Ahojte, chodím na strednú a nepáčia sa mi niektoré jedlá v školskej jedálni. Kedže som sa začala stravovať zdravo (nejem sladké, biele pečivo, vyprážané..) bojím sa, že pri nástupe do školy mi to obedy pokazia. Niekedy máme špagety, halušky, knedle, veľa zemiakov (skoro stála príloha), rôzne koláčiky a niekedy naozaj aj vyprážaný rezeň. Našťastie si môžme vyberať z 2 jedál (vyberám si tú zdravšiu variantu), ale aj tak sa mi zdá že obedy nie su vcelku zdravé. Aký na to máte názor vy?
Jedlá zo školskej jedálne
Lejka90-no nie je to extra zdravé(ale nič strašné), ale tam sa to rozdeľuje podľa mňa aj podľa toho, že v niečom sú huby, kto ich nemá rád, nech si dá to druhé, v ktorom nie sú...Alebo sladké, slané...Ale keď sa naučíš variť, tak si urobíš zdravé jedlo a podľa tvojej chuti..:)
A také, že bagetu si tam kúpiť neviete? Ako je tam síce pečivo biele, ale to podľa mňa nie je nezdravé, keď z ním nejako veľmi nepreháňaš-všetko s mierou.:)
Prepáčte, obrázok sa nenahral tak to napíšem:
P: polievka- slepačia s niťovkou, 1.langoše s kečupom a syrom, 2.halušky so syrokrémom a slaninkou
U: polievka- kelová so zemiakmi, 1.vyprážané kura so zemiakmi, 2.lievance s džemom
S:polievka-sedliacka so syrom, 1.maďarský guláš s knedlou, 2.pečené buchty s džemom
Š: polievka- kalerábová, 1.bravčové na rasci so zemiakmi, 2.cestovina s hubovou omáčkou
P: polievka-francúzska s rezancami, 1.kôprová omáčka s bravčovím duseným so zemiakmi, 2.- (v piatok druhé jedlo nebýva)
Tu je príklad nášho lístka z jedálne. Neviem či by sa to dalo považovať za vyváženú stravu. -"Mám si dať kalorické lievance s džemom alebo ešte viac nezdravé VYPRÁŽANÉ kura?" :D
ked sa chces zdravo stravovat tak sa nauc si aj zdravo varit
Lejka90- jáááj, ale veď stredná a gympel nie je to isté! Keď chodíš na strednú tak máš 16 nie? Som si myslela, že máš aspoň takých 17 rokov...no ale aj tak sa kľudne nauč variť, nie je to na škodu. :) Ale to keď máš 14 tak to nie je nič strašné, že ešte nevieš tak poriadne variť. :) aj tak sa to naučíš. :) Držím prsty.:)
boze mnam ked si spomeniem na jedla z jedalne tak mi sliny tecu :-)
Ty musis bit pekne rozmlazena...ked ti to vadi daj navrch riaditelovi...
nauc sa ked mas problem s jedlami v jedalni
Mám 14 a chodím na gympel/stredná :D určite poviem mame nech ma už niečo naučí :) ale aj tak ďakujem za odozvy
tukofil nevis kolko ma rokov... mozno je to nejaka 13tka... alebo take nieco a je logicke ze este varit nevie...