Ahojte. Som žena beznádejný ektomorf 180 cm a 55 kg. Nie som anorektička ani bulimička, lekári nado mnou zalamujú rukami, ale príčinu nájsť nevedia. Už dlho sa pohrávam z myšlienkou začať s posilňovaním v posilke, dať si vypracovať tréningoví plán a jedálniček.
Neviem ale ako to v posilkách chodí a opýtať sa nemám koho. Ako je to s nováčikmi, čo prídu prvý krát do posilky a chcú nabrať svalovú hmotu? Po vypracovaní plánu a jedálnička sa už starajú sami o seba alebo dohliada na nich tréner, čo im to vypracovával? Za dohľad nad cvičením sa platí? Alebo už je to v cene vypracovania toho plánu alebo v cenu vstupu do posilky?
Posilovňa ako začať
je uplne jedno, kde si clovek zacvici. hlavne, ze sa hybe a nesedi na gauci. kazdy sa ale k tomuto dokopat bohuzial nevie.
ja som začala jednoduchými cvikmi pár serií
treba hlavne chcieť, potom si vybudujete vôľu postupne
Da sa v pohodicke aj v pohodli domova cvicit, mne to takisto takto vyhovuje viac, nikto ma neocumuje, lepsie sa mi cvici a hlavne nemusim nikam chodit a nic si platit:)
momentálne si zariaďujem doma menšie fitko, tiež mam doteraz strach a stres cvičiť vo verejnej posilke. ja som si kupila pár pomocok z fitham a lepšie sa mi cvičí samej doma
ja som mala trénera zaplateného tak som bola "donútená". Veľmi ma chytilo cvičenie. Už mám aj doma stroje. Take klasické. Kupovala som v Bratislave v www.fitham.sk
podľa mňa nie každý je na to nastavený...ja tiež nerada do posilky...radšej si dám sama zabrať doma...
tak mna napriklad vo fitku cvicit nebavi, taktiez som to skusala, mala som velke oci najprv, tesila som sa ako si tam riadne zamakam, ale opak bol pravdou :D zistila som, ze v pohodli domova si viem dat ovela viac "dotela" ako tam. a dokonca celkom zadarmo.
proste sa zober a chod :D tam ine rady jednoducho neexistuju. pokial nie je clovek nastaveny, ze fakt chce a realne sa na to aj da, tak ti nepomoze nic.
najťažšie je podľa mňa urobiť ten prvý krok a vôbec do posilky ísť. Potom to už ide.