Dobry vecer. Bola som dlhe roky sama. A pred 2 rokmi som spoznala jedneho muza. Bola tam pritazlivost, vsetko, ale on to nechcel posunut z kamaratstva na vztah. Lebo jemu vzdy vsetky vztahy krachli. Je prilis komplikovany. Ja som ho vsak milovala. A tajne som dufala, ze predsa len budeme raz spolu. Mat vztah. Lasku. Potom som nahodou spoznala jedneho muza. Bol starsi. Stale mi pisal. Kontaktoval ma. Ja som mu zo slusnosti vzdy slusne odpisala. On je zo zahranicia, takze som tomu ani vyznam neprikladala. On citil asi viac. Ale ja som si to nepripustala, lebo som milovala toho kamarata. Stale som dufala, ze budeme spolu aj ako par a nie iba ako kamarati. No a tento cudzinec ma raz poprosil, ze ide k nam na slovensko pracovne, ci si aspon kavu spolu nedame? Nechcela som. Brala som to, ako keby som toho kamarata mala zradit, podviest, aj ked sme ani vztah spolu nemali.
No a tento cudzinec mi len poslal spravu, ze vtedy a vtedy, o tolkej hodine, na presnom mieste (v mojom bydlisku) sa stretneme. Lebo vedel ze vaham. Potom sa mi uz radsej viac ani neozval. Nedalo mi to. Tak som do tej kaviarne prisla. Nebala som sa, lebo ta kaviaren je v centre nasho mesta, vzdy je tam plno ludi, poznam tam personal, ten muz mi o sebe napisal vsetko (meno, priezvisko, firmu aku ma v zahranici, atd). Takze som si o nom mohla vsetko overit. Zistit. Vsetko suhlasilo. Stretli sme sa. Bolo vidiet, ze sa mu pacim, ze ma o mna zaujem. Vyznal mi tam lasku, ze sa do mna zalubil a ze aj nazivo citi ku mne sympatie, ponukol mi spolocny zivot, istoty. Ze keby som mala zaujem, zeby aj so mnou rodinu, dieta chcel mat casom. Vysvitlo, ze on sem za mnou prisiel zo zahranicia len kvoli tej kave, stretnutiu so mnou. Bolo vidiet, ze sa mu pacim. No to vsetko - co tam na mna vybalil, proste ja som dostala strach a radsej som usla. Ako hlupa. No bolo toho proste na mna vsetkeho privela. Nevedela som, ci sa mi sniva, alebo co. Milujem kamarata, ktory vztah so mnou vkuse odmietal, nechcel, lebo ma nechcel stratit ako kamaratku - o mna prist, a potom zrazu iny muz kvoli mne precestuje taku dialku a vyznaval mi tam lasku. Cele divne. A zle..
No a toto sa stalo pred 1,5 rokom. S tym kamaratom to dopadlo tak, ze ma stale nechce ako zenu, partnerku. Dokonca mi teraz najnovsie tvrdi, ze si pred 3 mesiacmi nasiel priatelku. Ze z jeho strany to bola laska na prvy pohlad. Aj som si poplakala. Neviem, ci ma klame, alebo je to pravda. Lebo som ich spolu nikdy nevidela. No a uz minule som si vsimla, ze si ma nasiel a prezeral si na facebooku moj profil zas ten isty cudzinec. A dnes mi dokonca napisal, ze ako sa mam? Ked som mu odpisala, zaujimal sa, ci som sama alebo niekoho mam? Napisal mi, ze on je stale sam. Ked som mu odpisala, ze ja vztah nemam a som tiez sama, tak mi napisal, ze stale na mna mysli, ze ma ma rovnako rad ako vtedy, ze na mna nezabudol a ci to spolu predsa len neskusime? Ze ci nechcem byt jeho priatelka, pozyva ma na dovolenku, zas chce prist za mnou sem na slovensko.
