Ako neuraziť známu

Príspevok v téme: Ako neuraziť známu
Škrečok1

Mám dosť nezvyčajný problém a neviem ako ho vyriešiť, aby som popritom neurazila známu.
Ona pracuje pre istú spoločnosť ako dealerka a nakoľko nemajú auto, požiadala ma, či by som ju nezobrala. Od pondelka s ňou chodím, niekedy spravím aj 200 km za deň a ona mi nedala ani cent na naftu. Vraj, zajtra, lebo môžem aj sama vidieť, že sa jej nedarí. Vždy sa vychystá, že z cesty bude volať, nakoniec nevolá, lebo vraj nepočuje. Na mieste potom povie, že nemá kam ísť, alebo má málo kontaktov. Včera mi povedala, že aj tak som si nakúpila, tak som nešla zbytočne.
Ja mám dovolenku, je to moje auto, ja tankujem, od nudy chodím po obchodoch a ona sa vozí a potom ešte aj zazerá. Ako jej slušne povedať niečo?

adr1a.

Skrecok. Ty pekne povedz svojej mame, ze svoju dovolenku, svoj narok na pokoj oddych, svoje peniaze auto benzin cas ai plytvas mrhas na xantipu ktora je k tebe drza arogantna neslusna lakoma zla vypocitava a jednoducho jej povedz, ze si slusna dobra ale nie sprosta. A nech si vyberie bud teba alebo kamosku. Ze ty si dosla domov kvoli nej otcovi oddychnut si a nie prezivat taketo nervy peklo stres. Ze ci je normalma jedna aj druha?? Lebo ak sa bude takto spravat na ukor vlastnej dcery a jej dobru, a to vsetko kvoli pochybnej kamoske, tak to viac ani domov chodit nemusis. A nebudes. Ze toto neni oddych! Sorry. Havarky su na dennom poriadku a ak sa vam nedajboze nieco stalo, tak ty mozes umriet, ci si ublizit, auto znicit. To bude uz tvoja matka spokojna ak si skantri dceru?! A keby sa tej furii maminej kamoske nieco (aj keby nic) ne/stalo - tak by ta este po sudoch nahanala vlacila, odskodne, zdravotnu psych. ujmu ai by si jej cvakala a mala peklo traumu na cely zivot. Potrebujes toto?? Ty tej zenskej povedz, nech sprosto nevyuziva vasu slusnost, mamime priatelstvo, ze ty na vodu nejazdis a nech ju vyvaza jej rodina decka muz ai. Alebo nech ide taxikom vlakom busom. Zato by vsak platila tak nech neokrada teba. Alebo nech ide pesky. Ak sa s nou nechces konfrontovat - posli jej sms. "Vazena pani XY. Ja nie som charita, nejazdim zadarmo na vodu, moju dovolenku chcem vyuzit pre rodinu a na regeneraciu oddych a nie sa vlacit doplacat na cudziu nevdacnu vychcanu lakomu zensku".

Ty ju nechces urazit a od nej sa nechas sprosto vyuzivat okradat, robit zi seba blbu? Dost. Stacilo. Ona na teba a vas neberie ziadne ohlady preto ich nemusis nesmies brat ani ty. Ak nemas gule tak to vyries vecer sms - je mi zle, nikam s vami nepojdem. Zly zdravotny stav mi to nedovoluje. Zbohom!
Prip.jej napis ze nezarabas tolko, aby si mohla 200e a viac vyhadzovat von oknom.
A mame dohovor. Ona je s nou kamoska aj su si vekom ai rovnocenne. Tykaju si. Nech jej povie ze s nou sice suciti ale nedovoli jej vyuzivat zneuzivat okradat urazat jej dceru. Lebo sa mi zda ze ty na tu zenu beries ohlad len kvoli svojej mame.
Preto mame vycisti zaludok a nech ona vycisti zaludok tej krave

Filip TT

Ovecka ved ja som za to aby sa branila, aj som vo svojom prvom prispevku navrhol ako. Ja len jej schvalujem, ze to chce spravit diplomaticky.

0vecka

Bubliii to ne ze ona zakladatelka na taku ale skor ta babka natrafila na taku ktora sa nebrani... kebyze ju hned po prvom vystupe posle do riti tak ma teraz pokoj :-D ale touto filipovou metodou si to este odskace..

ako som to pochopil tak ona povie ze ju o 7 00 caka a ak by aj zobrala odvahu po nu neprist tak typujem ze celu noc nezaspi a bude mat z toho stresy...

inak je to presne o com som pisal..zakladatelka ide slusne nevie jej povedat ze ju proste nezobere a basta, ale ide na to slusne a ta stara fusakla tieto pravidla slusnosti nerespektuje a teda vyhrava kedze zakladatelka tieto pravidla neopusti... dost mozne ze ju bude vozit celu dovolenku...

Bubliii

A ak celú túto akciu "zbúchala" tvoja mama, tak jej povedz, že nabudúce si takéto niečo neželáš, že svoj voľný čas si rozvrhneš sama.. "milujem", keď niekto iný nahlási moju osobu bez môjho vedomia na nejakú akciu!

