Ako riešiť situáciu

Príspevok v téme: Ako riešiť situáciu
SadAngel

Zdravíčko za posledných pár rokov som uvažoval v istých situáciách nad samovraždou konkrétny problém je taký že som študoval na VŠ v Bratislave 1.rok som neuspel ale išiel som to skúsiť znova.. ale keďže som nebol sám ktorý nespravil ťažkú technickú školu tak sme s kamarátmi šli na byt... z čoho bol úžasný "párty život" ale škola šla dole vodou.. vtedy som mal prvý krát pocit že všetko skončiť by bolo menej bolestivé pre mojich blízkych. Ale všetci ma stále mali veľmi radi ale ich zklamanie bolo značné.. Potom som nastúpil na VŠ v rodnom meste prvý rok pohodička, druhý rok pohodička, tretí rok VŠ ma už vnútorne zabíja a mám problém vôbec tam ísť kebyže tam nemám toľko kamarátov.. o pár kreditov nie som pripustený k bakalárke = ďalšie sklamanie pre rodičov a moje myšlienky zase zčernali až k presne tomu čo v Bratislave.. a dostávame sa k dnešnému dňu ktorý je rok od tejto udalosti predmety som spravil ale bakalársku prácnu nie lebo som na to "kašlal" z nedostatku iniciatívy.. Moje myšlienky sú teraz ešte čiernejšie a myslím si že blízka rodina stratia vo mňa aj ten kúsok dôvery ktorý ešte mali...
PS: Po 1. ročníku v Bratislave som mal chuť prestať študovať a začať pracovať alebo ísť do zahraničia.. ale keďže ma rodičia ani za nič nechceli podporiť a tlačili do školy tak som povolil...
PS2: Najhorsie na myslienke sebevrazdy z môjho pohľadu je že je to pravdepodobne oveľa bolestivejšie pre blízkych ako hocičo iné a keď ešte sa zamyslím ako by známy pozerali na blízkych a podobné tak je to nekonečný cyklus... Rozmýšlam nad sebevraždou aby som nezraňoval blízkych a aby sa nemuseli za mňa hanbiť ---> zavrhujem sebevraždu aby to nebolo oveľa horšie

Čo by ste robili v mojom prípade...

adr1a.

SadAngel. Nedaj sa zhodit zlomit nikdy a nikomu. Ak aj padnes, tak vstan a bojuj. Nedaj sa. Aj keby si skapinal tak povstan ako bajny vtak Fenix. Musis si verit. Vsetko mas vo svojich rukach a hlavne v hlave. A ako som ti uz pisala. Krok po kroku. No bud dosledny. A z malych krokov sa stane cesta put maraton.

adr1a.

SadAngel. Nedaj sa zhodit zlomit nikdy a nikomu. Ak aj padnes, tak vstan a bojuj. Nedaj sa. Aj keby si skapinal tak povstan ako bajny vtak Fenix. Musis si verit. Vsetko mas vo svojich rukach a hlavne v hlave. A ako som ti uz pisala. Krok po kroku. No bud dosledny. A z malych krokov sa stane cesta put maraton.

adr1a.

adr1a.

SadAngel

Ďakujem za všetky rady... áno musím už dospieť a získať správne pracovné návyky... Idem skúsiť zmeniť svoj život krok po kroku snaď ma blízky nezhodia moc nízko..

Mesačný princ

Blízki za teba tvoj život žiť nebudú! Ak si nesklamal sám seba tak je všetko ok.

Ak by som sa ja díval na to, čo chcú odo mňa moji blízki či rodina, tak by som veru ďaleko nedošiel.

Ty žiješ svoj život a ak ťa VŠ vyčerpáva, tak na ňu nechoď alebo štúdium ukonči. Čo ťa po známych a rodine. Oni nezažívajú to, čo ty. Keď sme už pritom VŠ sa dá doštudovať aj neskôr ak by ti to malo v živote pomôcť.

neber ohľad na nikoho, v tomto buď nanajvýš sebecký!

mam56

Keď pán Bell vynašiel telefón, tak zistil, že má od Chucka Norrisa už dva zmeškané hovory.
Chuck Norris hodil granát, zahynulo 50 ľudí a potom granát vybuchol.
Chuck Norris napočítal dvakrát do nekonečna.
Big Foot si myslí, že Chuck Norris je iba mýtus.
Chuck Norris sa zjavil Panne Márii.
Chuck Norris úspešne zrealizoval sám päť bombových samovražebných útokov.

adr1a.

Nechces zranovat rodinu blizkych, alebo aby sa za teba nehanbili - a myslis, ze samovrazdou im toto nesposobis? Samovrazdou im ublizis najviac na svete. Lebo pre rodica niet nic horsieho ako prezit vlastne dieta.
Postupuj logicky. Si tretiak a je skoda kvoli bakalarke zahodit 3r. Urob ju alebo si ju daj urobit. A rob v zivote co chces ty a nie co chcu ini ludia. Chces makat? Tak makaj. Zenie ta to do zahranicia? Tak tam pod. Ale najskor dospej. Zda sa mi ze sa skor zivotom len flakas, nacnes vela veci a nic nedotiahnes do konca, nic nedokoncis. V praci ti zrejme takyto pristup nebudu tolerovat. Musis sa naucit niest zodpovednost za svoje rozhodnutia skutky ciny, naucit sa robit - zacat aj dokoncit, stanovuj si radsej zo zaciatku male ciele a mety. Aby ta neuspech nezlozil.