Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako s dcerou?

Príspevok v téme: Ako s dcerou?
Anakonda

Mam 23 rocnu dceru. Ma skoncenu strednu skolu, este nie je zamestnana. Nad VŠ ani neuvazuje. Nasla si priatela, ktory ju dost ovplyvnuje. Nie je z nasho mesta a stale ju taha ku sebe. Takze cely tyzden spava u neho. Ked jej nieco poviem, jej odpoved je, ze je dospela. Ma pravdu, ale mne sa to nepaci. Nezaraba,. Nema ziadnu zodpovednost. V podstate si len uziva. Okrem toho je problem aj v tom, ze si uvedomujem, ze ma opusta a ide za svojim priatelom. Viem, ze je to normalny kolobeh zivota, ze deti opustaju svojich rodicov. Lenze ona nezije ako zodpovedna osoba, ona si len uziva. Ako sa mam s tymto vysporiadat?

adr1a.

Ohybaj ma mamko, pokial som ja janko. Ked uz budem jano, neohnes ma mamo.
Takze sa zamysli kde si asi zlyhala. A mladej povedz podmienky co a ako.bude dalej (kolko ti bude platit prispievat alebo ako-cim si odmaka pobyt u teba doma ai). No je mozne ze sa hned potom zbali a vypadne za tym svojim. Neboj) ten uz ju vychova. Skor ci neskor bude nutena zacat makat. Mladost jej vecne nevydrzi a nahradia ju mladsie krajsie takze bude musiet sa, bude nutena sa zmenit. Nauci ju on ci zivot.

0vecka

neviem ako chapete situaciu vy ale ja ju chapem asi takto... dcera nieje zvyknuta robit tu jednoznacne zlyhala vychova... mnenapr doma povedali ze mam 5 rokov na to spravit vysku a po vyske bud budem prispievat na domacnost alebo ma vyrazia z domu. No a pracu som si zacal hladat polroka pred statnicami. Plno ludi si zacne hladat az po lete..Ak si zakladatelka mysli ze to nieje vychovou tak nech nam napise ktore konkretne kroky podnikla aby sa dcera zamestnala...

no a tu do hry pride nejaky chlap ktory je bud manipulator alebo je to niekto s prehnanym starotlivym instinktom alebo niekto kto si nevie normalne najst zensku takze si ju vydrziava... imho takuto symbiozu je velmi tazke rozdelit zvonka tam musi sama chciet a v pripade ze je to ten 2. alebo 3. typ je sanca dost nizka ze si to rozmysli..

ANGEL-DEMON

výhovorky.. najjednoduchšie je svoju lenivosť ospravedlnovať tým že "nie je práca..." ja som si u nas v hladovej doline na strednom SK, nasla robotu, aj 2 sučasne, ked jedna by ma neuživila,.. lenže to je tak ja som MUSELA! lebo ked ma niekto na krku byt, hypoteku tak si rozmysli ci bude doma šunky válať... a je rozdiel ked má niekto
"mama servis"... že sa nemusí starať o noč, ked pride domov nikto ju odtial nevyhodí, nemusi sa stresovať ako vyplatí účty, lebo o to sa stará maminka... nemá ani šajnu o tom kolko stojí elektrina, plyn,....atd... tiež strava,.. pokial si dievčina minie celu vyplatu na handry, maľovačky, kávičky..atd... nič sa nedeje, lebo ked pride domov ma navarene, ma kde spat... ale ked byva sama, tak musi rozmyslat kolko penazi moze za tyzden minut aby do dalšej vyplaty vyžila.. ovšem po zaplatatení hypoteky, najmu, energií.... ked jej ostane z vyplaty 50 euro tak si musi rozdeliť aby s tym vedela hospodariť mesiac...

timea2322

nechcem sa zastavat tvojej dcery je fakt ze by mala zmenit pristup k zivotu ale musim povedat tiez z mojho pohladu ze ako tak isto stara baba mam neskutocny problem najst si normalnu pracu na zmluvu. Som tak isto stara ako ona a vsade som doposial robila len na dohody upratovala som a tiez som robila casnicku za 140 eur kde som viac precestovala ako zarobila a hradila si zdravotne. Takze nieje to take idealne a lahke vzdy. Nech skusi zahranicie mozu ist aj s frajerom a zarobili by si pekne peniaze.

Marica1

Niečo za niečo. Neviem akú máte prácu Vy, resp. či nepodnikáte, ale ak máte možnosť, tak ju treba naučiť zodpovednosti a zatiahnuť do práce. Nechcem Vás uraziť, ale takto ste si dcéru vychovala asi Vy, keďže doteraz asi všetko mala na tanieriku a teraz už nechce nič zato spraviť, aby zarobila.
Ak nemá možnosť zamestnať sa, nemá vhodnú prácu, treba jej nechať na zodpovednosti domácnosť. Pokiaľ to priateľovi vyhovuje, že on ju živí, nemiešajte sa do toho, je to ich problém.

Messje

A ked je u teba?Ty ju zivis tolke roky?To jej kupujes aj kozmetiku a davas vreckove?No klobuk dole pred tebou.To ze to nevadi jej priatelovi,tebe moze byt jedno,ked je tam,nech sa stará. Ale ver ze aj jemu to zacne liezt na nervy.Ty jej len povedz,nech sa teda stara o nu on.Pokial chce byt aj u teba,je cas prispievat na domacnost a teda zacat pracovat.Neboj sa jej to povedat.Pol roka ok,ale tak dlho je uz ozaj vela.Druhi ludia si zarabaju popri skole aby pomohli rodicom.Nemozes to tahat sama.Predpokladam ze si bez muza.Ona ti raz odide.To je normalne.Mozes jej pomahat ale nie tahat ako mulica.

ANGEL-DEMON

ja v 23 rokoch som už mala odpracované 4 roky a vlastný byt... nuž ale každý je iný.. su dievčence ktorým vyhovuje zakvačiť sa na nejakého chlapa, aby ju živil... Nespravíte s tým nič,... nestarajte sa,.. len by ste to zhoršili,.. ale ked je u vás tak jej povedzte, ze zadarmo ju chovat nebudete! že čo vám na to povie...že energie aj strava niečo stojí,.... ja som ešte na strednu chodila a mater mi vyblakovala ze ma živiť nebude..