Syndróm vyhorenia

Príspevok v téme: Syndróm vyhorenia
pohladnica

Mám 57 rokov....mala som divné detstvo a hrozne ťažký život, typu, iní tadiaľ ľahko preplávajú, ja musím plávať v búrke....všetko som si hrozne musela vydrieť, nikdy som nemala šťastie, v ničom....

Žijem si pomerne luxusne, na dnešné pomery, ale fungujem už ako stroj, mám pocit, že som hrozne unavená....
Som stále doma, kde aj pracujem, necítim potrebu nikam ísť, nič si kúpiť, nebaví ma domácnosť a varenie nič....
Môžem ísť zajtra na Malorku, ale mňa to neláka, mám problém aj s hygienou a očistou, bojím sa ísť do vane, lebo sa pošmyknem a spadnem a bude to trápne, v sprche mám strach, že sa obarím, alebo to bude studené, neznášam pocit studeného závesu na tele...Pri umývaní zubov mám strach, že mi vypadne zub, tak nepoužívam kefky elektrické, a súšam jablká večer, aby som si zuby nemusela umývať.....
Ľudia ma hrozne vyčerpávajú, teda niektorí, po pol hodine s niekým, si musím ísť ľahnúť...mám olovené nohy, cítim sa zle a musím si ísť ľahnúť, ale nespím, celé noci nespím....
Uvedomujem si, aká som zúbožená, ale neviem si pomôcť, som zanedbaná a depresívna.....pripadám si tak, že keby som mohla zaspať a viac sa nezobudiť, by sa mi uľavilo a zároveň mám z toho strach, mám rodinu, veci, matku, psa, deti.....
Strašne si pripadám unavená.....a to som bola baba, čo aj podnikala, murovala a pod....nič ma nebaví.....som vyhorená

Somzavodou

....a uz sme prisli az po blazinec...
Moja rada, skus najprv ocistit telo zvnutra, riadny detox, parazity atd...kym nastupis do kolotoca psycholog-AD-cvokaren..
Ono totiz znecisteny organizmus tiez sposobuje depky...
Si inteligentna zena, tvoj prispevok sa mi paci a chapem ta. Ja osobne mam tiez radsej zvierata ako ludi, pomaha mi pobyt v prirode a kontakt so psom. Ked objimes strom, doda ti to neskutocne vela energie...
Drz sa!

adr1a.

Suhlasim s predoslymi prispevkami. Tam je okrem vyhorenia uz aj depresia uzkosti ai. Velmi by ti pomohli v Pezinku na psychosomatickom oddeleni. Nastavili by ti medikamentnu liecbu, zaroven by si mala psychoterapie ci individualne alebo skupinove. Potrebujes aspon pre zaciatok lieky (psychiater) plus psychoterapiu (psycholog). Mala by si vyhladat odbornu pomoc cim skor

Kýčera

Súhlasím s Jaxom, potrebuješ kvalitného terapeuta, vyšetrenie aj hormonálnej činnosti. Fungovala si ako stroj, na seba samu zabúdala. Nepočúvala si signály svojho tela, preťažovala ho, až si došla do súčasného stavu. Prospel by Ti aj pobyt niekde v divočine, kde by si bola sama so sebou, príp. so psíkom.

Jax

Toto nie je len syndróm vyhorenia, toto je depresia jak bič. Dobrý psychológ, možno aj lieky na vyrovnanie hladiny hormónov. Sama to prekonáš len veľmi ťažko.Choď psychológovi čím skôr, aby si si neprepadala ešte hlbšie.

pohladnica

Este nieco....nikdy som nebola matersky typ.....Vzdy som mala radsej zvierata ako deti.....Ale so svojimi detmi som bola na materskej tak dlho, ako sa dalo.......uzivala som si to..........Vymyslala som si rozpravky a strazila ich spanok, sila som im uplne vsetko, po nociach, mali moje vyrobky zo zahrady, uplne bio, vyrabala som im domceky na hranie a babkove divadla.....a citala som im, vyrabala som im vlastne knizky.......dala som si zalezat, aby rastli tak, aby vsetkemu rozumeli........Ale sa desim, predstavy, ze budem babicka, nechce sa mi uz o nic starat.....nechce sa mi starat uz ani o milovaneho psa, a ten to citi a odo mna boci.....som hrozna, ale nechce sa mi starat ani len o molu v satniku.....

A som z toho hrozne nestastna.......ale som priserne unavena, chce sa mi len spat, ak to dokazem