Existuje dobrý človek?

Príspevok v téme: Existuje dobrý človek?
psychopat

Ahojte.....možno ma za tento príspevok odsúdite, možno áno možno nie, asi sa potrebujem len vykecať... Ale ja už fakt neviem či je chyba vo mne alebo kde... Poslednou dobou ma zradilo tak veľa ľudí, že keby môžem hneď teraz sa zbalím a odídem niekam veľmi ďaleko kde ma nepozná nikto a kde nikoho nepoznám ja... Čo samozrejme vzhľadom na môj vek nie je absolútne reálne... Ale fakt neviem ako to povedať už jednoducho strašne ma dokážu trápiť hocijaké maličkosti...asi neexistuje človek ktorého ja vnímam že reálne existuje...taký, ktorý by nemal proti nikomu nič, pomohol by v núdzi , neohováral by , neklamal ... Nerozumiem prečo keď sa snažím niekomu s niečím pomôcť alebo sa s niekym baviť,niekoho spoznať príde niekto ďalší a začne len tak bezdôvodne "kydať" na toho druhého len aby ma od toho človeka odpútal ... A možno ho ani nepozná a veľa vecí si vymýšľa...Toto ja neviem pochopiť, veľmi ma to trápi ako si všetci dokážu ublizovať navzájom, ohovárať sa a potom sa tváriť ako kamaráti :( prečo??? Prečo sa nemôžeme nad týmto aspoň na chvíľu zamyslieť a byť k sebe milí? Alebo sa to už v dnešnom svete vôbec nevypláca??? Niekedy naozaj nerozumiem ako niektorí ľudia môžu vôbec v kľude spávať nikdy by som nedokázala urobiť to čo robia oni.... ako tak sledujem túto spoločnosť proste mi to tak príde. Že tí dobrí sa boja vyjadriť svoj názor a svetu vládnu beštie.... :((( Kedy sa to skončí?? Bude vôbec niekedy dobre?...

život

Tak podľa mňa je veľmi veľa dobrých ľudí, len ľudia to nevidia, lebo média nám vymývajú mozog a podsúvajú len odpad, ale o dobrých veciach, ľuďoch, úspechoch sa nepíše, len ako človek musí schudnúť za každú cenu, kriminálnici, sex a podobné veci, nič rozumné sa často nerozoberá, keď ľudia v depresiách začnú toto všetko pozorovať, tak je to len voda na mlyn, že im je ešte horšie.

Ale je plno organizácii na pomoc ľudom, napr. aj psychiatri a psychológovia pomáhajú ľudom a moja skúsenosť je, že vo väčšine prípadov mali skutočný záujem pomôcť, až na pár výnimiek, keď tam boli osoby, čo ešte viac odoberali sebavedomie. Ale je to tiež len podľa mňa v hlave všetko, urobiť si takú vlastnú ´´mapu´´ a vybrať si v živote tých ľudí, s ktorými nám bude dobre.

Ja si osobne myslím, že sa dá veľmi skvalitniť život a dostať sa aj z úplného dna, keď človek má chuť do života a skutočne chce, aby bol šťastný a žiť naplnený život, takže ja si tiež myslím, že aj tak čierne to ešte všade nie je, ako to vyzerá, vždy sa dá podľa mňa nájsť niekto, s kým si sadneme, aj keď tá cesta je niekedy ťažká a dlhá a máme pocit, že to nikdy nepríde. Ale treba bojovať a snažiť sa, nikdy nevieme, čo sa stane, kedy sa nám to všetko úsilie konečne vyplatí a budeme sa mať dobre.

blueberryNN

kafe, niekedy sa vyskytuje sikanovanie, mobbing, zavaznejsie utoky a to uz su vazne problemy, nie vzdy staci nieco ignorovat. Kazdy ma svoje skusenosti, ale myslim, ze ani ty nemozes povedat, ze si zazila uplne vsetko. Zaroven si ale ani nemyslim, ze sa vela situacii vyriesit neda prave tym, ze sa clovek ozve proti nespravodlivosti. Da sa, ale nie vzdy.

kafe

nikoletka, držím sa pravidiel ako - do práce chodím zarobiť, nemám tam priateľov, som slušná, robím si svoju prácu poriadne (lebo mňa to tak baví) a iné.
Byť obľúbená je bonus. Ale za to, že nie si obľúbená, ťa nemôžu vyhodiť. A ja by som si takým niečim rozhodne nekazila náladu. Zažila som to, dá sa to prežiť bez ujmy(v mojom prípade pol roka v cudzine).

MP :) preto sú tvoje životné skúsenosti iné ako moje.

