Syndróm vyhorenia

Príspevok v téme: Syndróm vyhorenia
pohladnica

Mám 57 rokov....mala som divné detstvo a hrozne ťažký život, typu, iní tadiaľ ľahko preplávajú, ja musím plávať v búrke....všetko som si hrozne musela vydrieť, nikdy som nemala šťastie, v ničom....

Žijem si pomerne luxusne, na dnešné pomery, ale fungujem už ako stroj, mám pocit, že som hrozne unavená....
Som stále doma, kde aj pracujem, necítim potrebu nikam ísť, nič si kúpiť, nebaví ma domácnosť a varenie nič....
Môžem ísť zajtra na Malorku, ale mňa to neláka, mám problém aj s hygienou a očistou, bojím sa ísť do vane, lebo sa pošmyknem a spadnem a bude to trápne, v sprche mám strach, že sa obarím, alebo to bude studené, neznášam pocit studeného závesu na tele...Pri umývaní zubov mám strach, že mi vypadne zub, tak nepoužívam kefky elektrické, a súšam jablká večer, aby som si zuby nemusela umývať.....
Ľudia ma hrozne vyčerpávajú, teda niektorí, po pol hodine s niekým, si musím ísť ľahnúť...mám olovené nohy, cítim sa zle a musím si ísť ľahnúť, ale nespím, celé noci nespím....
Uvedomujem si, aká som zúbožená, ale neviem si pomôcť, som zanedbaná a depresívna.....pripadám si tak, že keby som mohla zaspať a viac sa nezobudiť, by sa mi uľavilo a zároveň mám z toho strach, mám rodinu, veci, matku, psa, deti.....
Strašne si pripadám unavená.....a to som bola baba, čo aj podnikala, murovala a pod....nič ma nebaví.....som vyhorená

Jax

Hlavne neodkladaj liecbu kvoli praci. Lebo by si casom mohla prist aj o tu... Hod sa na dlhsiu pn a presmeruj energiu ktoru vynakladas v praci len na to vyliecenie sa. Antidepresiva su oblbovaky a beh na dlhu trat, nevyriesia problem za par dni.

pohladnica

dakujem vsetkym, co mi napisali....co konkretne by som mala robit.....je niekto, kto zaziva to iste? Alebo zazil,

zewa

Nie po vsetkych liekoch je clivek oblbnuty. Treba k psychiatrovi chodit a pytat si ine az kym nesadnu tie prave. Su desiatky druhov. Jeden musi sadnut. Toto bez liekov nedate. Mate depresiu.

pohladnica

silvinka79 .....dakujem...snazim sa a dufam...dneska som splnila skoro vsetky veci, co som si napisala....teraz este dve, ocista, a naeprijemny majlik, ale moj syn ma bude kontrolovat a strazit (lebo som mu vsetko povedala a poprosila ho o pomoc) a tak sa hadam nebudem bat v sprche....

pohladnica

Dakujem vsetkym za prispevok....

Jax: U psychiatra a psychologa som bola....dostala som lieky, ale bola som priliz oblbnuta, a musim v ramci prace reagovat uplne hned a pri zmysloch.....Dostala som rady prechadzky v prirode a pod, ale mne na to nezostava energia, a aj rada, odburat vsetko, co je nepodstatne nepomaha.....je priliz vela veci, ludi, na mne a mojej cinnosti zavislych...

adr1a...ja to chapem, viem, ze sa u mna vyvvinuli kadejake uzkosti, a najnovsie ten strach z vane a sprchy, prekonavam to tazko, lebo samozrejme nechcem byt spinava, musi niekto stat za dverami v kupelni, ked sa umyvam....mam urcite aj agorafobiu, lebo je mi zle, ked je vela ludi okolo mna a aj z neznameho dovodu, zrazu potrebujem vsade sediet chrbtom k stene.....viem to silou vole prekonavat, viem ist na urady, a inam, ak treba, ale musim sa na to pripravit, vsetko mat den dopredu pripravene....to iste je aj s inymi vecami, vsetko musim mat tyzden dopredu naplanovane, cokolvek, ak to nejde som zlostna az agresivna.....ludia, co sa dokazu zbalit za dve hodiny a niekam odist, tak tych zaroven obdivujem a zaroven neznasam, ak sa to tyka aj mna.......

Somzavodou:
nie som nepripustna aj metodam, ake opisujes, viem, ze pohlad na kupalisko, kde sa blaznia vtaci a pod, mi robi dobre, a ine.....len sa neviem donutit, si sadnut a vnimat....mam rada aj kvety a pod, v zahrade, ale mam uz take skusenosti, ze ked ja nie som ok ani moje kvety nie su ok, moje povodne zelene ruky prestali fungovat, vsetko mi vedne, uhyna.....tak verim aj tomu, co pises, ze vsetko so vsetkym suvisi a energia, dolezita, sa da nabrat aj z prirody a aj detoxu verim....nechcem byt psychiatricky pacient, lebo viem, co to obnasa, u nas je to na divnej urovni.....vsetci su bud zbaveni zivota, donekonecna zavisli od liekov, a nejako ze by prevratne chemia pomohla, to som nespozorovala, v mojom okoli....co pomoze mne, netusim...ale hladam.....bojujem

Niesizavodou

ty o psychiatrii ako pacientka vies svoje ze? zmenili ti antidepresiva a ty ich uz konecne uzivas? este tak nemenit pohlavia a nicky! takze este za vodou nie si a ani tak skoro nebudes.

Somzavodou

Ja netvrdim ze za tou vodou som, ale v podstate sa mam uz celkom fajn. Lenze tu vobec nejde o mna, bol to proste moj nazor. Je to zase len a len o ludskej povahe, clovek neznesie aby bolo niekomu druhemu dobre a zavidia aj pozitivne ladeny nick. Ja sa nad tym uz len usmejem, chvalabohu som za tou vodou naozaj aj v tom, ze si mozem vyberat ludi, ktorych energie mi vyhovuju. Samozrejme ze nie vzdy, ale vacsinou. Ale zakladatelka temy je zvedava na nase rady a nie na to, ako sa mam ja.
Pohladnica, za svojim nazorom si stojim, vyskusaj 5htp alebo vitamin D, to ta nakopne a chod do prirody, alebo tancovat. Ked niekto nevie, ze strom dodava energiu, tak nech to najprv sam vyskusa alebo nedava do plena neoverene informacie. Ale ak sa rozhodnes posluchnut rady typu cesta do pezinka, tak to je samozrejme na tebe.. :)
Vsetko dobre!

lekvár

Somzavodou : Nie si za vodou, lebo obímaš stromy. Znečistenie organizmu je jedna z príčin, ale možno má problémy v osobnom živote.

Pohľadnica : Skús sa vyrozprávať či máš nejaké súkromné problémy. Alebo napíš čo podľa teba zapríčinilo depresie. Ako píše somzavodou , možno je to aj chorobou, ktorú ale drogy nevyliečia..