Obrúčky - kedy je čas a aká?

Príspevok v téme: Obrúčky - kedy je čas a aká?
Tom_G

Čaute,
momentálne som v zahraničí, ale v blízkej budúcnosti plánujem zasnúbiť priateľku, s ktorou sme spolu viac ako 8 rokov. Včera som prešiel všetky zlatníctva a zraku mi olahodili nádherné obrúčky. Viem, že najprv by som jej mal darovať snubný prsteň s očkom, ale zároveň chcem kúpiť aj obrúčky. Je to podľa vás blbé kúpiť obrúčky sám a zároveň so snubným prsteňom jej dať aj tú?
Vie mi niekto poradiť aká obrúčka je trvácna a akej sa vyvarovať? Viem, že kamienky údajne vypadávajú a lesklé zmatnejú.

0vecka

Tom_G akoze takyto? co vyhas v zlatnictve oproti tomu ze zaplatis ovela viac? kamenne obchody su prezitkom a zmysel maju len tak minimalne pri jedle obleceni a veciach ktore si musis vyskusat... tymto len kurvis ekonomiku

adr1a.

Ahoj Tom. Ak ti tak velmi padli do oka a poznas aj jej velkost, tak tie obrucky kludne kup (pripadne si ich daj odlozit a zoberies ju tam po zasnubach ci sa aj jej pacia. Zvacsa obrucky vyberaju partneri spolocne, zavisi od partnerky, mne osobne by neprekazalo keby vybral partner obrucky sam ak ma dobry vkus ale mna aj tak vzdy vlacili nech si sama vyberam :D ).
No a neviem, ale ak mas z kvalitneho zlatnictva sperky tak ja ci moji znamy mame dobre skusenosti (kamienky nevypadli, zas ak vypadnu a das to tym istym opravit tak niekde to urobia zadarmo ci za symbolicku cenu. Zavisi od obchodu znacky ako dlho su na trhu ai). Teraz vekom by sa mi asi pacil uz hladky vzor je to nehynuca klasika ako kostym od chanel)) Rodicia ai znamy maju hladky vzor cely zivot a v pohode. To ruzove zlato je pekne. Aj platina. Zalezi co obaja preferujete a ake sperky nosi ta tvoja

Bubliii

jaj a ešte mi vraveli, že hrubšia obrúčky vydrží viac ako tenšia, menej sa deformuje.. ale to asi vieš. a môžete popremýšľať aj nad gravírovaním, lebo pri objednávke vám to urobia bezplatne, ale dodatočne už s poplatkom,

Bubliii

Ahoj, my sme toto už riešili. Boli sme pre oba prípady v zlatníctve ZLATOKOV v Nitre (majú pobočky aj inde). Snubný prsteň sme kúpili z bieleho zlata s očkom. Obrúčky máme kombinované žlté + biele zlato bez kamienkov. Určite by som nekupovala Swarowski, každý, koho poznám, mu kamienky povypadávali, vrátane mne (ale to bolo na inom prsteni našťastie...). V zlatníctve ti poradia aj materiály, ak máš dobrý budget, máš aj viac na výber.
Mno a ohľadom výberu, tvarov a kamienkov a atď.. toto je individuálne pre každý pár, my sme vybrali oba spolu, ale väčšinou snubný kupuje iba partner ako prekvapenie, niekomu sa páčia kamienky na obrúčke, niekomu nie, niekto chce jeden, niekto iba viac, niekomu sa vôbec nepáči kombinované zlato alebo iné kovy.. niekto má alergiu na určité druhy kovov.. takže ťažko tu radiť. Ja byť tebou, snubný kúpim ako prekvapko a obrúčky spolu. Lebo ono je to fajn si vyskúšať, aby ste potom nemuseli riešiť rozťahovanie keby boli obrúčky malé a pod. Niektorí nosia obrúčky už pred svadbou, to už ako si vy poviete, čo sa vám páči...

Tom_G

Na internete zásadne nekupujem takýto tovar. Nechcem zlaté obrúčky, skôr nejakú platinu, alebo ak aj zlatú tak z ružového zlata.
A nie som zvedavý na blbý komentáre, takže za všetko solídne a použiteľné ďakujem.

bryndzovyzvratok

...čas na obrúčku je, keď ti partner nakalí mimo záchodovú misu prvý krát...vtedy by ťa mal požiadať o ruku...a akú? ...predsa železobetónovú s radioaktívnym polóniom...have a nice day....