SCHUDNUTIE a opätovné PRIBRATIE (jojo?)

Príspevok v téme: SCHUDNUTIE a opätovné PRIBRATIE (jojo?)
Mima919

Zdravím,
pred cca 2 rokmi som schudla zhruba 18kg, tým že som prestala jesť biele pečivo, sladkosti, obmedzila som prílohy, začala som športovať. Postupne som začala zaraďovať prílohy do jedálnička. Bála som sa či opäť nepôjde váha hore ale nešla. Bohužial som od apríla pribrala cca 20 kg behom 2-3 mesiacov. Je pravda že začala som jesť aj iné veci ktoré som predtým nejedávala, dopriala som si čokoládu, vianočky a pod. ale nie nejak radikálne. Jedná sa o jojo efekt? Dá sa to znova zhodiť dole ako predtým?

pomocnica

Zhodiť sa to dá vždy, jojo efekt je keď proste skončíš diétu a objaví sa jojo efekt=priberieš to isté späť ešte s prídavkom.
Tvoje telo si asi zvyklo na takú stravu a táto zmena, aj keď pomaly si asi pridávala ho prekvapila. Môžeš sa vrátiť ak chceš na takú istú stravu a schudneš podľa mňa späť+šport. :)
To je ako keď vegánka by sa rozhodla začať jesť všetko a určite by pribrala takže asi tak.. ale dávaj si pozor na takéto rýchle priberanie, lebo to nie je veľmi zdraviu prospešné...A teraz chudni tiež pomaly lebo nech ti neostane ovisnutá koža. :) A potom ten pokrok znovu nevyvráť. :)
Držím prsty. :)