Červené bodky

Príspevok v téme: Červené bodky
bodkovany

Zdravím. Zaujímalo by ma od čoho sa mi na tele robia také malé červené bodky ? Má to farbu presne ako krv. Mám na ruke dve vedľa seba také trošku vačšie asi 1 mm necelý a potom aj na nohe som si našiel aj na boku asi 3 kusy, aj na ruke druhej - - -ale sú to úplne také strašne mini bodky, ale mám ich na tele asi 10. Vraj sú to popraskané cievky...Z čoho mi to praská ? Nikdy som to nemal a teraz mám pocit, že ich mám stále viac a viac...Tie dve väčšie čo má na ruke som tam už mal aj minulý rok...a teda by som sa chcel tiež opýtať, že ako sa to dá dať odtiaľ preč....Ďakujem....

bodkovany

A ja ich nemám dve - dve sú také väčšie, trochu menšie ako 1 MM...A ostatné mám ich až 14 a včera som ich mal okolo 12 a predvčerom okolo 10 kusov sú malé. Ale každý deň mi cca 2 bodky pribudnú čo mi prasknú ďalšie cievy :(

bodkovany

To teda dám vedieť, ale bojím sa z odberu krvi. Nemôžem spať. A teda keď si dám všetky tie vitamínky, tak mi zmiznú tie bodky ? Lebo kolegyňa mi povedala, že už nezmiznú a idú dole iba laserom, ale že sú tak malé, že sa nedajú ani zamerať, takže ich tam budem mať navždy :( Vymiznú mi teda ?

N-ika

Myslim ze hlavny problem nie su petechie ale hypochondria...aby jeden mlady clovek riesil dve cervene bodky, to sa tak sledujes ci co? Si nemas co lepsie zacat? Nic ti neni prosim ta. Okrem toho, petechie sa najcastejsie objavuju pri zilovej nedostatocnosti, takze si daj ascorutin a k tomu cecko 1 gram denne a po tyzdni zmiznu.

netreba

Už nesurfuj žiadne diagnózy ani príznaky na nete a trocha vypni myseľ, lebo sa len zbytočne budeš stresovať...zajtra daj vedieť ako si dopadol.

bodkovany

No, ja už dnes nebudem spať keďže som sa dočítal čo som sa dočítal a som z toho smutný a sklamaný keďže mám iba 27 rokov :(

netreba

"Petéchie sú drobné krvné výronky do kože a slizníc veľkosti vpichu špendlíka."
OK, aspoň sa ukľudníš, lebo vidím, že my ťa tu nepresvedčíme.

bodkovany

Ja ajtak, zajtra ráno nabehned ku lekárovi a poviem sestričke, že mám podozrenie na vážnu chorobu a ukážem jej to, že čo si o tom myslí

bodkovany

Ale to tie petechie či čo je to, ja ich nemám také ako na obrázku a mám také červené hlavne pod kožou...Ja mám tie bodky také ako po vpichu špendlíku do tela....majú iba tak asi sú veľké ako vrch špendlíku. Asi dve sú trošku väčšie a dosahujú do šírky 1 mm necelý.....

bodkovany

Tak ale toto je iba prvé štádium keď sa mi teraz tak robia a niečo vážnejšie príde neskôr ? A teraz si sama napísala, že to je to....Tak môže to byť aj niečo iné ?