Ako vyliečiť dcéru zo závislosti na Facebooku?

Príspevok v téme: Ako vyliečiť dcéru zo závislosti na Facebooku?
zúfala mať

Dcéra má 17 rokov a jej závislosť na fb mi už lezie pekne na nervy a nielen mne ale celej rodine. Bez mobilu sa nepohne ani na krok. Odkedy začala chodiť na brigády zabezpečila si internet na mobile a vkuse visí na ňom. Pri stole keď jeme, v posteli, do kúpelni ide s ním, pri telke, učí sa aj vtedy ho chytá do ruky, ideme v aute furt do neho čumí. Veď je to choé aby sa tam stále prihlasovala čo tam môže pozerať stále, nieje to chorá doba čo dnešní mladí robia? Veď je to horšia závislosť ako cigarety. Ja na fb som ale stačí mi že tam idem raz za tri dni niekedy raz za tyždeň ale ona? Mám obavy že si škodí na zdraví veď len to žiarenie, očiam to škodí určite, mozgu..
Aku ju vyliečiť. Keď sme jej platili mi mobil tak to mala obmedzené ale teraz keď si zarába sama stráca ona sama nad tým kontrolu. Keď prídu jej kamošky k nám tak všetky čumia do mobilov ani sa nerzozprávajú len pár slov prehodia a zase opäť dole hlavy. čo je toto za doba keď z nej ľudia ochoreli týmto spôsobom? Kam to speje? Prosím poradte čo s ňou robiť mám? Dohováranie nepomáha, treskne s dverami, odpapuľuje a koniec. Najradšej by som jej ten mobil rozbila.

rrrrk

preco by ste ju mali z niecoho liecit? ma takmer 18, mala by si to uvedomit sama a vy tam asi fakt toho vela nezmozete..dnesna doba je taka, je to horsie ak to robia mensie deti ale ona je uz dost velka na to, aby si to mohla uvedomovat..neviem si predstavit, ze by mi moja mama hovorila kolko casu mam travit na mobile, mladi to vnimaju inak..zakrocila by som pokial by sa jednalo o dieta (mam takeho bratranca a to uz rozculovalo aj mna) ale vasa dcera uz nie je dieta a ak jej to budete chciet zakazovat tak si ju skor postvete proti sebe ako nieco poriesite..ak nechapete co tam tolko robi tak sa ju spytajte a porozpravajte sa..