Ako často môžem jesť sladkosti?

Príspevok v téme: Ako často môžem jesť sladkosti?
nellik00

Ahojte, dala som sa na zdravú stravu a viete, vylúčila som všetko nezdravé (sladké, vyprážané atď), ale chcem sa vás spýtať, ako často si môžem dopriať nejakú tú sladkosť? Napr. čoko tyčinku, nejaké keksíky? Objednala som si krabicu amerických sladkostí a nechcem aby mi to nejak zničilo to čo som už začala- zdravý životný štýl. Rozmýšľala som o jednej sladkosti za mesiac. Ako to riešite vy? :)

pomocnica

Gima a ake sladkosti si das 2X do tyzdna?ci cukriky alebo nejaku tycinku s cokoladvou polevou..? A vidim ze v stravovani mas super prehlad a proste sa vyznas a chcela by som sa ta opytat,ze kolko mas vysku a kolko merias.lebo mas plno super trikov,ako co sa tyka stravy...ci pomahaju.:)a este kolko mas rokov,ak nechces tak nehovor predsa je to osobna vec..ale zaujimalo by ma to,kedze sa podla mna stravujes podla svojich rad..lebo podla tvojich prispevkov by som nepovedala ze si typ ktory vodu kaze a vino pije.:) Dakujem

Gima

Ovocný cukor je pre telo prirodzenejšie palivo ako umelo vytvoreny cukor, ktorý sa nachádza v sladkostiach,sušienkach a potravinách ktoré vytvoril človek. Zelenina, brokolica a tmavozelená zelenina obsahuje kyseliny a šťavely, ktoré prispievajú k správnemnu tráveniu a vylučovaniu. Sladkosti jedavam 2x do týždňa. Jednoducho človek si musáí ustrážiť, kedy má dosť. Nezjem na posedenie 2 čokolády, miesto toho si dám banán, ktorý je tiež sladký. Doobeda vypijem jedno acidko s príchuťou vanilky alebo vaničku tvarohu 100g. Troška pohybu okolo domu. A predstavte si chudnem a som z mesiaca na mesiac pevnejšia. Za to môže fitness Kajangym.

pišta00

neliik00 neviem či to je ešte aktuálne ale ja to riešim tak, že raz za 4-5 týždňov si spravím cheat day kedy si v podstate dám na čo mám chuť, celý deň si držím koncept jedla len dajme tomu po obede si dám niečo sladké čo si bežne nedám alebo ak mám chuť na nejaký rezník tak si ho dám miesto obeda ale pomocnica má pravdu niekedy sa mi to presne stáva, že aj si dám cheat day a aj na nič také extra hriešne nemám chuť keď na to raz nabehneš a poctivo to dodržiavaš tak si zvykneš, väčšinou ale cheat day dávam na štedrý večer alebo keď sú nejaké výnimočné udalosti, oslavy, svadby kde si nemôžem rozkázať čo chcem jesť...

pomocnica

Podľa mňa, by sa keď ste ich už raz vylúčili, tak by sa nemali jesť už vôbec. Lebo po takom mesiaci alebo 2 týždňoch už chuť na ne pominie a potom sa obnoví, ale tak asi ako sa tu písalo raz do mesiaca.

MonPiqueNique

Ja by som tie sladkosti darovala niekomu, kto ich ma rad a nevadia mu, alebo vyhodila. Zasadne nejem taketo umele sladke veci. Ked mas chut na nieco sladke tak aby to zaroven zapadlo do tvojho zdraveho zivotneho stylu, skus napriklad moj blog kde mam par receptov a postupne pridavam nove :) monpique-nique.co.uk
Je sice v anglictine ale mozno bude trocha inspirativny :)
Hlavne sa netreba bat vylucit nezdrave sladkosti uplne a potom si ich uz telo ani nebude ziadat. Vsetko je o zvyku.
Mon

0vecka

zavislaknacukre blbost energia sa uklada do tukov aj z mrkvy alebo bananu popripade aj z brokolice.... ak spali rovnako alebo viac ako prijme tak nepriberie...

navyse neviem preco vsetci pletu chudnutie so zdravym... ak clovek nema BMI nad 25 tak vobec chudnut nemusi... dokonca mierna nadvaha je zdravsia ako mierna podvaha...
napr mierne objemnejsie damy su plodnejsie ako stihlotiny... to ze je to dnes kaoze esteticke neznamena ze je to zdrave...

zavislaknacukre

obcas si daj, ale ak si precitas, ako funguje travenie sladkosti, tak zistis, ze potom ti stupne cukor a prijata energia sa uklada do tuku....a teda ked mas odhodlanie a vynakladas zdroje(cas, peniaze,...) na chudnutie, tak sa neoplati konzumovat sladkosti.