mna by zaujimalo co ranajkujete. chcem sa vyhnut takym klasickym ranajkam ze chlieb s maslom, lebo vsade citam aka je muka nezdrava, len sa tym krmi candida a parazity.. a vobec, nechuti mi to. lenze müsli je vlastne to iste, uhlohydraty... ovocie? neviem...
Co ranajkujete?
Croissant s jogurtom a medom, rožok s maslom a so syrom a cez víkend vianočku s maslom a medom plus kávu alebo čaj, v zime, keď mám čas, tak varené kaše - napr. prosnú s kúskami ovocia, orieškami a pod. Nejaký čas som jedla jogurty a ovsené vločky, ale raz sa mi to prejedlo a odvtedy to nemôžem.
My ranajkujeme celozrnny toast chlieb s maslom a s vlastnorucne urobenou marmeladou alebo med a ku tomu ovsenu kasu
ja najprv vypijem nejaku vodu k tomu ranne lieky... pockam tak 5 min a potom si dam co je ... napr chlebik s tavenym syrom alebo nieco take... ak je tak mozno aj nejake to ovocie a zapijem proteinom...
Neranajkujem nic uz asi vyse roka.Rano si dam citron do vody a potom prve ovocne jedlo jem niekedy okolo 12 niekedy este neskor. Toto mi zatiaľ vyhovuje najviac. Uz by som nedokázala daťdo seba rano nic pevne. :)
ja som zacala ranajkovat ovocne smoothies s nejakymi semienkami alebo vločkami. a dobre mi to robi. ked nestihnem tak si dam normalny roztek so sunkou...
...Anka moja, na ráno ovos, baklažán, čalamádu....kozie mlieko...bryndzu....zabezpečíš tým prísun všetkých prvkov...probiotiká, sacharidy, bielkoviny, tuky........ako dezertík si šupni rybie ikri...pozor tie jesť len pri teplote 42 farenheita...prepočty zo stupňov celziových na farenhaity nájdeš v tabuľke príručky mladých svišťov, ktorú dostaneš na teryho chate v Tatrách...pekný slnečný deň Ti prajem....
ja zvyknem ranajkovať toto:
- pečivo (kaiserka, fitness žemla) pokvapkaná olivovým olejom + 96 % šunka - toto mám najradšej a vydržím najdlhšie najedená
- pohánková/pšenová kaša s mliekom so sušenými brusnicami - toto však rýchlo vytrávi a cca po 2 hod som hladná
- varené pšeno so strúhanými jablkami a sušenými slivkami - komplikovanejšie na prípravu
- vločky s jogurtom/mliekom a banánom/hocijakým ovocím
- raz za mesiac maslový croissant s nutellou :D