Dobry vecer. Bola som dlhe roky sama. A pred 2 rokmi som spoznala jedneho muza. Bola tam pritazlivost, vsetko, ale on to nechcel posunut z kamaratstva na vztah. Lebo jemu vzdy vsetky vztahy krachli. Je prilis komplikovany. Ja som ho vsak milovala. A tajne som dufala, ze predsa len budeme raz spolu. Mat vztah. Lasku. Potom som nahodou spoznala jedneho muza. Bol starsi. Stale mi pisal. Kontaktoval ma. Ja som mu zo slusnosti vzdy slusne odpisala. On je zo zahranicia, takze som tomu ani vyznam neprikladala. On citil asi viac. Ale ja som si to nepripustala, lebo som milovala toho kamarata. Stale som dufala, ze budeme spolu aj ako par a nie iba ako kamarati. No a tento cudzinec ma raz poprosil, ze ide k nam na slovensko pracovne, ci si aspon kavu spolu nedame? Nechcela som. Brala som to, ako keby som toho kamarata mala zradit, podviest, aj ked sme ani vztah spolu nemali.
No a tento cudzinec mi len poslal spravu, ze vtedy a vtedy, o tolkej hodine, na presnom mieste (v mojom bydlisku) sa stretneme. Lebo vedel ze vaham. Potom sa mi uz radsej viac ani neozval. Nedalo mi to. Tak som do tej kaviarne prisla. Nebala som sa, lebo ta kaviaren je v centre nasho mesta, vzdy je tam plno ludi, poznam tam personal, ten muz mi o sebe napisal vsetko (meno, priezvisko, firmu aku ma v zahranici, atd). Takze som si o nom mohla vsetko overit. Zistit. Vsetko suhlasilo. Stretli sme sa. Bolo vidiet, ze sa mu pacim, ze ma o mna zaujem. Vyznal mi tam lasku, ze sa do mna zalubil a ze aj nazivo citi ku mne sympatie, ponukol mi spolocny zivot, istoty. Ze keby som mala zaujem, zeby aj so mnou rodinu, dieta chcel mat casom. Vysvitlo, ze on sem za mnou prisiel zo zahranicia len kvoli tej kave, stretnutiu so mnou. Bolo vidiet, ze sa mu pacim. No to vsetko - co tam na mna vybalil, proste ja som dostala strach a radsej som usla. Ako hlupa. No bolo toho proste na mna vsetkeho privela. Nevedela som, ci sa mi sniva, alebo co. Milujem kamarata, ktory vztah so mnou vkuse odmietal, nechcel, lebo ma nechcel stratit ako kamaratku - o mna prist, a potom zrazu iny muz kvoli mne precestuje taku dialku a vyznaval mi tam lasku. Cele divne. A zle..
No a toto sa stalo pred 1,5 rokom. S tym kamaratom to dopadlo tak, ze ma stale nechce ako zenu, partnerku. Dokonca mi teraz najnovsie tvrdi, ze si pred 3 mesiacmi nasiel priatelku. Ze z jeho strany to bola laska na prvy pohlad. Aj som si poplakala. Neviem, ci ma klame, alebo je to pravda. Lebo som ich spolu nikdy nevidela. No a uz minule som si vsimla, ze si ma nasiel a prezeral si na facebooku moj profil zas ten isty cudzinec. A dnes mi dokonca napisal, ze ako sa mam? Ked som mu odpisala, zaujimal sa, ci som sama alebo niekoho mam? Napisal mi, ze on je stale sam. Ked som mu odpisala, ze ja vztah nemam a som tiez sama, tak mi napisal, ze stale na mna mysli, ze ma ma rovnako rad ako vtedy, ze na mna nezabudol a ci to spolu predsa len neskusime? Ze ci nechcem byt jeho priatelka, pozyva ma na dovolenku, zas chce prist za mnou sem na slovensko.
Tak ma boli srdce. Ze milujem toho kamarata co je vlastne nerealne (este mi aj tvrdi, ze ma vraj priatelku) a teraz tento muz, ktory ma o mna zaujem, len akosi nic necitim, kedze som ako keby zacyklena a neviem sa odputat od toho kamarata. Lenze asi mi uz aj sibe z toho, ze som uz tolke roky sama. Rozum mi hovori aby som na kamarata zabudla a dala sancu tomuto muzovi. Je ku mne ferovy, cestny. Ma o mna velky zaujem. Nuka mi istoty, lasku. Neviem, ako sa mam rozhodnut. Co mam robit?
Srdce alebo rozum?
Vaham? Mozno ano. Som ale clovek, ktory si radsej vsetko vopred zvazi, premysli a az potom kona
uz len to ze vahas o mnohom sveci ;)
lomnička. Ja praveze viem co je zivot, aj co su skutocne problemy. Aj co je onkologia. Alebo dobrovolnicka praca. O smrti, bolestiach a trapeni viem dost. Len som uz dlhe roky sama. A akoby som teraz stala pred krizovatkou. Ako a kam dalej..
