Rakovina hrubého čreva

Príspevok v téme: Rakovina hrubého čreva
evanaaa

Manžel mal nádor na konečníku, bez metastáz, ktorý mu bol odstránený ešte v apríli, a bol mu spravený vývod z tenkého čreva - ileostómia, ale dočasný, ten mu odstránili nedávno, koncom júla ( tzv.zanorenie stómie). Teraz ale problémy so stolicou, denne behá aj 5-6x, alebo dokonca aj omnoho viac na WC, pritom z neho vyjde len kúsoček, alebo dokonca nič, no tie tlaky ako keby mal mať stolicu, ho nútia stále behať, niekedy aj v rozpätí 10-15 minút. Samozrejme, potom ho páli a aj bolí konečník. je mi ho ľúto, preto by som bola rada, ak by niekto, kto tým prešiel, napísal, či mal podobné problémy, ako dlho, či niečo podnikol, resp. bral na to lieky? Manžel si dáva Reasec, 3x denne ale v tomto mu nepomáha ( časté behanie). Tiež by ma zaujímala aj strava, čo je najlepšie jesť, čomu sa vyvarovať, je možné, že každému zaberie a vyhovuje niečo iné. Za odpoveď a radu ďakujem!

marcela11

Dobry deň,
môjmu dedovi v 77r. diagnostikovali rakovinu prostaty a neskôr aj rakovinu hrubého čreva, absolvoval liečbu doktormi ale stav sa mu nezlepšoval. Vtedy sa dopočul o egyptskej čiernej rasci a o jej zázračných účinkoch, tak začal užívať každý deň 2PL ráno aj večer oleja z egyptskej čiernej rasce celé 3 mesiace. Poviem len, že dedo má už po 80-tke a rakovina mu diagnostikovaná už nebola a olej pije do dnešného dňa. Dúfam, že som pomohla a pripájam pár odborných článkov.
onlinelibrary.wiley.com
www.kitchendoctor.com
www.ncbi.nlm.nih.gov

sehria

Rada pomozem onkologickym pacientom, ale aj inym, ktorych trapia rozne zdravotne problemy. Zakladnou zlozkou produktov su peptidy, dolezite pre zdrave fungovanie buniek. Ich perfektna funkcnost zabezpecuje, aby mnozstvo resorbovanych peptidov do krvneho riecista alebo koze spolahlivo a rychlo zrekonstruovalo poskodene bunky. Produkty, ktore odstranuju pricinu, nie len potlacaju bolest a problem. Pre blizsie informacie ma pisomne kontaktujte.

Gima

Príčina rakoviny odhalená: Pravý dôvod, prečo vraj vzniká zákerná choroba!
Zdielať článok
Lajknúť článok
31.03.2017 | Diskusia 13

Patrí medzi choroby, na ktoré sa najviac umiera. Jej pacienti prežívajú často mučivé bolesti. Rakovina si nevyberá, môže postihnúť staršieho človeka, no zasiahne aj do života dieťaťa. Čo sa podieľa na jej vzniku?

Rakovina je predmetom výskumu už desiatky rokov. Vedci a iní odborníci z celého sveta sa snažia zistiť, akým mechanizmom táto nebezpečná choroba vzniká, čo ju má na svedomí a čo sa vlastne deje v ľudskom tele pri vzniku nádorových buniek. Zatiaľ je jasné, že sa pri chorobe normálne bunky premieňajú na tie zlé. Čo je však príčinou?
V hlavnej úlohe laktát

Odpoveď na túto otázku by konečne mohla mať najnovšia štúdia zverejnená v magazíne Carcinogenesis. Tá spája s rakovinou látku menom laktát, ktorý sa prirodzene tvorí v ľudskom tele. Deje sa tak pri spracovaní glukózy bez pomoci kyslíka s cieľom získať energiu pre bunky. Pri väčšej fyzickej námahe nemajú bunky dostatok kyslíka na štiepenie glukózy bežným spôsobom. Tak sa tvorí laktát, ktorý spôsobuje únavu svalov a všetkým dobre známu svalovicu. Zvýšené hladiny laktátu v tele sú aj pri infarkte myokardu alebo srdcovom zlyhaní. Množstvo tejto látky vypovedá o kyslíkovom deficite. Každý človek má v tele určitú hladinu laktátu, ktorá je úplne normálna, no závisí od fyzickej zdatnosti človeka.

Aký vplyv má každodenné váženie na chudnutie? Z tohto zistenia padnete na zadok!

Rakovinové bunky sa odlišujú od tých normálnych tým, že spotrebujú viac glukózy. Ide o tzv. Warburgov efekt. Tie "zlé" bunky sa zvyknú v ľudskom tele rýchlo množiť, takže potrebujú viac energie. Metabolizmus glukózy tak v nich prebieha intenzívnejšie a vytvára sa viac laktátu než v porovnaní s ostatnými normálnymi bunkami.