Mesačný princ

kafe - nechcem spochybňovať tvoj príspevok ale takto to vo svete nefunguje. Neviem kde žiješ ale toto nefunguje nikde na svete. prepáč ale ozaj. Nič v zlom

*nickoletka*

kafe ja som si v praci vzdy povedala svoj nazor prave zato som nebola oblubena... lebo na sk malokto znesie ze si povies svoje a je to proti ovciarskemu kolektivu ktory pritakava aby nahodou nevycnieval z davu ..

kafe

nuž, lebo tí "dobráci" sú presne ako TY! Dokážu len fňukať, akí sú všetci naokolo zlí a to je tak všetko.
Zastala si sa aspoň raz dotyčného, na ktorého sa kydalo? Povedala si, že ty máš na neho iný názor (máš z neho iný pocit) a nesúhlasíš? Ak by si napríklad vyzvala toho kecala (čo kydal), či má odvahu povedať to dotyčnému aj do očí, zistila by si, že ľudia sú poserovia. A ohovárajú iba poza chrbát, alebo jednoducho nemajú vo svojom živote nič zaujímavé, nové, nič na pokec, tak aspoň ohovárajú druhých. A ty robíš to isté. Hovoríš (ohováraš) zle o všetkých tých klamároch, lebo nemáš gule povedať im do očí: -Klameš. Toto ti neverím. Nesúhlasím s tebou... - Si posera.

Tak začni od seba! Nebuď posera. Okrem toho, že si milá, pomáhaš druhým, neklameš a neohováraš, buď aj trochu rázna. Zastav ohováranie slovami: - Toto ma nezaujíma. Nechaj si tie kydy pre sebe, alebo to povedz dotyčnému do očí, nie mne. - Proste buď najprv TY "dobrým" človekom. Úplne jednoduché. Keď taká budeš ty, nielen teoreticky, v názoroch a myšlienkach ale aj prakticky, činmi, vo svojom srdci, dobrá k sebe i k druhým... potom aj typ ľudí s ktorými prichádzaš do styku sa zmení.

Inak, od "zlých" ľudí sa dá strašne veľa užitočných vecí naučiť. Ich istote, ráznosti, nebojácnosti... vďaka bohu za to, že sú :) Lebo dobrácky ťuťkovia toto v sebe nemajú. A mohli by mať. Tak sa uč a buď "dobrá" :)

sklamanazozivota

nickoletka ani nehovor kolektívy v práci na sk čistá pohroma mňa zradila kamarátka /kolegyňa našila na mňa krádež v práci za hlúpe ženské intrigy zato že som si rozumela s kolegyňou ktorú ona neznášala a chodila s ňou domov lebo sme boli na jeden smer...a tak som jej verila všetko sme si hovorili a takto mi podkopla nohy... Aj ja som teraz s priateľom v Uk a tak skoro na Slovensko určite neprídem... strašná faloš čo je tu...

blueberryNN

Existuje velmi vela dobroprajnych a nezistnych ludi, az ma to prekvapuje. Mam pocit, ze svet tvoria z 80% dobrosrdecni ludia. Ale ten zvysok su taki z.m.r.d.i., ze ked mas v zivote jedneho takeho, aj to je prilis vela. Treba si vyberat, s kym si vytvaras vztahy. A radsej byt sam ako si zanasat zivot odpadom.

*nickoletka*

ahoj psychopat :) ja som mala presne také iste stavy ako ty tiez ma nehorazne vela ludi sklamalo a vies kedy sa to zahadne zmenilo? ked som si nasla robotu v Rakusku a spoznala mentalitu iných ľudí. Lebo kazdy moj kamarat ci kamaratka mi to tiez potvrdili ze akonahle zmenili miesto a niesu na Slovensku negativne veci akoby zmizli. Lebo bohuzial vela ludi na slovensku ma desnu mentalitu a to vsade citis tu zavist zlost a neprajnost ci v praci ci v skole alebo medzi priatelmi. Mna ludia sklamali v mojej prvej praci po vs ktoru som robila u nas na sk (minimalka +makacka ako hovado ) a tam tie moje kolegyne dokazali tak naublizovat za nic zato ze som nebola proti kazdemu ako oni zato ze som nenadavala a stale sa nestazovala neohovarala som bola cierna ovca lebo inak na sk nezapadnes bohuzial. Zacali mi tam nakladat viac a viac roboty neustale az som to tam nevydrzala. Som strasne smutna s mentality v nasej krajine strasne nam chyba ochota podat pomocnu ruku dobroprajnost a srdecnost.... Tu v Rakusku su ludia spokojnejsi usmievavejsi chapavejsi lepsi... nehovorim ze sem tam sa tu nenajde niekto zly ale to naozaj nieje take ako doma... Naozaj by sme sa ako krajina mali nad sebou zamysliet a nesirit tolko zloby lebo to nikomu neprospieva.