Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem veľa?

Príspevok v téme: Chcem veľa?
I_P

Ahojte,
moja jedna známa nám pomohla v jednej veci ešte na jeseň, ale moje papiere zostali pri nej na pracovisku - je podnikateľka. Vec je doriešená, ale teraz by som potrebovala ešte pomoc.
Ja a aj ona bývame od mesta na necelých 20 km. Asi trikrát som sa u nej zastavila v práci, ale raz mala dovolenku - volala som ju, nezodvihla, raz som prišla po pracovnej dobe a raz tam jednoducho nebola, ale ani mi nepovedala kde je. Nechápem ako môže mať niekto dovolenku aj 3-krát do roka. Ja som nezamestnaná, takže do mesta chodím ak mám tam nejakú prácu, ale ona má stránkové dni iba v pondelok a stredu a ja väčšinou tak nechodím. Chcela som od nej, aby prišla v utorok a ona mi surovo povedala, že má inú prácu a robí len v pondelok a stredu. Máme takmer spoločnú cestu domov, ale aj keď s ňou bola nikdy mi neponúkla, že ma vezme domov. Chcem naozaj tak veľa, že to nemôže pre mňa spraviť? Potrebujem súrne pomoc, ale ona podľa mňa nemá ochotu sa mi ani prispôsobiť a očakáva to odo mňa.

zuzi74

Nechápem, veď auto ide po tej istej ceste a je mu jedno, či v ňom idú dvaja, alebo jeden....
Prepac, ale presne takto tupo zmyslaju aj niektori moji kolegovia, ked si chcu vyvazat zadky v mojom aute. Ja som vodic a ja som zodpovedna za celu posadku v aute a keby sa nieco s mojou posadkou stalo (nehoda), nerozchodila by som to snad do konca mojho zivota. A je jedno, ci by som to zavinila ja, alebo iny sofer.

anjelik *

Ja sa vyjadrím len k tomu tvojmu poslednému príspevku...

*Nechápem, veď auto ide po tej istej ceste a je mu jedno, či v ňom idú dvaja, alebo jeden.*

No autu je to skutočne jedno, ale nie je to jedno šoférovi. Koho si pustí do svojej privátnej zóny, a tou priestor auta rozhodne je. Ja osobne tiež radšej chodím v aute sama a *taxikárom* som len pre mne veľmi blízkych ľudí. :o)

Neviem, či môže byť takto uvažujúci človek, ako uvažuješ ty, alebo si len *letná provokácia*, každopádne, súhlasím s príspevkami ostatných..ty niečo potrebuješ, ty sa máš zariadiť a nie otravovať druhých. :o)

Sevrin

Mňa by zaujímalo, čo je to za podnikateľku, keď má stránkové dni v pondelok a stredu? Myslel so, že toto platí len v štátnej prípadne verejnej správe.

adr1a.

I_P
Trosku si mi zvysila svojim prispevkom adrenalin))) Si inak takto kompletna?
Takze k veci:

