Ahojte, moj problem je vo mojom vztahu z rodicmi konkretne viac z otcom. Zacnem od zaciatku skusim co najstucnejsie. Dakujem vsetkym ktory precitaju do konca.
Ako dieta so mnou neboli problemy javila som sa ako inteligentne dieta, sikovne, rodicia mi davali vsetko co mohli, som najstarsia zo surodencov. Otec sa vo mne videl, mala som/mam jeho povahu aj vyzor po nom. Na zakladnej som mala vyborne znamky.
No prisla puberta a ja som zacala 'neposluchat ' a aj napriek vsetkym zakazom co mi otec daval a nutil ma ucit ma som sa stale viac vymykala rodicom z pod kontroly. Chcela som rebelovat. Najskor som zacala chodit na diskoteky, (obdobie 15-16 r to sa otcovi nepacilo , aj ked mi to zakazoval a trestal ma vzdy som nasla cestu a isla von, v noci nebol problem aj ujst ked byvame v dome. Vela krat ani netusil. Vracala som sa kazdy vikend domov rano a vzdy som pila, dost som sa opijala. Otec mi stale nieco vycital, ale po case uz to zacal viac z ignorovat. Zle znamky , to ze niesom vobec doma, to ze nemyslim vobec na rodinu. V 17 rokoch som skusila drogy. V tomto roku som travila cas stale vonku s partiou, domov som sa chodila iba vyspat a najest. Zaujmali ma iba 'kamosi' a akcie , diskoteky, stale niekde. Rodicia mi to stale vycitali, mama vela krat plakala a hadali sa koli mne. Mala som vela vymeskanych hodin a zle znamky. Neznasala som domace prostredie aj skolu, nenavidela som to a stale som tuzila po tom ako sa osamostatnim. Samozrejme doma nevedeli ze fetujěm (pervitin)az kym som raz neprisla domov a otcovi to doslo. Chcel ma dat na protidrogove a bol nastvany zrejme aj plakal koli mne. No ja som ich ako vzdy prescedcila ze to bude ok a slubila som ze prestanem. Aj som prestala po kratkom case, nebola som az tak na tom ze by sa nedalo. S tym som nemala problem, ide len o dalsiu vec cim som ich sklamala.
. Prisla 18r. a nic sa nemenilo stale som sa zaujmala len o svojich friends a vlastne zaujmy, mala zle znamky vymeskane hodiny mama vzdy doma kricala a otec sa rozculoval nad dochadzkou. A ze preco sa nezaujmam o domacnost, zahraduC moju malu sestru...Z mojej strany stale ignor. Stale som ich klamala a stale znova slubila ze uz nikdy neoklamem a stale to iste sklamanie. Dala som si tetovanie a prefarbila vlasy aj ked som vedela ze to neznasaju. Spytali sa ma ci im to vsetko robim naschval. Ze vidim iba peniaze a to aby som ja bola "in". Ze ja musin byt vzdy ako nikto.
V 19 r. Nedavno som skoncila strednu a hned sa osamostatnila sa ako som vzdy tuzila. Odysla som za priatelom do Viedne kde aj pracujem. (Vsetko si platm sama). Bavia ma jazyky a cestovanie, cestujem teraz po svete, zarabam, som samostatna , mam vela penazi, robim co chcem ako som vzdy chcela. Dva mesiace.
No pred tyzdnom sa mi stala zvlastna vec, snival sa mi sen o otcovi spomenula som si na spomienky z skoreho detstva a zrazu som si vsetko uvedomila ako nevdacne a sebecky sa spravam. Premietla som si poslednych 5 rokov a zistila ze za tento cas som na svojich rodicov ani nepomyslela a len im ublizovala a klamala. Od vtedy nemozem prestat plakat.
Prisla som domov, ze sa skusim z rodicmi pozorpravat. Otec ma ignoroval ako som si stihla vsimnut a bol uzavrety ako vzdy predo mnou. Na pokus o rozhovor mi odpovedal 'ved ty mas svoj svet, cudzi clovek' ....Aj ked sa pokusam o rozhovor z bratom tak nejavi zaujem...mam pocit ze som uplne stratila doveru a uz k nim nepatrim a radsej ma vysunuli zo zivota ako by sa mali trapit ....mam 19r a byvam sama, , ale zacala mi chybat rodina a kazdym dnom mam vacsie vycitky svedomia , neviem co mam robit, neviete si predstavit kolko trapenia som sposobila rodicom svojim spravanim, hlavne otcovi. Mama to vzdy vzkricala po mne...ale otec mi nikdy vela toho nepovedal, ja som na neho nemyslela a neatarala sa ako sa citi..az spatne si uvedomujem ze to dusil vo vnutri...zacali mi chybat obycajne veci .. ...ale teraz je uz neskoro a ignoruju oni mna....