ahojte.. pisem sem lebo by som potrebovala troska poradit... koncim strednu skolu a chcem si co najskor najst zamestnanie... chcem sa ale spytat kde clovek zo stredoskolskym vzdelanim ma sancu zarobit mesacne aspon 500 -600 eur?? pocula som ze vo vyrobach sa dobre zaraba len praca je fyzicky narocnejsia... co vlastne vo vyrobe robia zeny? nemam nikoho kto by mi v tomto smere poradil.. :/ dakujeem
Ako zarobit?
praca v psa v TT ma zaujala mate niekto blizsie info co tam robia konkretne zeny? mozu byt tiez montazne pracovnicky alebo robia iba lahsie prace? dakujeem
Vzdy si treba skontrolovat ako agenturu, tak aj samotnu firmu. Januar minuleho roka, APP Lozorno, okres Malacky: www.cas.sk April 2016, Hlohovec: domov.sme.sk atd. atd.
celebrita fb
to co je vo vw neplati vsade na SK. Nie v kazdej firme funguju na casove konta...nezovseobecnuj prosim.
V dávnej minulosti, pred príchodom prvej Dzurindovej vlády, si zamestnanci fabrík mohli krásne privyrobiť a keď boli usilovní a sami chodili za šéfmi, že chcú robiť nadčasy, tak šéfovia ich mali radi, nadčasy im preplatili a niektorí si dokázali takto zarobiť aj 12 000 Slovenských korún, keď napríklad potiahli štyri soboty a okrem toho štyri šestnástky v čase, keď minimálna mzda bola niečo okolo 4000 Sk a učitelia na základných školách zarábali niečo okolo 8000 Sk. Naozaj. A po pochybných zdieračských agentúrach nebolo ani chýru, ani slychu. Usilovní pracovníci, ktorí chceli mať väčšie výplaty, zažívali teda šťastné obdobie a do práce chodili radi a na nadčasy tiež, veď ich do tých nadčasov nikto nenútil, sami sa tak rozhodli, aby viac zarobili. Potom prišla Dzurindova vláda a všetko sa to totálne, ale totálne dosralo. Prišli časové kontá, ktoré zaručili nevyplácanie nadčasov. Prišli pochybné zdieračské agentúry, kvôli ktorým žiadna fabrika už nezamestnala človeka ináč ako cez agentúru a razom začali prevažovať výpovede nad žiadosťami. Bolo to pre zamestnancov fabrík veľmi zlé obdobie, ktoré vyhnalo na kurzy nemčiny a do Rakúska za opatrovateľstvom mnohé staré, 50 a viac ročné, nešťastné, utrápené a životom dobité babičky a tetušky, ktoré robili na dôchodok. Vieš si to predstaviť, že sa v 50-tke začínaš učiť celkom nový a tebe neznámy cudzí jazyk, ktorý nemáš odkiaľ poznať, nakoľko si v škole mala len ruštinu, opúšťaš svoju rodnú krajinu, v ktorej už nemáš z čoho žiť a ideš do zahraničia? Pretože celé roky mali nadčasy každý mesiac a zrazu z 10-tisícových výplat klesli na 4-tisícové výplaty a ani o halier viac, tak ich mohlo od zlosti rozhodiť, nejedna kvôli tomu aj srdcový infarkt dostala a ani len dôchodku sa nedožila. Bolo to obdobie, ktoré vyhnalo do zahraničia takmer každého druhého človeka z fabrík a toto obdobie trvá dodnes.
V TT je vela logistickych firiem ktore robia pre automobilky, je to praca nenarocna a vhodna pre zeny. Vacsinou kontrolujes a ukladas do krabic plasty, vylisky alebo stierace...nastupny plat je tych 550 v cistom, ak odpracujes sem tam sobotu tak aj viac...O dobrych pracovnikov je tu nudza, takze kto je sikovny zaraba ovela viac...vela ludi sem prislo za pracou, byvaju v podnajmoch alebo cez agentru a ta im zabezpecuje aj byvanie zadarmo...
