Ako vyliečiť dcéru zo závislosti na Facebooku?

Príspevok v téme: Ako vyliečiť dcéru zo závislosti na Facebooku?
zúfala mať

Dcéra má 17 rokov a jej závislosť na fb mi už lezie pekne na nervy a nielen mne ale celej rodine. Bez mobilu sa nepohne ani na krok. Odkedy začala chodiť na brigády zabezpečila si internet na mobile a vkuse visí na ňom. Pri stole keď jeme, v posteli, do kúpelni ide s ním, pri telke, učí sa aj vtedy ho chytá do ruky, ideme v aute furt do neho čumí. Veď je to choé aby sa tam stále prihlasovala čo tam môže pozerať stále, nieje to chorá doba čo dnešní mladí robia? Veď je to horšia závislosť ako cigarety. Ja na fb som ale stačí mi že tam idem raz za tri dni niekedy raz za tyždeň ale ona? Mám obavy že si škodí na zdraví veď len to žiarenie, očiam to škodí určite, mozgu..
Aku ju vyliečiť. Keď sme jej platili mi mobil tak to mala obmedzené ale teraz keď si zarába sama stráca ona sama nad tým kontrolu. Keď prídu jej kamošky k nám tak všetky čumia do mobilov ani sa nerzozprávajú len pár slov prehodia a zase opäť dole hlavy. čo je toto za doba keď z nej ľudia ochoreli týmto spôsobom? Kam to speje? Prosím poradte čo s ňou robiť mám? Dohováranie nepomáha, treskne s dverami, odpapuľuje a koniec. Najradšej by som jej ten mobil rozbila.

Prezyvka055

Ak ju to bavi tak preco nie, asi pre nu nemate dostatocne zabavny program. Ak nezanedbava povinnosti, zivotne potreby a podobne tak nech si robi co chce. Plno ludi pride domov a sadne k tv. A marnia svoj cas pred obrazovkov. Hovorit o praci pre mnohych tiez nie je uspechov, ved nie je praca len minane svojho casu kvoli vyplate?
Ja odporucam kazdemu robit to co ho bavi a to co ho naplna. Ak je toto co ju bavi tak preco nie.

0vecka

lolinkaa som sa tiez volakedy casto hraval ale nie do noci... pred rokom som si kupil ps4 a hral som sa na tom dokopy monzo 6 hodin... nejako ma to s vekom prestalo bavit...

lolinka

"Nechajte mi právo vlastných omylov, možnosť zvoliť si, čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšlapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvár...."

Ja keď som bola približne v jej veku, tak som bola závislá na počítačových hrách, hrala som niekedy aj celú noc a každý deň. Dodnes som vďačná svojej mame, že sa mi do toho nestarala a nechala ma tak. Ja som na to po čase sama došla, že to je len žrút času a nič mi to neprinesie, sama som musela dospieť do štádia, že som s tým prestala.

Nikomu tým neubližuje, tak ju nechajte, keby ste jej to zakazovali tak v nej len podporíte vzdor a bude just robiť čo sa vám nepáči a bude to vyvolávať zbytočné hádky.

Parizankazvesmiru

Je jedno kolko rokov ma tvoja dcera, kym zije pod tvojou strechou a je na tebe zavisla, tak ta musi posluchat. Ale kym si to sama neuvedomi tak jej nepomozes.. ja som prezila strednu a vysku na internete. Matka mi dohovarala cele roky a to mam raznu matku, teda jej dohovaranie bolo take ze to poculi aj susedia, alebo ju to napadlo v obchode kde jej cielom bolo pravdepodobne znemoznit ma pred ostatnymi aby som sa uvedomila. Nic nepomohlo. Som uz viac menej dospela ale od internetu sa neviem odtrhnut a to ani nehovorim o svojom bratovi ktory ma hotovi brloh doma, ani nevyjde z izby. niekedy sa nevidime ani tyzdne. No niekedy si zelam aby do mna matka viac hucala, aby povedala ze som fakt chora a ze toto nie je zivot. Mozno by sa moj zivot vyvijal inak. A rada od anonyma nie je az taka zla, treba to riesit aj s psychologom, nech jej niekto ukaze ze len mrha dni na FB

???????