Bubliii

Bože Škrečok, to si natrafila na riadnu "pani" teda. Normálne jej povedz, že máš svoj program. Si na dovolenke. Šoféra zadarmo nerobíš. Toto všetko je myslím ešte v rámci slušnosti. Ona si potrebuje rozbehať biznis, tak prosím, ale nech si teda aj domyslí to, ako sa dostane za potenciálnymi klientmi. To, že sa na ňu väčšinou ľudia vykašlú, ty nemusíš riešiť. Že o 7:00 čaká.. no nech čaká. Ale ty ostaň v posteli :D

dávka

Ty si teda prišla na dovolenku k rodičom a takto dovolenkuješ? Mama ťa o to prosila?

Ja by som rovno povedala mame, že jej kamarátka ma obťažuje, nech to s ňou vyrieši a že už nikam nepôjdem. Ak mám ja voľno, neznamená to, že keď jej kamarátka vidí moje auto stáť na dvore, že som povinná plniť jej priania. Navyše, ak nie je za to vôbec vďačná a ešte sa ponosuje, že ty ju zdržuješ. Také správané je neprípustné. Ty jej máš pomáhať s jej prácou? Ty ju brzdíš? No to je vrchol. Mám pocit, že tá pani je úplne mimo a využíva situáciu, že si o dosť mladšia a dcéra jej kamarátky. A zároveň svoje problémy a neúspechy presúva na teba a robí ťa za ne zodpovednou. Je to manipulácia..

Povedala by som jej, čo som ti už nižšie napísala. A tiež to, že ma bude zajtra čakať zbytočne. A nepríď. Urob si celodenný výlet mimo domu, alebo choď za kamarátkami, lebo takto len prídeš o nervy. Keď večer urobí výstup a mama nezasiahne (a nezastane sa ťa), normálne by som sa zbalila a odišla preč do bytu, kde robím a bývam. Dovolenka má byť na oddych a nie na stratenie nervov.

Peniaze v najhoršom prípade oželieš, ale už sa nedaj nahovoriť na ďalšiu jazdu. Pre teba je za takýchto okolností najlepšie s tou známou nič nepreberať a a nepúšťať sa do žiadnej debaty, ťahala by si za kratší koniec.

Nárok na peniaze máš bez ohľadu na jej zárobok, to by si mala byť ona vedomá.

Škrečok1

Ďakujem vám veľmi pekne za rady. Pokúsim sa aspoň kus špecifikovať situáciu, pre lepší prehľad.
Spoločnú cestu nemáme. Ja som si vybrala dovolenku na 10 dní, lebo som si už potrebovala kus oddýchnuť, nakoľko posledné dni som bola v práci aj 12 hodín denne a navyše som chcela byť kus aj s rodičmi, ktorých vidím tak max. 2krát za mesiac.
Ona robí dealerku pre jednu spoločnosť s prípravkami z Aloe vera, ale tie prípravky sú neskutočne drahé a navyše tá pani nemá obchodného ducha.
Je to kamarátka mojej maminy, čiže tá pani je odo mňa staršia o takmer 30 rokov, takže neslušná byť nechcem. Ona v podstate vždy dôjde na naplánované miesto, kde má dohodnuté stretnutie s jedným človiečikom a ak ju ten odmietne, tak sa nafúka a len listuje v zošite aj 3 hodiny a komentuje kto je aký blbý. Ja som jej v pondelok vravela, že by mala mať aj 10 - 15 ľudí a bolo by ich vhodné kontaktovať deň predtým, lebo takto meriame len kilometre, ale ona je už vraj večer unavená a má aj záhradku.
Auto je moje, prvý deň som jej povedala, že mám takmer plnú nádrž a peniaze mi dá poobede, keď sa budeme vracať späť, ale keďže nezarobila "iba" 20 eur a tie hneď stihla aj stroviť, tak mi nedala nič. Včera to bolo podobné a peniaze mi už ani nenúkala a ja som sa hanbila ich pýtať. Dnes som s ňou bola opäť, ale naštvala sa na mňa, lebo som sa postavila do chládku a ona to mala o 2 ulice ďalej a navyše dotyčným do toho niečo prišlo, takže nemali na ňu čas. Naštvala sa a povedala, že môžeme ísť aj domov. Ja som bola rada a otočila som to. Po ceste mi vykladala, že keby som jej pomohla, tak by to bolo iné a pod., ale jednoducho ja nebudem nikomu nič núkať, je to proti mojej "srsti". Teraz som jej povedala, že zajtra už vôbec nemám čas, lebo mám dovolenku a ešte som si ani neoddýchla a mám aj svoj program a ona urazená mi povedala, že ona nemá ako ísť a ja ju len brzdím, lebo ona si už na zajtra naplánovala cestu. Vraj ráno o 7-mej ma čaká.
Inak, vždy si povie, že z cesty bude volať a dnes to už bude lepšie, ale ona nikoho nevolá, proste ju to ani netrápi, že je to tak.
Včera mi povedala, že som si aspoň nakúpila, ale ja som išla do obchodu už od nudy a musela som si kúpiť minerálku do auta, lebo ma už smädilo. Okrem toho som si kúpila jedno tričko, ktoré sa mi zapáčilo, takže podľa nej som dopadla dobre. Ja by som sa kvôli jednému tričku určite nebola odtrepala na 75 km.

0vecka

Filip TT no vidis ty by si diskutoval v podstate by bol vysledok rovnaky plus by siv tom lepsom pripade isiel o deviate k nej a kazdy krat by takto s tebou diskutovala... nehovoriac o tom ze som bol rozospaty a kazdych 10s takeho rozhovoru znizuje sanca opetovne znova este na hodku dve zaspat