Dobrý deň,chcem sa spýtať,otec má problémy s exekútorom a nemá skoro žiaden majetok ale má trvalý pobyt u mňa,je možné že príde exekútor a može zobrať moje veci?Len zato že tu má otec trvalý pobyt?Ďakujem
Exekútor
No, síce nie som právnik a ani nijako neovládam právo, nemám v prehľade najnovšie aktuality zo zákonov, právnych sporov, ale keď sa už o tom bavíme, tak ako by som sa mohol len opýtať, že prečo vlastne má tie exekúcie, dlhodobé vysoké nedoplatky v VŠZP, alebo že by nejaká hypotéka v banke a mal založený byt, dom v prospech banky, čo mú už zhabala, tak teraz býva u Vás ?
Pretože ak len kvôli bežnej pôžičke z nebankovej spoločnosti ako auto či nejaký drahší majetok, spotrebiče do domácnosti, tak v dnešnej dobe je totálna hlúposť sa zadlžovať kvôli nejakým fakt zbytočnostiam, pravda, ak sa nejedná o nejaké nevyhnutné veci ako práčka do bytu, chladnička, či predsa len samotný podnájom a podobné.
Pretože aj to VŠZP, ak to nie je už nejaká extra dlžoba ako od 1000,- € vyššie, tak si myslím, že ak býva u Vás a aspoň je zamestnaný, tak by sa to splátkovým kalendárom predsa len dalo nejako uhradiť . . .
No, ale to bola len taká subjektivita z môjho pohľadu.
dalsi ti uplne sibe?? akoze nevim co si za cloveka ked xces takuto vec riesit nasilim :-D proste sa pred neho postavis a nepustis ho dnu jasne mu povies ze vsetky veci v byte patria tebe nema na ne pravo a nesuhlasis s tym aby ich zobral... on sa ta nesmie dotknut a ti SBSaci tiez nie najlepsie si to cele natocit a ak sa ta dotkne napisat staznost... ak vytahnes kameru tak si ziadny pricetny executor nedovoli ta odstrcit a podobne... bude sa ti len vyhrazat podanim trestneho oznamenia za marenie exekucie, co je len take bububu...
0vecka
28.07.2016 13:20:42
to sa lahsie hovori, ako ked tam dojde s policajtami, ci nejakou SBSkou a skus napadnut exekutora, ze ti to berie, ked je to uradna osoba. Uz sa Xkrat stalo, ze ludom pobral exekutor aj cudzie a na co nemal narok. Lepsie je tomu predchadzat. Zrusit pobyt a tu nikto taky nebyva.
Ovečka, Ty ani nemáš poňatie o tom, čo si Kýčera práve teraz pri čítaní Tvojich "brilantných" príspevkov predstavuje. Je lepšie, ak to ani nevieš. : D
zase na druhej strane je to uplne jedno.. lebo to ci tam executor moze alebo nemoze nabehnut s tym trvalym pobytom az tak vela nema... on moze nabehnut tam kde ma dany clovek svoje veci
inak je Pravda ze je ovela jednoduchsie odhlasit trvaly pobyt a ludia maju pokoj... inak kycera si to napr predstavuje asi tak ze ked si prenajmem zariadeny byt, narobim dlhy a pride executor tak zebere secko co v tom byte je, alebo ako?
dalsi prave preto by som povedal ze otcovi nepatri nic a exekutorovi nedovolil veci zobrat...
Lenze vtip je v tom, co ked ten exekutor zoberie nieco, aj neopravnene. Mozete sice podat namietku, ale mozete mat problem dokazat, ze je nieco vase. Kto ma uplne od vsetkeho doma blocky ? Druha vec je, ze existuje nieco take, ze ak niekto kupi v dobrej viere nieco, co ina osoba legalne dokladuje, tak jeho prave ma prenost predtym, komu bola vec nepravom odobrana. Vid podvodne prevody nehnutelnosti.
Takze, ak to exekutor nepravom zabavi, tak dalej to uz legalne predava a ak to niekto kupi legalne, tak to kupuje v dobrej viere od exekutora. Cize sa moze stat, ze to jednoducho preda pod cenu, rozpreda vsetko a ostane vam velke gulove a problem domoct sa niecoho.
V tom pripade by som odporucal zrusit trvaly aj prechodny pobyt pre otca a mat ho tam len ako navstevu. V opacnom pripade neni zarucene, ze sa nejakym sposobom nezabavi nejaky majetok neopravnene a bude problem s jeho vymahanim. Otec bude vedeny na obci, ako bezdomovci.
nemusi preukazat ze veci su jeho.. .executor musi preukazat ze veci patria otcovi... preukazat ze veci su jeho musi az ftedy ak ich eekutor zoberie, Martin Dano mal o tom video na youtube... tam mu executor xcel zobrat kameru. on povedal ze neni jeho a aj peniaze ktore ma pri sebe niesu jeho... executor zavolal policiu, dano tiez a skoncilo to tak ze ich vypoculi a nic sa nedeje... ono uz logicky napr nevies dokazat ci peniaze v tvojom vrecku su tvoje alebo niekoho ineho ...
tu je to video:
www.youtube.com
Roman, dnes som si prečítala príspevky a aby si sa v tom lepšie orientoval, tak Ti to zhrniem. Svoju pozornosť by si mal zamerať na mnou vypichnuté poznámky z komentov ľudí, kt. veciam rozumia a kt. Ťa okrem iného upozorňujú na tieto skutočnosti :
1. Záleží od charakteru exekútora - Lulu.
2. K zmene zákona došlo, ale platí to, čo napísala Ewelin.
3. Gabriela Ti vysvetlila zákonný postup exekútora a Tvoje práva.
4. Ďalší poradil ako sa exekútorovi a exekúcii vyhnúť.
5. A ja som zasa radila ako sa na exekútora pripraviť dopredu, ak tam bude mať otec pobyt v čase exekúcie, aby nezaistil Tvoje veci, čo spraviť m ô ž e. Ty si ten, kto musí preukázať, že veci sú Tvoje. Ak budeš mať doklady pripravené, súdu sa vyhneš.
Záleží na Tebe, aký postup zvolíš a akú radu využiješ.