mna by zaujimalo co ranajkujete. chcem sa vyhnut takym klasickym ranajkam ze chlieb s maslom, lebo vsade citam aka je muka nezdrava, len sa tym krmi candida a parazity.. a vobec, nechuti mi to. lenze müsli je vlastne to iste, uhlohydraty... ovocie? neviem...
Co ranajkujete?
Cukor nahradit je jednoduche. V dnesnej dobe existuje velmi vela rpznych nahrad, uvediem len tie zdravsie: datle :) a z nich sa da vyrobit datlova pasta tak ze ich rozmixujes s vodou. Toto je asi najzdravsie sladidlo. Potom je kokosovy cukor a kokosovy nektar, javorovy sirup, jakonovy sirup. Potom este mozno ryzovy sirup. Agave za uz za zdrave sladidlo nepovazuje. Vsetky tieto sladidla sa kupuju v bio obchodoch.
vacsinou u nas je to razny chlebik a bud sunka, syr, zelenina niekedy vajicka. Ako kedy podla toho naco mame chut
ja si dávam len kávu ked musím velmi skoro vstávať a ranajkovať pred 11/10 /9 rano, ked neskôr tak môj zalúdok strávi akúrat nejaké pecivo so zeleninou, syrom... sacharidové bomby ako ovocie, vlocky a sladkosti si dávam len na veceru (môj zalúdok sladké pocas dna velmi nemusí, ale zároven ja mám tendenciu si tie najlepsie veci nechávat na koniec :)
Po zobudeni asi 3/4 dcl cistej vody, potom pol kilovy jogurt od Hollandie, labou tie male 125g jogurtiky su pre zeny :D sem tam nejake ovocie alebo 0,5L studeneho kakaa :D inokedy zase rohlik/chlieb/kaiserka alebo pletenka (tie so sezam. semiackami su bomba :D ) s natierkou... jednoducho co chladnicka dá :D
skus poldeci na ranajky:)mozes mi poradit ale vazne ako nahradzas cukor..ja stim trochu bojujem..len neviem jak nahradit..dakujem
Lebo keby som do toho dala mlieko a cukor, alebo len jedno z toho, tak by som celý deň prdela a srala, preháňalo by ma, bolelo by ma brucho, možno, že aj hlava a vracala by som, mala by som dosratý celý deň, dosť som si už vytrpela, kým mi to došlo, že mi mlieko ubližuje a veľmi, cukor tiež dosť, ale mlieko úplne najviac, tak som ho poslala do prdele, nech mi už neničí život. Odvtedy brušné problémy výrazne ustúpili.
celebritka preco nie Žiadne mlieko, žiadny cukor?
slaninku s horcicou semtam kolbasku a fajnu tlacenku..a nemoze chybat jeden poldeci slivovice:)aj pani doktory odporucaju:)
>>> pol litra vody z vodovodu (minerálky bez bubl.), po nej naselduje 15 minútová ranná rozcvička, v rámci ktorej striedam cviky so športovou disciplínou, ktorá sa volá behanie na záchod :) čúrať z tej vody :) až potom raňajky
>>> podľa intenzity hladu budˇ kašičku, alebo si rozrobím veľké varenie: pol kila mäsa s ryžou, prípadne zemiakmi, k tomu ale nutne musí byť za tanier zeleného šalátu, ideálne s paradajkami a troškou olivového oleja, máličko soli. Ten šalát vnímam ako predjedlo.
A pod tou kašičkou myslím instatntú ryžovú, pšenovú, pohánkovú, nasypať jej plný tanier a zaliať horúcou vodou. Žiadne mlieko, žiadny cukor. No a potom duplu, ešte za jeden tanier.
Vaječná omeleta s rajčinou a káva.