Existuje dobrý človek?

Príspevok v téme: Existuje dobrý človek?
psychopat

Ahojte.....možno ma za tento príspevok odsúdite, možno áno možno nie, asi sa potrebujem len vykecať... Ale ja už fakt neviem či je chyba vo mne alebo kde... Poslednou dobou ma zradilo tak veľa ľudí, že keby môžem hneď teraz sa zbalím a odídem niekam veľmi ďaleko kde ma nepozná nikto a kde nikoho nepoznám ja... Čo samozrejme vzhľadom na môj vek nie je absolútne reálne... Ale fakt neviem ako to povedať už jednoducho strašne ma dokážu trápiť hocijaké maličkosti...asi neexistuje človek ktorého ja vnímam že reálne existuje...taký, ktorý by nemal proti nikomu nič, pomohol by v núdzi , neohováral by , neklamal ... Nerozumiem prečo keď sa snažím niekomu s niečím pomôcť alebo sa s niekym baviť,niekoho spoznať príde niekto ďalší a začne len tak bezdôvodne "kydať" na toho druhého len aby ma od toho človeka odpútal ... A možno ho ani nepozná a veľa vecí si vymýšľa...Toto ja neviem pochopiť, veľmi ma to trápi ako si všetci dokážu ublizovať navzájom, ohovárať sa a potom sa tváriť ako kamaráti :( prečo??? Prečo sa nemôžeme nad týmto aspoň na chvíľu zamyslieť a byť k sebe milí? Alebo sa to už v dnešnom svete vôbec nevypláca??? Niekedy naozaj nerozumiem ako niektorí ľudia môžu vôbec v kľude spávať nikdy by som nedokázala urobiť to čo robia oni.... ako tak sledujem túto spoločnosť proste mi to tak príde. Že tí dobrí sa boja vyjadriť svoj názor a svetu vládnu beštie.... :((( Kedy sa to skončí?? Bude vôbec niekedy dobre?...

Monikaa22

Niekto ma hľadal ? :D :D .... To nieje pravda ... Ja som aj múdra aj sebaistá :D !!
Neboj sa nič :-) venuj sa svojím snom a túžbam a postupne do tvojho života prídu tí pravý ľudia :-) Ani o tom nepochybuj :-)
Život je spravený tak aby k tebe prišlo to o čo žiadaš len sa neboj že to nepríde :-)
Rovanké problemy som riešila aj ja dookola :-)

Moireal

Lebo je na svete privela ludi a hlavne tych, co si myslia, ze stastny nemoze byt kazdy ale vzdy na ukor ineho. V skratke, ludia sa tahaju o nieco, co si myslia, ze je obmedzene, preto ta nenavist, zavist a ohovaranie. Vyriesi to len zmena myslenia a ta musi zacat u jednotlivca, ti sa vsak radi nechavaju strhnut davom a ich nazormi, ktore su mu na dve veci. Ked si niekto mysli, ze druhy nemoze mat to alebo tamto, v skutocnosti vravi o sebe. Ze zato, ze on to nema, nemoze mat ani druhy. Omyl. Mozu to mat obaja. Ale taku myslienku si treba doslova natrepat do hlavy a potrva dlhy cas, kym sa stane automatickou.
A byt dobrym clovekom je relativne. Existuje vela uhlov pohladov ako sa na cloveka da pozerat. Napriklad rodic pre zachranu svojho dietata vykradne banku, aby mu zabezpecil liecbu. Je to dobry alebo zly clovek?
Netreba si o nikom robit iluzie, ze ma len dobre vlastnosti tak ako ani my ich nemame. Treba to akceptovat a tak zistime, ze ludia vlastne niesu ani zli, ani dobri.
Zakladatel/ka, orientuj sa na ludi, ktori v tebe podporia pocit, ze vsetkeho je dostatok, to je moja jedina rada. Od ludi, ktori veria, ze existuju len vyvoleni a ti sa maju dobre, sa inak ako zleho, nedockas.

Mesačný princ

,, Smutné je, že hlupáci sú takí sebaistí, zatiaľ čo múdri ľudia sú vždy plní pochybností ,,
( Bertrand Russel )

Skôr nejestvujú zlí ľudia. len pohľad každého jedinca na tento svet je odlišný.