Anorexia?

Príspevok v téme: Anorexia?
zufalaskoroanorektička2

ahojte, prosím som anorektička? nedokážem pribrať,nemám chuť k jedlu, nedokážem zjesť jedla toľko koľko potrebujem, mám predpísane nutridrinky a mala som ich predpísane aj v minulosti, mám výraznu podvýživu, 170 cm a 44 kg :( prosím čo mám robiť a ako sa z toho dostať ?

zufalaskoroanorektička6

Tak ľudia bola som tam a sem a mám trénera, zhodnotil mi že ešte nemám anorexiu ale ak by som ešte počkala tak by som do toho spadla,no povedal mi že aj keď chcem pribrať nemám jesť nezdravo,takže sa stravujem zdravo,citim sa lepšie a cvičím,makám! Ľudia dám vám vedieť po čase ako to somnou je :)!

Adela121

To je hrozne, ze ma k tomu takyto pristup obvodna lekarka..:/

A mas problem ze sa bojis vela zjest aby si nepribrala? Alebo sa snazis viac jest a nemozes pribrat?
Ja byt tebou ak nemas anorexiu vyskusam zacat cvicit vo fitku a najst si nejakeho trenera ktory ta bude mat pod dohladom co sa tyka stravy a cvicenia..ale ak mas naozaj problem ze mas anorexiu a bojis sa jest kvoli tomu ze priberies tak vyskusaj psychologa cim skor, nech ta choroba neprepukne. Raz sa do toho dostanes a uz je tazke z toho vyjst von..

gima

Porad sa s výživovým poradcom vo fitnes centre pre ženy alebo si naštuduj rôzne spôsoby stravovania ako je makrobiotika, vegetarianstvo, frutarianstvo a veganstvo.

zufalaskoroanorektička5

Ľudia tak som sa teda dostala k obvodnej, je to dobrá doktorka no dnes asi nemala náladu,povedala že mám byť rada že som štihla.a mám to nechať tak a že každy takto v detstve vyzeral a proste ma poslala domov tak som zostala debilná pred rodičmi aj pred všetkými čo teraz?

gima

Tak ked mas pocit plnosti žaludka tak telo treba aspon zavlažovať čajmi , vodou a prijmať zeleninu a ovocie. Ja tiež nemám chuť na varene jedlá, no jedavam aspon nektarinky, melon acidifilné mlieko, jogurty zeleninove šaláty. Dnes som mala rajčinovy šalát s cibulou na obed a žltý melon.
Je uplne prirodzene, že v teple organizmus prijíma hlavne tekutiny, ktore neprešli varom.

Amadea

ak máš možnosť ísť za obvodnou lekárkou, tak choď, ukáž sa jej, povedz,čo je vo veci a ona ti môže dať výmenný lístok a odporúčanie k psychológovi a aj k psychiatrovi na vyšetrenie, ak to nespadá do jej kompetencií. Povinnosťou tvojich rodičov je starať sa aj o tvoj zdravotný stav, aby ho nezanedbali (z toho im plynú potom vážne právne dôsledky, trestné stíhanie) a preto by na to mali dbať a ak máte fajn vzťah, tak sa skúste pokojne pozhovárať, verím, že im na tebe veľmi záleží, veď si ich dieťa. Len možno nerozumejú tomu, čo sa s tebou deje, alebo tomu ešte nevenujú pozornosť, ako sama píšeš....porozprávajte sa viac....

Ak by to fakt nevyšlo, tak podľa novely zákona o Sociálno právnej ochrane detí a sociálnej kuratele 305/2005 môžeš ísť sama bez doprovodu,či vedomia dospelého na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny a tam sa vypýtať k psychológovi. Treba ale vážiť slová, aby z toho ozaj nevzniklo niečo také, že ťa rodičia zanedbávajú a príde na kontrolu sociálka. Majú na to svoje postupy a predvolajú si zrejme aj rodičov aby sa porozprávali, ako ti venovať viac pozornosti a ako spolu riešiť to tvoje nejedenie.

zufalaskoroanorektička4

No vzťah s rodičmi mám v pohode iba sú takí ohľadom chorôb, normálne ma do školy pošlú s horúčkou aj chrípkou, neradi asi navštevujú doktorov a podobne...a ano v zrkadle vyzerám hrozne,vydno mi rebrá :( som zúfala myslíte že by som mala navštíviť moju obvodnú doktorku? Alebo nejakú inú? Problém je aj v tom že doktori sú ďaleko a my nemáme auto,takže aj tu je problém ://

lombardo1981

Neviem, ale asi už máš po krk toho zbytočného boja. Vidíš, že to nemá zmysel, že rodičom je všetko fuk.
Ako vyzeráš v zrkadle? Si veľmi vychudnutá? Ak áno, tak sa mame jednoducho ukáže len v spodnom prádle.
A inak, aký je tvoj vzťah s nimi?