ahojte, mám síce len 21, a ešte len nastupujem na výšku, no aj tak ma straší už teraz, či budem môcť mať bábo. o zdravie sa veĺmi starám.
myslíte, že škodí spávanie pri mobile, nosenie ho vo vačku, a tak isto práca denne na pc a tablete ? :/
Škodia plodnosti počítače, nabíjačky, mobily?
Ovecka : Na stránke pubmed.gov máš stovky takch štúdií, napríklad www.ncbi.nlm.nih.gov . Ak ti tá stránka nepripadá dôverihodná, tak kašlať na teba.
Ano : Otrava ortuťou je strašná a bolestivá, aj keď sa to pripisuje iným "chorobám". Pomáha strúčik cesnaku pár krát do týždňa, ako pomázanka, placky alebo fašírky, dostatok zeleniny a ovocia, napríklad paradajky, kapusta, jablká, čučoriedky...
Silne škodlivá je aj otrava olovom a hliníkom. Olovo sa dá odstrániť jedením kyslých jabĺk, hliník pitím minerálok alebo jedením doplnkou s kyselinou kremičitou aspoň 15 mg/deň.
Aká diagnoza. Otrava ortutou nie je predsa psychicke ochorenie.
Ano. a ako sa vola ta diagnoza? ta predchadzajuca je len psychickeho povodu....
Vravim o precitlivenosti na em ziarenie, to mozu mat aj ludia co maju telo zatazene tazkymi kovmi ako napr. ortut olovo. co moze sposobovat aj poruchy v prenose nervovych signalov.
Ano pokial viem tak sa jedna o psychicku poruchu a nema s mikrovlnnym ziarenim nic spolocne... tito ludia maju problem aj ked maju spat pri zasuvke...
Je vela ludi co su citlivy na elektromagneticke ziarenie ako napr.Wifi. Ja sám som citlivy na wifi ziarenie. Existuje mnoho takychto citlivych ľudí. Pozri hlavne zahranicne fora "emf sensitivity".
Filip TT tam ale pisu o elektromagnetickom ziareni ej to sice podobne ale enni to mikrovlnne ziarenie... navyse je imho dost dolezita vzdialenost od tych zariadeni...
V tomto dokumente uvadzaju, ze limit International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP), je 5000 V/m.
ec.europa.eu
Zehlicka ma napriklad 120, toustovac 80 a mobilny telefon 6 V/m.
elektrolekár daj nejaku studio na toto... toto su prave tie konspiracne bludy...
Mikrovlny majú aj netepelné účinky,ktoré sú škodlivejšie ako tepelné, napríklad ovplyvňujú tvorbu hormónov, poškodzujú DNA, spôsobujú rakovinu... záleží od intenzity a dĺžky pôsobenia. Netepelné účinky sú pri podstatne nižšej priemernej intenzite, WiFi funguje pulzne. Na notebooku je dobré si vypnúť WIFI a pripojiť sa na internet káblom. Mobil sa pár krát do minúty prihlasuje do siete, takže vysiela neustále, je dobré ho mať niekde ďalej od tela, napríklad v taške.
Zdravotné hodnoty trvalého pôsobenia mikrovĺn:
< 6 mV/m ... zdravotne nezávadné
6 - 10 mV/m ... dočasne prípustné, pri najbližej príležitosti spraviť opatrenia
60 - 600 mV/m ... opatrenia spraviť čo najskôr, vytvára zdravotné problémy
> 600 mV/m ... okamžité a prísne opatrenia