Ahojte, mam 27 rokov, 164cm, rano vazim do 67kg, vecer cez 67kg. Uz zopar rokov sa odhodlavam ku schudnutiu ale nejako mi to nejde resp zlyham hned na zaciatku a poviem si ze vsak nemam az tak vela kil a s chudnutim je koniec. Tento rok som si povedala ze musim so sebou nieco urobit. Mam postavu hruska - brusko, boky a stehna, k tomu samozrejme aj silnejsie ramena. Vzdy som sa zameriavala ze chcem schudnut hlavne na bruchu , vzdy len brucho a cviky na brucho ale ked som sa vo stvrtok videla v zrkadle v prezliekacej kabinke zozadu, cista katastrofa - strasne velke boky a zadok. Cela taka mohutna som si pripadala a pritom sa mi to pri takejto hmotnosti az nezdalo zeby som mohla byt az taka. Zacala som cvicit insanity, k tomu brusaky a ked sa mi neda insanity tak cez svihadlo. To bolo predtym ako som sa zbadala v kabinke. Teraz by som chcela upriamit vsetku svoju pozornost na spominane boky, nevedeli by ste mi poradit nieco ucinne na tie boky alebo aky styl chudnutia na ne zvolit? Prestala som jest pecivo okrem ranajok, tam sa ho neviem zrieknut a samozrejme sladke (nie vzdy sa to vsak da vydrzat). V poslednej dobe vsak zacinam pocitovat aj mierne bolesti chrbta (alebo platniciek) neviem z coho to moze byt (ci z kladiny na ktorej robim brusaky alebo nejako robim zle cviky ci z prechladnutia alebo...) tak na par dni chcem vylucit cvicenie ci tie bolesti prestanu. Vedeli by ste mi prosim poradit ako schudnut z bokov, resp kolko by som min mala schudnut zo svojej vahy aby som vyzerala lepsie? Nechcem schudnut hned a do leta ani ziadne diety, nie som typ co vydrzi na diete, raz som to vyskusala a hned ma zacala hlava boliet. Dakujem za odpovede a dakujem aj vsetkym citatelom ktori vydrzali do konca :)
Ako schudnut na bokoch?
Treti nick v priebehu par minut. Aspon napis, kolko na tom zarobis :-)
ja som skusila body wraps zabaly a po prvych troch procedurach som mala skoro 2,5 cm z bokov dole
skratka vysad poecivo cestoviny aj zemiaky. ja som tak schudla hoci som sladkosti jedla.
Komplexné sacharidy alebo ak chceš, pomalé sacharidy, napríklad ovsené vločky alebo ryža. Bylinné zmesy sú fajn ale len ako doplnok nespália ti telesný tuk. Intenzívny split tréning a kvalitná strava a žiadne poondiete kardio preboha, neviem čo s tým furt všetci majú a myslia si že z nejakého kardia schudnú... Kardio je činnosť v posilke, ktorú robia ženy pretože nevedia čo iné v posilke robiť tak idú aspoň na ten bicykel. Musíš si začať počítať prijaté sacharidy a podľa potreby si znižovať. Vyhľadaj si nejakého kulturistu v tvojom okolí a nechaj si u neho zostaviť tréningový split a spraví ti aj jedálniček na mieru takisto ťa naučí základné cviky ale musí to byť kulturista pretože nikto iný ti nedá lepšie informácie o spaľovaní tuku ako človek ktorý sa dokáže vyrysovať na 4% celkového telesného tuku... Niečo ti viem poradiť aj ja ale od kulturistu mám zatiaľ daleko a nemám ani zdaleka také informácie o diete a chudnutí ako má väčšina z nich.
Ahoj, ak mas postavu hrusky a mas aj tzv. saddlebags, co su stehna az tak do spica, vyhladaj si na youtube cvicenia na tieto "saddlebags". Plus, pridaj silovy trening hlavne na ruky a na nohy cardio, to svihadlo, rychla chodza.
Co sa tyka ovocia, podla mna si mozes dat. Take jahody, ananas ti dokonca pomozu s chudnutim. Aj ceresne. Jasne, ze nie toho zjest na kila ale rano pekne s tym rozbehnut travenie. Aj bobulovite ovocie je fajn. Nekombinuj druhy. Skus si dat len jeden druh ovocia. A z masa jedz hlavne ryby, tie maju zdrave tuky, ktore potrebujes. Skus si dopriat aj lymfodrenaz a jedz potraviny cistiace pecen. Na internete je toho spusta napisaneho. Zo zeleniny jedz najma zelenu zeleninu, salaty, zeleninu, co dobre odvodnuje ako zeler, spargla.
Ja niesom nijak odbornik, ale za skusku nic nedas.
Ked si hruska, musis si skratka posilnit chrbat a cvicit na to tie silove cviky, aby si tam aj trosku nabrala svaly a ta postava sa ti vyrovnala. :)
pišta00
mozem sa ta opytat co by si zaradil medzi tie komplexne sacharidy?
ewww ovocie má na telo rovnaký efekt ako sladkosti, len tak pre info keby si nevedela. Prílohy kľudne môžeš jesť ale zameraj sa skôr na ryžu sem tam obmeniť so zemiakmi ale len ozaj výnimočne a hlavne mäso a zelenina sú dôležité. Mäso kvôli bielkovine a zelenina kvôli enzýmom. Na ovocie sa vykašli raz za deň si daj jablko, rýchle sacharidy ti netreba. Zameraj sa na mäso a zeleninu + intenzívny split tréning. 3 hodiny rozostup medzi jedlami a vygoogli si čomu nerozumieš, aj tú paleotickú stravu. Mimochodom netvrdím aby si od rána do večera jedla len mäso a zeleninu...
Co je prosim ta pekne na spekoch, ktore sa vlnia ako dunajske vlny? Ved je to hnusne, asexualne...
A k teme: pevna vola, ziadne sladkosti, pecivo, prilohy, iba ovocie a zelenina, lahke jedla.
Pre debilov: niesom anorekticka
Vsak boky su zenske, sexi, chces byt rovna ako chlapec?:D
Orchidejka nechcem byť hnusný ale keď si si to povedala raz, že kašlem na to povieš si to aj druhý, tretí či štvrtý raz. Chudnutie nie je záležitosť týždňa ani dvoch ani mesiaca. Je na to treba pevnú vôľu, prísnu disciplínu a češi majú pre to výraz chtíč. Buď to na to máš alebo nie.
No máš tam tuk čo si budeme hovoriť, tuk odstrániš jedine intenzívnym tréningom a diétou založenej na paleotickom type stravy (zelenina, mäso a trošku zdravých tukov) priškrtené sacharidy na hodnote 100g denne a len komplexné sacharidy, žiadne jednoduché a pred tréningom bez sacharidov len na bielkovine a sacharidy až po tréningu v menších množstvách a tréningom sa nerozumie domáce cvičenie ale fitko a poriadne intenzívny Split tréning založený na základných cvikoch a pomalom postupnom zvyšovaní váh, s ktorými cvičíš, zo začiatku samozrejme váhy ľahšie predsa len kým sa naučí človek tú techniku toho cviku aby si nezničil kĺby hlavne ramená. Žiadny spaľovač tuku mimochodom nefunguje takisto žiadne tabletky na chudnutie ani náplasti je to len marketing na tlstých zúfalcov. Spaľovanie tuku je o intenzívnom tréningu a tréning je o strave, jedno s druhým súvisí a zapadá do seba... Tvoj výdaj energie musí byť väčší ako príjem, jednoduchá matematika