Podľa štúdie pod vedením Inigo San Millan, riaditeľa Sports Performance Deparment, ktorá skúmala úlohu laktátu v rakovinových bunkách, táto látka vytvára v okolí nádorovej bunky kyslé prostredie, vhodné na šírenie rakoviny. Nový výskum sa pozrel konkrétne na úlohu laktátu v angiogenéze (proces, pri ktorom sa vytvárajú nové cievy v nádore), na schopnosť nádorových buniek uniknúť pred imunitnou odpoveďou organizmu a na migráciu buniek, čiže presun, rovnako aj na schopnosť rakovinových buniek tvoriť metastázy.
Športovci s nižším rizikom rakoviny

Zásadná úloha laktátu pri tvorbe rakovinových buniek môže vysvetľovať, prečo ľudia, ktorí pravidelne cvičia, majú nižšie riziko vzniku tejto choroby. Tým vlastne trénujú svoj organizmus v premieňaní laktátu na zdroj energie pre svoj organizmus, bránia tak jeho hromadeniu v organizme. Vedci špekulujú, že sedavý spôsob života spojený s nadmernou konzumáciou cukru by mohol viesť k nahromadeniu laktátu. Výsledkom sú priaznivé podmienky pre vznik rakoviny.

"Vďaka tejto štúdií sme načrtli nový pohľad pre pochopenie vzniku rakoviny, ktorý po prvýkrát naznačuje, že hladiny laktátu sú dôležité pri vývoji choroby," dodal hlavný autor štúdie na záver.

pkolpor

Dobry den.Nasiel som vas prispevok .Neviem sice aku mate diagnozu ale dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov a preto verim ze aj vo vasom pripade to nebude inak.Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte.Ja vas nakontaktujem priamo na cloveka s kt sa telefonicky mozte spojit a on vam vysvetli o co ide.Vsetko je iba na vasom rozhodnuti.Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme neuspesne.Ponukam vam moznost VYLIECIT SA nech to znie akokolvek cudne,neveriacky a neviem ako inak.Jeden telefonat kde sa oboznamite s celou liecbou. Rozhodnutie je na vas.

p.kolpor@gmail.com

Gima

Kurkuma a rakovina

Vedci na univerzitách v Kieli, Frankfurte a Jene sa zaoberali liečivými účinkami kurkumy. Spoločnými silami prišli na to, že koreň kurkumy má skutočne protirakovinové účinky. Niektoré z výskumov totiž naznačovali, že kurkumín dokáže potlačiť rast tumorov.

Korenie života

Kurkuma je označovaná ako „korenie života“. Tento žltý zázrak pôsobí protizápalovo a má mimoriadne pozitívny účinok na trávenie. Mimochodom, práve na úpravu trávenia sa využíva najčastejšie. Kurkume sa zvlášť poteší pečeň, môže odstrániť problém s nadúvaním, aj pocit plnosti. Podľa štúdií kurkuma dokáže oddialiť poškodenia pečene. Upravená strava bohatá na kurkumín výrazne zredukuje blokovanie žlčovodov. Pozor, pri kúpe kurkumy netreba v prvom rade pozerať na cenu. Biotovar určite nebude obsahovať škodlivé látky.

Gima

Ako predísť rakovine hrubého čreva? Jedzte bryndzu!
Bryndza má najvyšší nutričný a liečebne preventívny účinok, ak je pravidelnou súčasťou pestrej, prirodzenej, všestranne vyváženej výživy a zdravej životosprávy s dostatkom pohybu.

Za najvýznamnejšie pri bryndzi možno pokladať preventívne ochranný účinok pred vznikom rakoviny v čreve. Samozrejme tento ochranný účinok sa prejaví len v spolupôsobení s inými protektívnymi účinkami zdravej, prirodzenej a pestrej výživy a celkovo správnej životosprávy. Samotná bryndza ako zdravý product, len stlmí a oddiali škodlivé následky zlej výživy a životosprávy, no nezabráni úplne možným ochoreniam.

Slovenská bryndza ako jednotka v zdravej výžive
Prečo by mala byť bryndza súčasťou našej stravy?

V bryndzi je vyše 20 druhov prirodzených bakteriálnych kmeňov a 4 až 5 druhov kvasiniek, zatiaľ čo v obchodných jogurtoch, kefíroch a acidkách len 1-3 druhy a navyše sú tam často aj stabilizátory a konzervanty či iné potravinárske aditíva. Uvedených 20 druhov veľmi účinne harmonizuje zloženie črevnej flóry a produkuje spektrum vitamínov, živín a tiež látok s ochranným účinkom proti plesňovým jedom v potravinách – aflatoxínom a iným toxickým a cudzorodým látkam. Týmito a inými mechanizmami pôsobia aj proti vzniku rakoviny čreva, rakovine pečene a mnohým iným zápalovým črevným ochoreniam, súvisiacim s rozvrátenou či neúplnou črevnou flórou, poškodenou napr. liekmi a antibiotikami.

