Obrúčky - kedy je čas a aká?

Príspevok v téme: Obrúčky - kedy je čas a aká?
Tom_G

Čaute,
momentálne som v zahraničí, ale v blízkej budúcnosti plánujem zasnúbiť priateľku, s ktorou sme spolu viac ako 8 rokov. Včera som prešiel všetky zlatníctva a zraku mi olahodili nádherné obrúčky. Viem, že najprv by som jej mal darovať snubný prsteň s očkom, ale zároveň chcem kúpiť aj obrúčky. Je to podľa vás blbé kúpiť obrúčky sám a zároveň so snubným prsteňom jej dať aj tú?
Vie mi niekto poradiť aká obrúčka je trvácna a akej sa vyvarovať? Viem, že kamienky údajne vypadávajú a lesklé zmatnejú.

Tereza0067

Tak to je krásne, po tak dlhom čase :) Vieš čo ono je to bolo dakedy normálne kupovať snubný prsteňa ku tomu aj obrúčky dnes sa to však tak veľmi nenosí, myslím si že aj kvôli financiám. Moja sestra má snubný prsteň s očkom od Rýdla a zatiaľ jej nevypadol, všetko drží ako má :D Hlavne sa asi rozhodni či chceš biele zlato alebo žlté zlato, to už je na tebe ktoré sa ti páči viac. Ale snubný prsteň by mal určite mať očko, vypuklé. Svadobné obrúčky tak to je už na tebe ale tiež by som zvolila niečo elegantné aby sa to aj tvojej milej hodilo a aj nejaké očko ale už nie vypuklé, ak kúpiš v kvalitnom zlatníctve očko by vypadnúť nemalo ale tak to už musíš vedieť ty. Každopádne držím palce s výberom aj so svadbou :)

Tomáš_G

Tak, ďakujem vám všetkým za rady, názory a myslím, že je rad na mne napísať ako to celé dopadlo.
Nakoniec som kúpil snubný prsteň s očkom, ktorý sa páčil mne a dúfal som, že sa bude aj mojej milej. V krabičke sa jej páčil, ale čím ďalej, tým menej sa jej páči na prste. V poslednej dobe je nejak nestála v názoroch čo sa týka šperkov. Prsteň som vybral z bieleho zlata, má jedno väčšie očko a okolo pár malilinkých.
Keďže sme si stanovili dátum svadby, začali sme hľadať obrúčky. Prešli sme XY zlatníctiev doma aj v zahraničí, vybrala ona a chcela ju hneď aj nosiť. Bola fajn, mne sa tiež páčila, hoci boli aj také, čo sa mne viac páčili, ale nechal som to na ňu. Teraz sme v štádiu, že sa jej už tak nepáči, ale už je pozde. Netuším, ale asi sa ožením už s týmito, lebo už nechcem investovať do obrúčok.
Mne sa Rýdl tiež páčilo, ale moja milá od nich nechcela, vraj už ani preto, že to každý tak pretláča.

Xanxi

Tiež by som sa na tvojom mieste do ničoho nehrnula. Veď nakoniec, obrúčky budete mať dokonca života, a ak náhodou tvoja partnerka s nimi nebude spokojná nebolo by to veľmi dobré. My sme s manželom kúpili obrúčky v klasickom zlatníctve na námestí, ale moja sestra s vtedy ešte priateľom tiež objednávali od rýdla, a môžem potvrdiť že obrúčky majú nádherné, a zatiaľ si ich len pochvaľujú.

Maťeej

Ja by som s tými obrúčkami počkal. Predsa len so zásnubným prsteňom sa veľa pokaziť nedá, lebo aspoň mne prídu skoro všetky také hodne podobné. Ako už ti tu niektorí poradili, ak poznáš dobre jej vkus, tak si ich daj odložiť, ale na tvojom mieste by som ich ešte nekupoval. Naše obrúčky sú od rýdla, a zatiaľ sú v poriadku. Manželke kamienky nevypadali, a nie sú ani nijak závažnejšie poškodené. Skús sa popozerať po skalných predajňiach, a potom si zistiť či nemá zlatník aj internetový obchod. Myslím si že ťa to tak výjde lacnejšie.

