi ani netreba recept.
Skus vypytat DHC Continus, ale musite ist ku obvodnemu lekarovi. Ci to brat moze nemam paru ked vravis ze ma dalsich 25 typov liekov.