Tak ma boli srdce. Ze milujem toho kamarata co je vlastne nerealne (este mi aj tvrdi, ze ma vraj priatelku) a teraz tento muz, ktory ma o mna zaujem, len akosi nic necitim, kedze som ako keby zacyklena a neviem sa odputat od toho kamarata. Lenze asi mi uz aj sibe z toho, ze som uz tolke roky sama. Rozum mi hovori aby som na kamarata zabudla a dala sancu tomuto muzovi. Je ku mne ferovy, cestny. Ma o mna velky zaujem. Nuka mi istoty, lasku. Neviem, ako sa mam rozhodnut. Co mam robit?
Srdce alebo rozum?
neboj aj to ked pride tak si nato zvyknes :-)
denisaf. Ja neutekam nikam. Do ziadneho vztahu sa nerutim. Keby som nevedela byt bez vztahu tak uz nezijem cele roky sama. Pre mna je skor zmena mat vztah. Nez naopak.
ja by som povedala ze ani jedneho ani druheho... na toho ,,kamarata,, sa vykasli totalne vymaz ho zo svojho zivota a ver ze z nestastnej lasky utekat niekomu koho nelubis je totalny nezmysel len aby si niekoho mala....
: )
ketrinkaaa. Mas pravdu. Ale s tymto som sa skor stretla u nasich muzov..
Kycera. Dakujem. Vsak mu dam prilezitost. Spoznat sa viac navzajom. Cas ukaze.
Kafe. Chapem, co mi pises. Pisali sme si dlhsie. Volali. Je to este taka stara skola. Moja dobra znama zije zrovna v tej krajine, v hlavom meste ako aj on, takze ona mi trosku o nom pozistovala iformacie, co a ako? Bola si to tam obzriet, jeho. Vsetko sa zhodovalo co mi aj napisal, povedal o sebe. Je sam. A podobne co si o nom znama zistovala. A samozrejme, ze medzi ludmi sa budeme stretavat. Tak tomu bolo aj vtedy, prvy raz. Ale ak niekomu nedam sancu, tak potom by som nemala moznost vobec nikoho spoznat. Ale som opatrna. Dakujem.
A ten kamarat? To nie je o tom, zeby ma nechcel. Je to komplikovane pre iny dovod, pricinu.
Pozor na tcyh dnesnych muzov! Su to uchylovia!
Ak cítiš pri cudzincovi to, čo cítiš, je to jasný signál, aby si na základe svojich pocitov dala do rovnováhy srdce aj rozum a neodmietala jeho lásku. Magnólia, aby Tvoj prekrásny kvet hneď neopadol a nestratil svoju vôňu...
bože bože dievča. Z dažďa pod odkvap. Tvoj kamarát má asi jediný rozum z vás troch. On má jasno v tom, že ťa nechce. Ak ti v živote stačí ku šťastiu iba čakať a snívať.. tož čakaj. On sa ťa doslova snaží odkopnúť od seba, aby si sa nejako odpútala, lebo ti nechce ničiť život, nech sa konečne niekam pohneš. Ale BEZ NEHO! Ver tomu, že ani pre neho to neni príjemný pohľad, keď vidí ako dúfaš v niečo čo nikdy nebude.
Cudzí chlap, ktorý ťa vôbec nepozná, popísali ste trochu pár zdvorilých blábolov a na prvom stretnutí ti vyzná lásku?? Chce rodinu a deti s tebou - so ženskou ktorú VôBEC nepozná... stále ti to neni podozrivé? On takéto bláboly môže vešať na nos každej ženskej, mne to príde strašne divné. Také zúfalé - je mi jedno čo si zač, vyzeráš dobre, celkom sa mi páčiš, jemné nežné NAIVNÉ žieňa, tej stačí pár kalerábov... Neviem, ale ja by som si určite dávala sakra bacha. Ženské v jeho krajine sú všetky zlatokopky? Alebo ho dokážu prekuknúť, lebo nie sú také naivné ako cudzinky? Nejaký čas spolu tráviť môžete (medzi ľuďmi!!). Žiadna spoločná dovolenka, kým sa nepoznáte lepšie (pol roka? rok?), zahrať slušňáka dokáže hocaký debil. Aj psychopat. A ty sa hlavne daj do poriadku, utni kontakt s kamarátom a zameraj sa na zarobenie svojho prvého miliónu alebo hocičo iné, seriózne alebo bláznivé, hlavne nech s tým máš plno práce. Veľa zdaru.