Ahojte, chodím na strednú a nepáčia sa mi niektoré jedlá v školskej jedálni. Kedže som sa začala stravovať zdravo (nejem sladké, biele pečivo, vyprážané..) bojím sa, že pri nástupe do školy mi to obedy pokazia. Niekedy máme špagety, halušky, knedle, veľa zemiakov (skoro stála príloha), rôzne koláčiky a niekedy naozaj aj vyprážaný rezeň. Našťastie si môžme vyberať z 2 jedál (vyberám si tú zdravšiu variantu), ale aj tak sa mi zdá že obedy nie su vcelku zdravé. Aký na to máte názor vy?
Jedlá zo školskej jedálne
nauč sa variť (je to easy), neoceniteľný skill (pre Teba i ostatných)
odkedy je biele pecivo alebo nieco sladke nezdrave??? neviem preco ludia veria tymto hoaxom...
No buď rada, že máš aspoň chutné jedlo a nedostávaš maličké porcie, ktoré sa aj tak zjesť nedajú. Máš na výber z 2 jedál tak vždy je zdravší variant, ale zasa niekedy to je, že pizza a bolognese tak vyber si. :S . No koľko máš rokov vlastne? Ja som si už od 11 rokov kľudne navarila, že kuracia polievka a zemiaky pečené, alebo cestoviny s mäskom, čínu... (ale bola som trochu viac na také veci, už od malička v kuchyni)...Tak by si mohla mamku keď bude doma popýtať aby ťa trochu poučila, lebo keď vieš variť, tak by si mohla prestať chodiť na obedy, navarila by si a ešte aj mamke by si mohla dať do práce keby chcela , alebo súrodencom... Deň predtým po škole by si urobila a potom by si si to zohriala, alebo v ten deň, aj keď to by mohlo byť už také večero obedové jedlo. :)
No držím prsty v zdravom životnom štýle, udrž si ho čo najdlhšie. :)
No na tie obedy musím chodiť, inak by som ani obed nemala lebo mama je v práci a ja si ešte navariť neviem :/ to by som skončila asi každý deň so špagetami :D Len by ma zaujímal aj názor niektorých rodičov na školské obedy.
tak na ne proste nechodievaj :)