"Rozchod" s jeho rodičmi

Príspevok v téme: "Rozchod" s jeho rodičmi
malicka545

Ahojte.

Psychicky sa pripravujem na rozchod s dlhoročným priateľom (jednoducho už to neklape, sme skôr len kamaráti) a jedna z vecí, ktoré ma trápia je "rozlúčenie" sa s jeho rodičmi. Naozaj s nimi mám super vzťah a nerada by som to pokazila na koniec, no na druhú stranu viem, že rozchodom ublížim ich synovi, tak sa im nechcem vtierať.

Ako ste riešili podobnú situáciu vy?

Ďakujem za každú odpoveď

adr1a.

Malicka. Aky mas vlastne dovod ukoncenia vasho dlhorocneho vztahu? Skor mam z teba pocit, ze sa uz v tom vztahu nudis, ai. Lenze v kazdom vztahu to raz bude rovnake. Ze uz nebudu motyle triaska, vasen trochu ustane, ai. Ze pride utlm, nuda, pocit ze toho druheho poznas ako vlastnu dlan a nema ta uz cim prekvapit. Lenze ak sa o vztah nestaraju obaja tak toto bude vzdy. V kazdom dalsom vztahu. Vztah je totiz zivy organizmus. Potrebuje stale nove stimuly impulzy neustalu starostlivost, udrziavanie pri zivote. Co si urobila preto aby vam to klapalo? Rozchod je lahsi nez snaha usilie drina makat na vztahu. Chapem. Ale myslis, ze iny muz a iny vztah bude INY? O inom? Zo zaciatku ano. Ale po case aj tam pride rutina stereotyp ako aj tu.

Messje

Si si ista,ze sa na tom vztahu neda popracovat?
Skusali sye to?Podla toho co pises,nemate nejaky vazny problem,len vas vztah ostal stat na mieste.Neposuva sa a tebe nieco v tom vztahu chyba.Je velka vyhta mat dobrych svokrovcov.Jasne ze neostames s noekym len kvoli jeho rodicom,ale mozno vam len treba obom nakopnut.Porozpravat sa,ist noekam spolocne na vikend....
Ked to uz ale nejde,vysvetlite si to a kludne chod za jeho rodicmi na kavu.
Mozno to pochopia,mozno nie.Ale to,ze si ich mala rada im mozes ist povedat.

malicka545

To mi je jasné, len nie som si istá či je lepšie sa s nimi skontaktovať ešte po rozchode a poďakovať im za všetko a pod, alebo to nechať tak?
Predsa len, nechcem sa po 4 rokoch zachovať ako krava, ktorá ich odignoruje.

malicka545

Bubliii, díky za zdielanie osobnej skúsenosti :)

Ja si to uvedomujem, že ma zbožňovať nebudú, hlavne nie hneď ako sa rozjídeme. Ale fakt sú mi ako druhá rodina, môžeme sa rozprávať hodiny v kuse a tak nerada by som to s nimi ukončila bez rozlúčenia. Vysvetlenie situácie už nechám na priateľovi, nech sa rozhodne čo im chce povedať a čo nie, predsa len, je to jeho rodina, možno niektoré veci nebude chcieť zdieľať.

To, že či sa s priateľom rozjídeme ako kamaráti zaručiť neviem, každopádne neočakávam veľkú drámu, on sám asi cíti, že to nie je ono. (Ale viem, že rozchod moc nechce).

stratenazena

ale tak pokial sa obidvaja zhodnete na rozchode a dopadne to kamaratstvom tak si nepokazis vztah ani s jeho rodicmi

Prezyvka055

To je jedno, tu nejde o chorobne navazianie, rodina je rodina. A dobra rodina stoji pri sebe.
Imho im podla mna zmizni z oci ak nemas o neho zaujem.