Ľahkostráviteľný mliečny tuk obsiahnutý v bryndzi je vďaka 20 kyslomliečnym baktériám a ich metabolickým produktom strávený tak, že nedochádza k zvýšeniu hladiny cholesterolu v krvi ani k jeho zvýšenému ukladaniu v cievach. To má význam v prevencii srdcocievných ochorení.
Ďalšie prirodzené kvasené produkty

Rovnako zdravým patentom prírodného kvasenia sú aj iné - avšak len prirodzene kvasené a na Slovensku tradičné - produkty z mlieka (kyslé mlieko, kyslá žinčica, tvrdé zrejúce syry), zo zeleniny (kvasená kapusta, čalamáda, byliny a pod.), z obilia ( nepasterizované, nefiltrované pivo), z ovocia (čerstvé mušty, vínny burčiak), čerstvé kváskové pečivá, chleby a koláče. Všetky tieto prirodzené kvasené produkty čerstvo domácky vyrobené a samozrejme len bez konzervantov a iných aditív, sú prirodzenou a liečivou súčasťou tradičnej výživy. Takto sa stravovali naši predkovia.

Bohužiaľ mnohé dnešné obchodné potravinárske kvasné produkty sú len napodobeniny, odvodené či vyrobené z týchto tradičných a prirodzených kvasných potravín obsahujúce vždy množstvo náhražok, konzervantov, aditív a prímesí zvyšujúcich,objem, trvanlivosť, chuťovú a konzistenčnú či farebnú atraktivitu a pod. Všetky tieto úpravy a zásahy znižujú biologickú hodnotu a niekedy až úplne znehodnocujú liečivý účinok pôvodných prirozdených kvasných produktov. Dokonca môžu byť zdrojom cudzorodých látok s nepriaznivým účinkom na trávenie, črevnú flóru a metabolizmus.

Upozornenie! Bryndza a iné kvasné potraviny a výrobky sú vhodné pre väčšinu zdravých ľudí. No pri niektorých ochoreniach a obmedzujúcich diétach môžu byť aj kontraindikované (nevhodné na konzumáciu).

Výroba tradičnej bryndze a iných spomínaných kvasných produktov v domácnostiach vôbec nie je zložitá, len sa vytratila z tradície, zvlášť v mestách. Na vidieku našťastie pretrvala dodnes a vedie k renesancii výroby všetkých tradičných kvasných produktov jednak v domácnostiach a tiež malých rodinných farmách a manufaktúrach.
Nutričné desmutagény v prevencii rakoviny

Genetická toxikológia sa zaoberá nielen mutagénnymi a karcinogénnymi účinkami rôznych rizikových faktorov a ich zmesí, ale aj protirakovinovými účinkami prirodzených výživových, životosprávnych a environmentálych faktorov. Protirakovinové zložky výživy sú označované ako nutričné (výživové) desmutagény. Bezpochyby k nim patria vyššie spomínané prirodzené kvasné potraviny z mlieka (bryndza), ovocia, zeleniny, obilnín a akejkoľvek prirodzenej základnej potravy.

Bryndza je takýmto výrobkom, ktorý má všestranne priaznivé účinky na zdravie, vrátane významného a špeciálneho ochranného účinku pre tráviaci systém a to v prevencii rakoviny hrubého čreva, čiže kolorektálneho karcinómu. Nepasterizovanú prirodzene kvasenú bryndzu môžeme rátať do skupiny potravín s obsahom nutričných desmutagénov. Bryndza a iné kvasné produkty majú takýto účinok len v spolupôsobení s inými nutričnými desmutagénnmi prirodzenej výživy a pri prirodzenej životospráve. Jej priaznivý účinok sa adekvátne znižuje v spojení s rizikovou, deficitnou a disproporčnou výživou a rizikovou životosprávou a v takom spojení nemožno očakávať, že sa naplno prejavia všetky priaznivé účinky tohto produktu. Bryndza má najvyšší nutričný a liečebne preventívny účinok, ak je pravidelnou súčasťou pestrej, prirodzenej, všestranne vyváženej výživy a zdravej životosprávy s dostatkom pohybu.

Konzumovaná v nadbytku, nevhodným spôsobom, aj pri celkovo nevhodnej a rizikovej výžive a sedavej životospráve, nadváhe a pri niektorých ochoreniach, nemusí už účinkovať protektívne, ani nezabráni škodlivým zdravotným účinkom uvedených rizikových faktorov.