Ja mám 13 rokov a na facebooku nie som, aj keď som v triede jedna z mala. nechýba mi to. Rozprávať sa s inými ľuďmi môžem aj tak a je veľmi smutné, že deti od cca 8 rokov a viac už facebook majú skoro bez výnimiek...Vôbec si jej to nemala toľko dovoľovať, lebo každá závislosť sa niekde zrodiť musí! Je veľmi ľahké stať sa od fb závislým, takže sa nečudujem, že to chytilo aj ju. potom ľudia ani na WC nevedia ísť bez mobilu, lebo čo keď im nejaká správa ujde... Je už dosť stará, takže mobil ani PS jej asi budeš brať zbytočne, lebo nie je sprostá a vie sa tam dostať aj tak a keď má brigády tak si ho asi aj sama platí a keď nie tak by začala, alebo si kúpila nový mobil... Treba mať nad ňou pevnú ruku...

anonym0se

Ja som bol závislý na PC hrách, nikdy som si to nepriznal, zanedbával som školu a všetky povinnosti. Mama sa poradila so psychiatričkou, tá jej povedala že buď pôjdem na liečenie alebo nech ma zbaví svojprávnosti a na to liečenie pôjdem súdne. Vtedy som sa zlakol ale nemal som na výber, skončil som v Pezinku medzi narkomanmi, alkoholikmi atď. Najprv to bolo strašné, ale po 2 týždňoch som sa začal tešiť zo života, po mesiaci som zistil že nikdy som sa tak zo života netešil. Po 2 mesiacoch som odišiel a začal som znova žiť naplno. Našiel som si kamarátov, začal som žiť, začal som športovať, začal som mať úspech. Ďakujem svojej mame že sa vtedy tak rozhodla aj keď som ju najprv nenávidel, nechápal som to, žiadny závislý to nechápe. Pýtal som sa samého seba ako mi to mohla spraviť a teraz viem aký som bol sprostý vtedy

ôôôôô

To musí chcieť a pochopiť ona sama. Kým to sama nebude chcieť, tak s tým neprestane. Kto prestane, ten ušetrí kopu času, ale aj nervov. Z FB získa človek bezvýznamné a nepodstatné informácie zo života ľudí, ktorých pozná len tak z videnia, možno že osobne trošku. Bývalých spolužiakov, decká z dvora, a podobne. Komu je prednejšie získať infošku o tom, ako Anči Blaškovej decko dosralo plienku a ako Fera Mrkvičku decku narástol prvý zub, a tak, pred získaním nejakej informácie zo spravodajstva napríklad, ten to naozaj nemá v hlavičke celkom O. K., ale na to musí prísť sám a kým sám na to nepríde, tak jeho okolie sa môže aj rozliať na kolomaž a nič s tým nespraví. Naozaj je dnes chorá doba a robia to všetci. Ideš do autobusu a do vlaku a iné nevidíš, len jak všetci kukajú a ťukajú len do mobilov a všetci sú na FB. Ja radšej kukám z okna na cestu jak osprostievať a zdebilnievať zo smartfonu a z FB. Na net tak raz za deň na pol hodinku áno, ale len s počítačom. Prečítam na topkách niečo zo spravodajstva a odhlasujem sa. Prípadne skočím aj na toto fórum, aj to zriedkavo. Zúfalá mať. Chápem tvoju bezmocnosť, mať tak decko, čo mi toto robí... ma šľahne o zem normálne z toho. CHce to len trpezlivosť, hádam ju to raz prejde.

Bubliii

Ja súhlasím s kafe.. všetci si tým musia prejsť, niekto viac, niekto menej, holt máme modernú dobu.. zobratie mobilu nič nevyrieši, veď máme kamarátky, internetové kaviarne a neviem čo všetko ešte. A ohľadom toho, že aj 30nici visia na mobiloch.. no neviem, či je to len v mojom okolí, ale pozorujem, že väčšinou visia na mobiloch ľudia, čo v reálne majú dosť nudný život a takto si to proste nejako kompenzujú. Že nežijú svoj život, ale "ukájajú" sa na životoch iných.. alebo v preklade nevedia, čo od dobroty

boj sa dcérenka

Zobrať všetku elektroniku, peňiaze a zamknúť do izby alebo ešte lepšie do pivnice, tam je príjemnejśie :D. A bez elektriky nech je! Zhasnúť a zavolať políciu!