Je rodic viac, ako bezdetny?

Príspevok v téme: Je rodic viac, ako bezdetny?
Smutonka

Uz par dni sa trapim tym, ze mam pocit, ze som menej...Preto, lebo nemame babo. Uz rok sa so snubencom snazime o babo a nedari sa nam. Buduci rok budeme mat svadbu a potom, ked uz budeme manzelia pojdeme do centra reprodukcie. Toto ma drzi nad vodou, ze verim, ze vdaka centru reprodukcie sa nam podari. Ale o to mi teraz nejde, nehladam tu rady na rozne doplnky kyseliny lystovej ani nic podobne. Skor vas nazor. My mame obaja 30 rokov. A vsade naokolo len deti sa rodia, alebo same tehotne zeny. Ja im to prajem a tesim sa s nimi. Ale zaujima ma, ci sme so snubencom za chudakov, ze dieta este nemame :-(? Ci je clovek bez dietata menej ako ten co dieta ma?

uprimnyclovek

ja zasa na ludoch vidim ze maju deti len preto lebo to tak ma byt ale nemaju k nim cit nevedia ich vychovat a ako rodicia totalne zlyhavaju ...je ich v mojom okoli vela vidim ako sa k deckam chovaju...myslim ze nieje na skodu niekedy nemat deti ked k nim nemaju ludia vztah a nie ze dam sa do toho dotlacit okolim lebo mam uz tolko a tolko rokov a musim mat dom deti zenu atd...

Mesačný princ

Smutonka - áno, ste menej a vždy na vás bude okolie pozerať ako na tých, ktorí nevedia čo je to mať deti. Aj keby ste sa ich rozhodli nemať a aj keď sa vám to nepodarí. Budete za menejcenných. Nemyslím si to...mám čo to odžité a viem aká je mentalita v tejto krajine.

My sme sa s manželkou tiež snažili o dieťa ,,nedarilo sa,, po asi 3 rokoch sa na nás začali ľudia divne dívať a ohovárali.....
Neskôr sa začal hľadať nejaký problém a plodenie dieťaťa sa stalo jediným druhom intimity....
Nedarilo sa a neskôr sa začali ľudia dívať či nemám nejaký problém ja, tak som nakoniec išiel lekárovi a ten mi povedal, že je všetko v poriadku.
No ten tlak neustojíte ak po dieťati túžite a nepodarí sa vám, tak si ho aspoň adoptujte.
Nakoniec sa po 7 rokoch zistilo, že ma moja manželka vodila celý čas za nos a celých 7 rokov brala antikoncepciu....a to nepočítam tie roky predtým....no neviem...toto je môj príbeh...

Rodič bude vždy viac, tak ako ľudia opovrhujú tými, ktorí nemajú pred menom titul, tak budete menejcenní aj v očiach rodičov. Nebudete sa mať o čom zhovárať a ak príde rad na deti tak ste skončili.

m8nn

a este si myslim, ze ak by si niekto myslel, ze si menej :D tak Ti to moze byt jedno. proste sa vykasli na to co kto hovori, kto co povie a kto si co mysli. a si bez problemov. uplne neznasam to primitivne myslenie, kto co povie na to..takto to ma byt spravne...prihluple dedinske sraky..
povedz si vsetko je tak jak ma byt. naco veci ludia znasilnujete. naco..lebo kto co povie?
spokojnost = byt vdacny za to co mam a tesit sa z toho co mam
opacne clovek je len nestastny a nespokojny, potom riesi druhych po dzedzine :D
netrap sa

m8nn

podla toho z akeho uhla ssa na to divas :D ja zas lutujem tie mlade koceny s kociarikom :D
vieme si aj inak zaplnit zivot :)

0vecka

adr1a to je tazka otazka... akoze ak by som to vedel este predtym ako sme spolu byvali tak asi ano.... teraz uz nie... kazdopadne toto je vec ktoru by som neodkladal... cim skor sa to zacne riesit tym vecsia je sanca na uspech...
ja som napr siel k doktorovi po 3 neuspenych pokusoch...

0vecka

preco tam nejdete hned??? co ked jeden z vas nemoze mat deti a ten druhy sa rozhodne ho preto opustit??? radsej teraz ako po svatbe....

inak ten rok este neni tak kriticky ak neberiete doplnky a nepouzivate ovulacne pasiky tak fakt to nieje nic vynimocne ze sa vam este po roku nepodarilo..