Ahoj.Prosim Vas poradte, ako sa zbavit stresu pri vykonavani sportovej cinnosti? hrajem individualny sport, a pri sutaznom zapase vzdy psychicky odpadnem,trema,nervozita,srdce busi...Liecim sa na depresiu a uzkost, inak fungujem celkom normalne akurat sa neviem velmi tesit zo zivota, v spolocnosti som tiez v treme a tak...Na treningoch mi to ide dobre, ale ked pride zapas som hotovy. Pomozte mi ak viete ako to odstranit vsetko.Vdaka
Sport-trema
ja tremu nepoznam
Si moc zodpovedný a pred súťažou vieš, že ťa čaká práca a možno aj očakávania okolia. Pred súťažou sa treba sústrediť na prácu v prítomnosti a nie na budúci výsledok, možno očakávaný. S veľkým počtom súťaží sa by to malo samé odbúrať.
Mysli na športovú prácu (v uvedenej šp. disciplíne) a nie na VÝSLEDOK !
bicyklujem na biku z cyklospecialit ale nemavam tremu ziadnu
trema je bezna
ja nemavam tremu vôbec
Akoby to bola panika, čo ťa schytí...to dopredu sa psychicky na to priprav, že nie, že nedovolíš aby ťa to ovládlo,
Presne ,ako bolo napísané, nič len ty a tvoj výkon.
Dýchaj z hlboka pred výkonom, aj každý deň 10x pomaličky, aj 3x za deň, pozoruj sa, kedy to príde, normálne v mysli svojej to odožeň od seba, vyžen z hlavy, normálne si povedz: zmizni, zmizni. magnezko pred spaním, omega 3 cez deň, revitanerv skús, to je komplex vitamínov B, jasne kuracie, morč.mäsko, výživné husté polievky, colostrum.
nerobim taky sport ze by som mala tremu, mam super bike odtialto www.cyklospeciality.sk a na nom som pravidelne aj s partiou
sustred sa len na to co chces dosiahnut na nic ine :-)
mysli na pekne veci :-)
predstavuj si ze si niekde inde :-) to by ti mohlo pomoct