Dakujem ti Kyčera. Asi mas pravdu. Aby som mu dala aspon sancu a prilezitost. A uvidi sa, co a ako bude dalej. Ved ak bol schopny kvoli mne precestovat taku dialku, a ked som vtedy od neho usla, ked sa mi vyznal z citov ku mne a napriek vsetkemu ma stale aj po 1,5 roku chce.. Nemozem povedat, ze som z neho unesena. Ale citim sa pri nom bezpecne, vyrovnane a pokojne, citim z neho velku istotu, ze je dobry muz
Ked človek má možnosť vidieť a zažiť skutočne vážne problémy tak mu takéto pripadajú ako úplné malichernosti. Sory dievča ale možno by si mala ísť robiť nejaku dobrovolnícku činnosť ja neviem trebárs na onkologiu alebo do nejakeho hospicu alebo čo aby si videla problémy a potom nad tými tvojimi "problémami" budeš mať väčší nadhlad. My by sme mnohí potrebovali občas také "prebudenie" aby sme trochu odstúpili od našich často iba tak zvaných problémov. Potom človek takto získa iný pohlad na veci inak k nim pristupuje a inak ich aj rieši. Zmena uhla pohladu je podobná ako ked človek pozrie do kaleidoskopu.
www.dracik.sk
Niektorí si ho možno paätajú z detstva. Človek ním trochu pootočí a hned má iný obraz.
Dievča, dievča... Čo Ti k tomu napísať? Nachádzaš sa v nezávideniahodnej situácii. Mala by si sa začať odpútavať od kamaráta, kt. tak vrúcne miluješ. Poslať mu svoju lásku, zapriať mu šťastie a darovať slobodu.
A čo sa týka toho cudzinca, dať jemu aj sebe šancu. Byť k nemu úprimná a povedať mu, ako sa veci majú. Začať od začiatku. Pomaly, pomaličky... A uvidíš. Zázraky sa ešte dejú. Možno on je ten muž, kt. dokáže vyliečiť Tvoje srdce, s kt. stráviš zvyšok života a po čase ho začneš ľúbiť. Tak nech si milovaná a šťastná.
Bežné rozhodovanie ;-)
ANI JEDEN...
Je jedno či tu priatelku má alebo si vymysla ...Nechce ťa a nestane sa "zázračna sila" a nebude ťa zrazu chcieť ... jedine žeby ho nejaka odkopla a pribehne za tebou zo zufalstva a to nikam nevedie ,,dlho to ani nevydrží..
S tým "cudzincom " ...už len z toho ako ho nazývaš ... žiadna láska ,žiadne city... NAOZAJ onho nemáš záujem a neurobí ťa šťastnou ...
Ale ak si 50 ročná babka ktorá sa nevie o seba postarať a tie "istoty" si nevie zaobstarať sama tak sa môžeš zavesiť na krk tomu "cudzincovi" ..... Ale ak ho ešte dobre nepoznáš a boli ste spolu 2-3 dni a preto ho voláš "cudzinec" tak je vždy lepšiou alternatívou mu dať šancu ako zufalo myslieť na "dokonalého" princa z minulosti ktorému si fuk a nevieš to pochopiť :-) ;-) jedno také rozhodovanie som si už prešla ..medzi srdce a rozum a bolo to na vlások rovnaké ... a pol roku šibania v hlave a 24h otázky v hlave ....On alebo on ? ... Som došla na odpoveď ani jeden ;-)
VER že vo svete je ten pravý o ktorom keď ho budeš poznať nebudeš pochybovať a ani on o tebe .... HĹadať iné menej uspokojivé varianty si nezaslúžiš :-) nice day
Mesacny princ. S tym muzom sa citim prijemne, dobre. Taky pocit istoty a bezpecia pri nom citim. Vyzaruje z neho velky pokoj. Klud. Harmonia.
A s tou mincou? Ono je to u mna tak, ze uz pri jej vzati do ruk, alebo vyhodeni do vzduchu - by si priala, aby dopadla na stranu toho mojho kamarata.
++, dakujem ti. Je to prvy raz, co takto hlboko, velmi, niekoho milujem. Zeby som zanho aj svoj vlastny zivot obetovala. Ze mi na jeho stasti vacsmi zalezi nez na vlastnom. Toho kamarata som uprimne lubila. Milujem ho. Poznam ho ako vlastnu dlan. Nerobim si o nom iluzie. Viem, aky je a ze ma viac horsich vlastnosti nez tych dobrych. A napriek tomu ho milujem. Ale on ma odmieta, nechce. Mas pravdu. Asi mi zivot nuka to, pocom som vzdy tuzila. Len s inym muzom, nez po akom tuzim.
No je to ťažké ale poradím ti.
Kamarát ťa odmieta a s cudzincom to môžeš aspoň skúsiť. Kamaráta miluješ a cudzinca nie. Ono možno to dopadne úplne inak ako si myslíš. je jedno ako sa rozhodneš, vždy spravíš len také rozhodnutie, ktoré nebudeš ľutovať, pretože iná budúcnosť nebude existovať ak to rozhodnutie spravíš. Len tá, pre ktorú si sa rozhodla.
Nemáš čo stratiť ak sa dáš dokopy s tým cudzincom. Na druhej strane k nemu nič necítiš ale láska vzniká časom a býva trvácnejšia ako prvotné očarenie. Čas je najvzácnejšie čo máš, tak s ním nakladaj veľmi rozumne :)
Tu nejde ani o srdce a ani o rozum, pretože sú prepojené.
Skús si hodiť mincou. je jedno na ktorú stranu minca dopadne. Dôležitejšie je to na ktorú túžiš aby dopadla, ak je minca vo vzduchu.
Dokonca máš ešte aj iné možnosti, nájsť si niekoho tretieho alebo ostať sama...alebo???
Nikdy sa nepýtaj čo máš spraviť nikoho druhého. Život nežijeme na nečisto, nedá sa to. Tak snáď sa rozhodneš správne.