PetNov

Ja som vyberal obrúčky tiež sám, teda s mojím otcom. Myslím si, že nie je na tom nič zlé, ale musíš poznať dokonale vkus a veľkosť prsteňa. Ja som si bol istý na 99% a predsa bola dámska obrúčka o málinko väčšia, ale nepadala.
Čo sa týka obrúčok, tak dnes je už naozaj neskutočný výber, ale každá má svoje za a proti. My sme mali čiastočne pieskovanú obrúčku, ale po necelých 6 mesiacoch sa pieskovanie zošúchalo a miesto zostalo hnusne matné. Vymenili sme ju a teraz máme ešte horšiu, takže chystáme ďalšiu zmenu.
Teraz máme širšiu 7 mm, vzorovanú a jednak široké nie sú praktické (my sme nato prišli až keď sme ich už mali), lebo pod ňu steká voda, mydla, potom zbytočne dráždi pokožku. Okrem toho ak mi zapuchnú prsty nejde dole. Do vzoru sa zanáša všetok prachu, mydla a lesklá časť je otrasne doškriabaná.
S terajším rozumom je asi najlepšie užšia max. do 4 mm, bez pieskovania a nie s vyrytým vzorom.

Jaroooo

Nie na tom nič zlé, ak kúpiš obrúčky sám. V niektorých rodinách je dokonca zvykom, že snubný prsteň sa ani nekupuje, ale zasnúbia sa obrúčkami. Viem, že niekde si potrpia aj na tom, aby obrúčky hradil výlučne chlap a nechcú, aby mladá vedela, čo stáli, tak ich kúpia sami.
Cez net by som určite nekupoval. Šperk treba vidieť, chytiť ho, na nete je šperk vyfotený tak, aby zaujal, ale nevidíš ako v skutočnosti vypadá.
Vieš číslo prsteňa? Z vlastnej skúsenosti ti píšem, že ak je obrúčka hrubšia, alebo širšia je potrebná väčšia o číslo. Ja som obrúčku kupoval síce s mojou teraz už manželkou, ale kým sme prišli domov, jej sa už ani nepáčila, takže po 3 mesiacoch sme kupovali novú. :-D
Ona mala pôvodne s kamienkom, ale nebol to diamant, ale zirkón a po 2 týždňoch jej vypadol. Čo viem, tak väčšine povypadávali kamienky. My sme mali pôvodne úzke, klasické, teraz máme vzorované, ale moja je už dosť doškrabaná. Čo sa týka bieleho zlata, tak viem, že niektoré sa po čase zošúcha alebo zažltne. Ja som kupoval totiž zásnubný prsteň z bieleho zlata a už ho má sfarbené dožlta.

0vecka

adr1a lenze on to xce kupit ak som spravne pochopil v jej nepritomnosti... cize je to fakt jedno a pri kupe na nete sa to da poslat naspak..

adr1a.

Verda) ja som uz takto tiez dostala sperky, ze to dotycny sam navrhol nakreslil ai a dal mi to na zakazku vyrobit. Originalne vynimocne a jedinecne) neslo ani tak o tie sperky potom ale skor to za tym, co bolo)) ta namaha snaha kreativita usilie

adr1a.

Ovecka. Mne uz sa stalo ze sa mi nejaky sperk veelmi na fotke obrazkoch pacil objednala som si ho ci mi ho niekto iny pre mna objednal a potom na mne som uz taky skvely pocit z neho nemala)) a zas niekde som si nahodne nieco len tak navliekla a bola z toho laska na prvy pohlad)) ze ten sperk ani tak zo zaciatku nevyzeral ako vynikol prave na mne)) a opacne. Niektorym sa nieco velmi na mne paci a ked si to vyskusali ony tak fadne. A opacne. Proste na niekom nieco vynika podciarkuje ho to, uplne to cloveka az rozziari a na inom to moze posobit fadne nudne az nevkusne