Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudnutie z brucha

Príspevok v téme: Chudnutie z brucha
chalan23

Zdravím,

chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám 23 rokov, a chcel by som schudnúť z brušných partií. Všetok tuk sa mi ukladá do brucha. Ruky a nohy mám štíhlej postavy, ale to brucho mi stále rastie. Viem,že Vás hneď ako prvé napadne beh. Ale tu je ten problém, že ja behať mbojhužiaľ nemôžem, pretože mám problémy z kolenami(artróza - športom k trvalej invalidite). Chcel by som teda poprosiť o radu ako sa zbaviť tuku z brucha bez toho, aby som do toho musel zapájať nohy. Skúšal som brušáky, ale tie len spevnia svaly, no ten tuk tam ostáva. Vie mi niekto poradiť?

Za každú odpoveď vopred Ďakujem.

Gima

Mne pomáha na kolená sauna, mali by ste skúsiť. Striedanie kupela v teplej vode, potom vlažnej a studenej prospieva klbom. Takisto pre funkčnosť svalov je dobrá parná sauna. Chodím cez zimu na Pasienky a nedam dopustiť, aký to má blahodárny účinok na telo. Teraz v lerte sa iba precvičujem vo fitku pre ženy.
Sauna taktiež pomáha k chudnutiu.

gima

Mlieko je ako zdroj vápnika skutočným pokladom. Laktóza sa zase podieľa na stavbe mozgových buniek a že obsahuje aj vodu, môžete s ním počítať aj v dennom pitnom režime.

Časy škaredých obalov a nudných reklám sú už dávno za nami, preto aj svojmu potomkovi celkom ľahko podsuniete jogurt alebo jogurtové mlieko. Nedostane vás ani tým, že nemá rád kravské mlieko – kyslomliečne výrobky sa dnes vyrábajú aj z ovčieho alebo kozieho mlieka.

Pri ich výrobe sa znižuje obsah laktózy, takže aj ľudia, ktorí s ňou majú bežne problém, si môžu pokojne pochutiť na acidofilnom mlieku. Celkovo majú oveľa viac pozitívnych účinkov na náš organizmus. Obsahujú také živé kultúry mikroorganizmov, ktoré podporujú prirodzené fungovanie mikroflóry v tele.

Sú celkom husté a sýte, takže ráno sú skvelou súčasťou raňajok. Po takom klasickom obede, ako sú halušky sa nič iné na pitie nepýta, len kyslé mlieko. Vďaka tomu, že naši predkovia mali skutočne vyváženú a pestrú stravu, netrpeli žalúdočnými ťažkosťami. Kyslé mliečne výrobky rozhýbu naše črevá a pomôžu zahnať problémy s hnačkou či zápchou. Poznáte chorobu, na ktorú by vaša 85-ročná suseda nemala prirodzený recept?

Aby som nezabudol na ten najznámejší fermentovaný mliečny produkt – na bryndzu. Vďaka nej mali bačovia dostatočný prísun bielkovín, minerálov a vitamínov B. Dokonca výskumy hovoria o tom, že v bryndzi, ktorá je vyrobená z nepasterizovaného ovčieho mlieka, je oveľa viac mliečnych baktérii ako v jogurtoch alebo acidofilnom mlieku. Nemali by sme voči nej mať teda žiadne predsudky. Od čias jej neidentifikova­teľnej podoby na haluškách sme dnes našťastie niekde úplne inde.

Ja mám najradšej acidofilné mlieko. Niekedy dá prácu ho zohnať v obchode, ale je to zvládnuteľné. O bielom jogurte, ktorý by bol taký hustý, že by v ňom stála lyžica ako na dovolenke v Grécku, u nás môžete len snívať. Keď však necháte náš slovenský biely jogurt odkvapkať cez sieťku, dosiahnete veľmi podobný efekt.

Je už síce zima, ale veľa ľudí nedá na čerstvé šaláty dopustiť po celý rok – jednoduché a zdravé dressingy si pripravíte práve z jogurtov alebo kefíru. Stačí pár byliniek, korenia a je to. Žiadne zbytočné konzervanty.

Keď už som vám toľko ospevoval bryndzu. Nedá mi neponúknuť vám môj tip na jednu tradičnú slovenskú pochúťku práve s touto ingredienciou.

gima

Na oblasť brucha a podkožný tuk zaberá najmä takzvaná rozpustná vláknina, ktorá sa nachádza v strukovinách, semenách ľanu, ovsy, žite, jačmeni, jablkách, banánoch, bobuľovitom ovocí, v brokolici a koreňovej zelenine.

Čítajte viac: primar.sme.sk

Gima

Diéta na ploché bruško

Brucho ako balón netrápi len osoby s nadváhou, môže byť totiž aj príznakom porúch trávenia. Aj štíhle osoby môžu mať sklony k tráviacim poruchám. Nadúvanie zvyčajne znamená, že sa v črevách nachádza priveľa plynov, ktoré sú prehĺtané spolu s jedlom, alebo sú produkované v nadmernom množstve počas trávenia.

Stačí trochu zmeniť spôsob stravovania. Vyhýbať sa niektorým produktom a naopak, viac konzumovať iné, ľahšie stráviteľné potraviny.

Obmedzte

Mlieko a mliečne výrobky, najmä plesňové syry ako camembert a brie, ako aj syry s modrou plesňou

Vyprážané jedlá a polotovary ako pizza, či lazane

Fazuľa, zemiaky, kukurica a cestoviny spôsobujú nadúvanie a nepríjemný pocit nafúknutého brucha

Čerstvý chlieb, niektoré šaláty, smotana, zmrzlina, alkohol, bublinkové nápoje, ktoré navyše obsahujú cukor

Žuvačka – pri žuvaní žuvačky sa prehĺta vzduch

Cukor – jeho kvasenie v žalúdku spôsobuje uvoľňovanie plynov, ktoré sú zodpovedné za nadúvanie

pišta00

brucho sa "cvičí" v prvom rade v kuchyni a na tanieri až potom v posilke, zainvestuj a zaplať si za jedálniček u nejakého dobrého kulturistu, človeka, ktorý má minimum telesného tuku pretože on jediný ti vie najlepšie poradiť ako sa tuku zbaviť... Priškrť sacharidy zvýš fyzickú zátaž. Beh je na spaľavanie tuku k ničomu, nie je ani z ďaleka tak efektívny ako napríklad fitko a klasický split tréning ak máš problém s kolenami tak na ne pomôžu hlboké drepy s váhou, ktoré posilnia svaly v okolí kolena, tým pádom nie je kladená taká záťaž na samotný kĺb ale záťaž preberá sval, ktorý ho spevní a udrží pokope, je ale otázne ako veľmi máš kĺby zničené. Keď som mal ja istú dobu problémy s ramennými kĺbmi pomohol mi Alavis, je to síce kĺbová výživa pre kone ale pomohlo to, užívajú ho aj kulturisti ak majú problém s kĺbmi, prečítaj si rôzne recenzie na fórach je toho plný internet.