probiotika

Príspevok v téme: probiotika
misulko88

Zrovna som dobral antibiotika a vyberal som probiotika ktore kupit..

V rovnakej cenovej kategorii, je lepsie kupit samotny Lactobacillus Acidophilus, ktory mi vydrzi cely rok (balenie 360 tabliet) alebo kombinaciu viacerych kmenov (10) kde je 60 tabliet ?

Viem, ze asi neexistuje jednoznacna odpoved.. acidophilus je jeden s najprospesnejsich, vyplyva mi z toho teda, ze sa viac oplati uzivat ho dlhodobo ?

BJ 2

Inak ja na probiotika momentalne pouzivam bryndzu. Treba ju zjest nalacno, asi 10 gramov, s niecim sladkym, a vlakninou, takze idealne vychadza napriklad susene ovocie. Malo by to prezit cestu zaludkom podla tejto studie. www.ncbi.nlm.nih.gov

Jeden gram bryndze obsahuje 1 miliardu bakterii, takze 10 gramov bryndze mas cca ako jednu tabletku. Dobre je, ze to vyjde velmi lacno.

Ale podla mna tie pro-15 su tiez dobre. Najlepsie ich zjest v jedle, kde su nejake cukry, a ovocna vlaknina. Idealne keby si nalacno zjedol nejake ovocie, a hodil tu probioticku tabletku k tomu. Tie bakterie sa mnozia najlepsie na vlaknine ako ovoci, inuline, alebo si daj vyhladavat larch arabinogalactan
www.youtube.com
www.youtube.com

BJ 2

Najcastejsie to dojde medzi 10-14 dnom. Ale niekedy sa to predlzi az na 21 dni (3 tyzdne). Zatial mi to vzdy doslo, cca 10 objednavok odtial.

BJ_2

Okrej pozrel som to, tak hod tam Life extension Two-per-day multivitamin, 60 tabletkovy, a tie Healthy Origins. Obidve su shipping saver. Naskoci ti tam uz 0 postovne, cize postovne zadarmo, ked vyberes sposob dopravy "delivery by local post". Za cca 22 eur mas perfektny multivitamin a probiotika, na 2 mesiace.

BJ_2

cez iherb, ked mas sumu mensiu ako 22 eur, neplatis clo ani DPH.
Postovne byva od 0-3,5 eura, ked vyberes letecku postu. Cize ako zo slovenska.

S postuopnym uvolnovanim su Pro-15.

Dobre su aj Healthy Origins, Probiotic, 30 Billion CFU's, 60 Vcaps
sice bez postupneho uvolnovania ale lepsie nez co najdes na slovensku.

Ked tam mas shipping saver, odcita ti to z postovneho. Niekedy sa da dosiahnut suma az 0, teda postovne zadarmo. Ano, z ameriky a zadarmo, ani DPH ani clo, ani postovne. Je to overene, uz som tak par krat objednal.

ibd

Dostat niekde na Slovensku v lekarni ci eshope kvalitne probiotika s postupnym uvolnovanim? alebo kde sa daju kupit za normalnu cenu a dopravne.

SadP

Este jednu vec som zabudol: Niekto to tu uz spominal, ze k probiotikam treba aj prebiotika, to su rozne vlakniny a sacharidy, na ktorych ziju a potom sa rozmnozia.

Najucinnejsie je brat probiotika s postupnym uvolnovanim, s ovocim. Ale tak,ze mate prazdny zaludok, cize naprikald na olovrant, desiatu, alebo ranajky, si date len cisto ovocie... napriklad 1-2 jablka, a potom zhltnete tu tabletku. Na ovocnej vlaknine rastu velmi dobre. Idealne tie s postupnym uvolnovanim. Vela ludi sa stazuje, ze probiotika im nezabrali, ale to je preto, ze to neberu s ovocim, a navyse, neberu take, co preziju cestu zaludkom. Dalsia vec je kvalita vyroby, vela znaciek to vyrobi nekvalitne, a testy z 3 strany odhalili, ze pocet CFU teda bakterii je ovela nizsie, nez sa deklaruje. Dalsia vec je zle skladovanie, a cas vyroby... mnoho probiotik ked dojde, uz nema ani 20% CFU, co je deklarovanych.

Potom ludia nadavaju, ze "nefunguje mi to".

Co sa tyka velmi dobreho prebiotika, ktore je dobre uzivat spolu s probiotikami, tak je to Larch Arabiogalactan (LAG). Odporucam vyskusat... kludne aj k tomu ovociu, alebo potom este po jedle cez den...

www.youtube.com

Skuste toto: Kupte Pro-15 alebo Innovixlabs probiotika ktore som uviedol, zjedzte ich rano nalacno spolu s jablkom, ci inym ovocim, a k tomu uzivajte pocas dna LAG... to budu uplne ine vysledky.

SadP

Este pozor na tieto, ktore ich napodobuju
www.amazon.com

fakespot.com

urcite nekupovat. Tie prave su od Hyperbiotics. Treba byt opatrny. Je to boj o peniaze za ucelom oklamat zakaznika.

SadP

Presne tak, vacsina probiotik je neucinnych, lebo neprizuju cestu zaludkom. Vela ludi ani nevie, ze pokial niesu entericky pokryte, tak ich musia brat nalacno, aby to vobec prezili cez zaludok.

Drtiva vacsina kmenov je mrtva do 2 hodin v zaludku, to je aj dovod, preco nefunguju jogurty atd... len ojedinele nieco prejde, ak sa to travi cez 2 hodiny.

Existuje len velmi malo probiotik, ktore su dobre a preziju cestu zaludkom. Za povsimnutie stoji technologia s postupnym uvolnovanim, vdaka ktorej preziju cestu zaludkom, a navyse, uvolnuju sa postupne, takze pokryju celu oblast tenkeho aj hrubeho creva. Tato technologia sa najcastejsie oznacuje ako BioTract. Ja by som do inych nesiel, kedze probiotika su aj tak vzdy drahe, radsej zaplat za take poriadne. Ako priklad takych probiotik, pozri
www.amazon.com

Rozumna cena, 10 miliard kultur v case expiracie (cize v case vyroby tam moze byt kludne aj 20 miliard), 26 roznych druhov a BioTract technologia, cize postupne uvolnovanie. Su to velmi silne probiotika.

Ak chces lacnejsie a slabsie, tak skus Pro-15 alebo Pro-15 advanced.
www.amazon.com

Tiez maju BioTract Technologiu, sice iba 15 kultur, ale ale aj to je velmi rozumne.