1. Dotycna ti uz raz pomohla. Na jesen. Ok. Ak potrebujes tie papiere - tak sa najskor s nou dohodni na konkretnom dni, datume a case.
2. Ty si nezamestnana, takze tebe moze byt jedno, v ktory den pojdes do mesta. Ty jej strankove dni a hodiny poznas a aj sama ti povedala, ze ju tam najdes iba v pondelky a stredy. Preco teda neprides vtedy?? A este ziadas od nej aby tam bola v utorok, ked vtedy tam ani nie je/ani nerobi, ale tebe sa ako nezamestnanej zrovna vtedy zaracilo ist do mesta?
Chyba mi tu logika. Ona ma predsa pracovne povinnosti, dni hodiny a konkretny tyzden/tyzdne mesiace ako take neraz vopred naplanovane, dane, presne urcene rozplanovane. Ty nie. Chapes?
3. Pises, ze si sa u nej nahodne asi 3x ustavila. Tomuto by si sa vyhla keby si postupovala ako ti pisem v 1.bode.
Dohodni sa s nou mailom, sms, ci telefonicky na konkretnom datume, dni a hodine, kedy mas tam za nou dojst. Ak to vtedy porusi, mas pravo sa hnevat stazovat, rozhorcovat. No inak nie.
4. Ak si jej volala a nezdvihla ti, zrejme sa jej nedalo ti zodvihnut. Moznosti je vela. Mohla mat stranku/klienta, mohla vtedy soferovat, ai.
Raz si prisla za nou po pracovnej dobe. Toto uz fakt ani neriesim.
A potom pises, ze dalsi raz tam nebola a ani ti nepovedala, kde je)) Takze sa opakujem, ale. Nebola si s nou dohodnuta, tak tam nemusela ani byt. Zrejme vtedy nieco riesila. Moznosti je vela. A naozaj ti nemusi, nie je povinna ti vysvetlovat, spovedat sa ti, kde je, s kym je, co robi ai.
5. Pre mna je pochopitelne, ak niekto ide na dovolenku 3x do roka. Aj viackrat.
6. Precitaj si toto po sebe: "Ja som nezamestnaná, takže do mesta chodím ak mám tam nejakú prácu, ale ona má stránkové dni iba v pondelok a stredu a ja väčšinou tak nechodím. Chcela som od nej, aby prišla v utorok a ona mi surovo povedala, že má inú prácu a robí len v pondelok a stredu".
Povedz. Nevidis v tomto celom, co si napisala - absurditu? Lebo ja hej....
7. Aj ked mate spolocnu cestu domov, ona naozaj nie je povinna ta brat autom domov. Ja tiez nikdy nechodim priamo domov. Vsak ona moze ist este na nakupy, moze mat nejake stretnutia, schodzky, moze ist este ku kozmeticke kadernicke fittko plavaren, ci este nieco pracovne ist riesit, moze mat XY dalsich veci povinnosti co este moze po praci robit, riesit, ci sa ist zabavat relaxovat ai. Ty do jej planov co ma v diari ci v hlave predsa nevidis...
8. Tu pomoc potrebujes surne TY. Nie ONA. Vzdy to tak byva. Ze kto nieco potrebuje, tak ten si to aj nahana, vybavuje, riesi. Jej na tom predsa zalezat nemusi. Jej problem to predsa nie je, ale je to tvoj problem. Preto ty musis vydat zo seba maximum, usilie snahu aktivitu to riesit a dosiahnut, ziskat, co chces, co potrebujes.
9. Napisala si: "Potrebujem súrne pomoc, ale ona podľa mňa nemá ochotu sa mi ani prispôsobiť a očakáva to odo mňa".
Povedz mi uprimne. Preco by sa ona tebe mala prisposobovat?? Vsak ty nieco surne potrebujes a chces. A ze to ocakava od teba?? To nie je ocakavanie ale tvoja bohapusta povinnost. Ty chces. Ty potrebujes. Nie ona. Takze ty nie si v pozicii si nieco diktovat narokovat, a aby sa ti niekto musel prisposobovat. Ze?)
10. Zamysli sa nad sebou. Lebo mozno aj tento tvoj pristup, postoj, sposob uvazovania/rozmyslania ta zrejme brzdia v dalsom napredovani, raste, ci v hladani/nachadzani si prace. Neviem, ci si ma spravne pochopila. No ono to bezne chodi a funguje tak, ako pisem. Nie ako ty zmyslas. Tak detsky naivne, az pri.....

PS. Asi som bola drsnejsia) no normalne si ma, oneee :D

ANGEL-DEMON

zalezi od toho v akej veci ti vtedy pomohla.. a či to bolo zadarmo,..
a niekto koli tebe nebude menit strankove dni, čo si královna alebo čo? to je tvoj problem,.. kazdy clovek si musi vybavovať veci a ked viem ze niekde su strankove dni v urcity den tak na ten urad idem vtedy a netrepem sa tam v nestrankove dni alebo po sluzbe... to čo su za moresy?! ja sa jej ani nečudujem,.. a ešte ked od nej chceš aby ti riť navažala... ak vsetko pre teba robila zadarmo a ty pre nu si neurobila nič, nezaplatila jej za sluzby alebo neviem...tak čo čakaš?!
Tým druhým známým možno pomaha preto že je to po prve jej vec a po druhe možno pomozu aj oni jej ked potrebuje, pripadne sa jej finančne revanšuju... a ty čakaš za darmo všetko? že kazdy ti bude riť obskakovať? to ke žiješ?!
Pokial potrebuješ tie papiere ktore ma u seba, napiš jej SMS že potrebuješ tie papiere že kedy bude v praci a mozes si po nej dojst... TY si po ne pojdes! a nie že ona ti ich bude nosiť...

I_P

Známym pomáha naďalej, nemá s tým vôbec problém, ale mňa ignoruje.
Nechápem, veď auto ide po tej istej ceste a je mu jedno, či v ňom idú dvaja, alebo jeden.

ElsaS

Musíš si uvedomiť, že ľudia sú všelijakí. A voziť ťa domov nie len taká pomoc ako keď ti požičia napr. kypriaci prášok. Tak ako ti tu už písali, nevtieraj sa jej. Zjavne nemá absolútny záujem voziť ťa domov alebo ti ďalej v niečom pomáhať. Ona zjavne nie je "z tých" :)