Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zvladať diaľku vo vzťahu?

Príspevok v téme: Ako zvladať diaľku vo vzťahu?
Vztah111

Ahojte
vedeli by ste mi poradit ohladom vztahu na dialku, ako to zvladat, vydrzat to obdobie ked nebudeme s priatelom spolu. Sme spolu uz dlhsie, aj sme spolu byvali. On musel odist pracovat do iného mesta a ja som ostala lebo tu studujem.
Hmm, mate nejake rady, tipy ako to zvladnut ? Poprípade vase skusenosti.
Dakujem

0vecka

podla mna vztah na dialku nemoze byt u mladeho cloveka trvale riesenie ale dva roky ak sa budu vidiet kazdy vikend nevidim az tak cerno.. navyse ked pride skuskove tak sa moze ucit u neho... akoze ak sa maju k sebe tak to nevidim az tak problematicky teda v pripade ze naozaj obaja chcu...

kotros

niekto povie, ze vztah na dialku je to iste ako keby ste aj boli spolu. Ale po pravde je to sto a jedno a neda sa to porovnat.

yt3v

tak ja som zasadne proti vztahom na dialku lebo to aj oddaluje ludi vacsinou to aj tak konci neverou lebo predsa ako tu bolo spomenute ked nemas frajera / frajerku v jednom meste mas raj mozes si robit co chces clovek je utajenejsi a ked dvaja niesu spolu tak vztah chladne...ja som mala ex z ineho mesta on mal uz svoj byt a ked soom tam nebola ja tak tam bola druha baba z jeho mesta...... odvtedy by som uz do vztahu na dialku nesla keby sa mi ten chalan akokolvek pacil ono je to strasna skuska vztahu ale bohuzial vacsinou to aj tak dopada hlavne muzi to nevydrzia byt sami.....

Bubliii

Prezyvka... potreboval si si asi len rypnut? Vidno, ze nevies, o com tocis... nie kazdy par moze byt spolu stale, ako bolo pisane, skoly mimo bydliska, dobra pracovna ponuka, mozno rodina v zahranici... Osobne si myslim, ze je len a len dobre, ze su moznosti na komunikaciu, nasi rodicia si mohli akurat tak pisat listy a cakat 2 tyzdne na odpoved... samozrejme netreba to prehanat, byt "nalepeny" na soc. sietach 24/7 je uz zavislost, ale to je mimo temy...

prezyvka...

ano ano mame nase milovane skypy,facebooky, maily,pokeci ale v realite sme si cim dalej tym vzdialenejsi...fakt uzasna doba..........

denisaf.

poviem ti skusenost z vlastneho zivota ktora mi velmi otvorila oci a uz nikdy nebudem mat iny nazor. vztah na dialku vydrzi len ked sa co najskor dohodnete na vlastnom byvani to je najdolezitejsie lebo nech si hovori kto chce co chce to nejde tak dlho fungovat ze jeden byva tam a druhy tam jednak je to fantasticky priesto pre neveru ktora sa vzdy diala pri mojich vztahoch na dialku a druha vec fakt neni nad to ked mas vztah s niekym z tvojho rodneho mesta.... to sa neda porovnat... ja som sa s frajerom rozisla lebo som nastupovala na vs tiez byval odomna sice 50 km ale uz to nebolo ono ...nasiel si druhu v jeho meste s ktorou sa aj ozenil...

1Salome

Ahoj,
určite sa dá zvládnuť aj takýto vzťah, ak má dostatočne silné základy. Takýto vzťah dokáže preveriť a dokáže vám dať odpoveď na otázku, či to vôbec malo doteraz zmysel.
My takto fungujeme už rok a musíme vydržať do júla. Môj priateľ (teraz už snúbenec) si našiel vynikajúcu prácu v Kanade, mňa viazala ešte VŠ na Slovensko. Budúci týždeň budem mať poslednú štátnicu, takže som o odchode nemohla ani uvažovať.
Od vlani sme boli spolu raz, aj to necelý týždeň počas vianočných sviatkov. Každý deň si voláme (aj niekoľkokrát denne), každý druhý skypujeme, píšeme si, proste sme v každodennom kontakte.
Musíš si vyhradiť dostatočný čas na neho a on na Teba, aby ste hoci aj cez telefón riešili spoločne problémy, zdieľali radosti, akoby ste boli spolu.
Mne je tiež smutno za ním, ale ak človek chce, vie to zvládnuť.

Fleur-de-lis

nie je to to isté, lebo náš vzťah takto fungoval prvé roky, takže sme ešte neboli zvyknutí na to byť často spolu. Ale bol medzi nami ešte jeden ďalší štát a dnes sme napriek tomu svoji...
Denne v kontakte, zdielať sa o svojich plánoch, čo kto robí, koho stretne (nie pre kontrolu, ale pocit účasti na dňoch), ale najhlavnejšia je dôvera. A tiež vedieť čo ten vzťah vlastne je a koľko energie sa "oplatí" investovať. My sme vedeli, že len niečo veľmi vážne by nás od nášho vzťahu odradilo, takže sme boli odhodlaní na ňom pracovať.
A nezabudnite žiť svoje životy ďalej, stretávať priateľov, robiť veci čo vás bavia... Prosto neprestaviť sa do pasívneho čakacieho módu...
Taký vzťah je náročný, ľahké to nebude určite...

reaktor

Úplná somarina, za dva roky si chalan v BA nájde isto lepšiu partiu.Prísun nového masa do BA je enormný. Pokiaľ je šikovný bude pre neho škoda fixovať sa na teba. Treba si to povedať otvorene.