Ahojte, dala som sa na zdravú stravu a viete, vylúčila som všetko nezdravé (sladké, vyprážané atď), ale chcem sa vás spýtať, ako často si môžem dopriať nejakú tú sladkosť? Napr. čoko tyčinku, nejaké keksíky? Objednala som si krabicu amerických sladkostí a nechcem aby mi to nejak zničilo to čo som už začala- zdravý životný štýl. Rozmýšľala som o jednej sladkosti za mesiac. Ako to riešite vy? :)
Ako často môžem jesť sladkosti?
kludne aj kazdy den napr po obede... tie kecy o tom ako jedna cokoladka denne je nezdrava su tvrdenia ktore ich siritelia nevedia dokazat... nejaky Cukor a napr v cokoladke aj tuk vobec niesu na skodu...
Zmeň druh sladkostí.
Sladkosti s cukrom sú príliš agresívne.
Jedz jemné sladkosti sladené obilným sladom, napr. ryžovým, pšeničným atď. Slad je jemnejší a nepoškodzuje orgány. Samozrejme, ani jeho množstvo to nemôžeš preháňať. Môžeš si dať každý deň kúsok takejto sladkosti, prípadne upiecť koláčky sladené sladom. Na nete je dosť receptov.
Aby ťa neťahalo ku sladkému, treba obmedziť solenie, mäso, syry a vajcia.
Výborná pomôcka je jedenie obilných kaší, ktoré keď dobre prežuješ, ti dodajú kvalitné sacharidy a nebudeš potrebovať dopĺňať toľko sladkostí.
raz do mesiaca max.