Ešte toľko, že fabriky síce ponúkajú možnosť robiť nadčas, ale nie vždy. To iba v obdobiach zvýšených objednávok a nadčasy ani len náhodou nepreplácajú. Plusové hodiny namiesto toho dajú do časového konta, z ktorého si ich zamestnanci potom v čase znížených objednávok môžu vyčerpať. Obdobia zvýšených a obdobia znížených objednávok sa striedajú ako deň a noc. Nikdy nevieš, či to, čo platilo včera, bude platiť aj dnes. Naplánovať si zájazd? Asi dosť problém. Ďalšia nevýhoda fabrík je tá, že ani len náhodou nemôžeš dať výpoveď zo dňa na deň, ale máš niekoľkotýždňovú výpovednú lehotu. Čo som počula, okolo Nitry, Nových Zámkov, Galanty, Šale najmenej štyri týždne. To je opatrenie, ktoré zaručí, aby ti ani len náhodou plusové hodiny z časového konta preplatené neboli. Dáš výpoveď a zamestnávateľ ti povie, že tu máš nadčasové plusové hodiny, ktoré by predstavovali štyri odpracované týždne. Tak ťa prinúti zostať doma počas tých štyroch týždňov, kedy ti plynie výpovedná lehota, ale ani náhodou nadčasové hodiny nepreplatí. Vo fabrikách sa dejú najväčšie špinavosti, ty nie si zamestnancom fabriky ale agentúry, ktorá ani len náhodou nezaplatí za teba odvody a môžeš sa aj rozliať na kolomaž. Velikánskym oblúkom sa fabrikám vyhni!
Finančne to budeš mať na Slovensku s maturitou najlepšie asi ako predavačka, čašníčka. Potom ešte upratovačka, napríklad niekde na škole, v hoteli, v obchodnom centre, prípadne ako taxikárka, ak si trúfaš, potom rozvoz novín, ale to by už bolo asi skôr pre chalana. Tam si priamo pod zamestnávateľom, ktorý zamestnáva málo ľudí, čo ťa chráni pred agentúrou a neukradne ti polovicu minimálnej mzdy každý mesiac pochybná agentúra. Okrem toho nemusíš robiť nočné, čo je proti prírode a do budúcnosti smeruje nanajvýš k zlyhaniu obličiek, k chronickej únave a k problémom s pamäťou minimálne v čase robenia nočných - mozog spí.
Jednoznačne najhoršia robota je na Slovensku a vo fabrike a cez slovenskú agentúru. Z každého hľadiska. Z finančného, zo zdravotného, z hľadiska spravodlivosti. Pod tou spravodlivosťou myslím zdieračské agentúry, ktoré ponúkajú robotu na Slovensku. Ukradnú každému zamestnancovi polovicu výplaty každý jeden mesiac a fabriky už pomaly ani ináč ako cez ne nedajú prácu nikomu.
To pre prípad, že vynecháme profesie ako prostitútka a gogo tanečnica, čo by bol finančný TOP, lebo cítiť z tvojho príspevku, že to asi robiť nechceš. Keby áno, tak by si sem ani nenapísala a už by si to dávno robila. Slovensko už dlhé roky zažíva éru pochybných pracovných agentúr, ktoré tých najchudobnejších ľudí okrádajú aj o to posledné. Tieto agentúry sa orientujú výlučne na veľké fabriky, ktoré zamestnávajú veľmi veľa ľudí. Ale do sféry, kde jeden zamestnávateľ zamestnáva len veľmi málo ľudí, si netrúfnu. Napríklad jeden butik a tam dve predavačky. Jedna pizzéria a tam štyri čašníčky a štyria kuchári. Preto sa treba orientovať na túto sféru pri hľadaní si práce. V opačnom prípade budeš veľmi sklamaná, keď ako pracovníčka fabriky zistíš, že si nezarobila ani jednu polovicu minimálnej mzdy v čistom.
Stačí si dať prechádzku po meste so životopismi a žiadosťami o prijatie do zamestnania v kabelke a všímať si, či uvidíš niekde na obchodoch a na reštauráciách vypísané, že prijmú predavačku, čašníčku, pomocnú silu do kuchyne, a tak. Si v najlepšom veku. Pekné mladé dievča ako ty by nemalo mať problém sa takto zamestnať. Rýchlo zareagovať, aby ti to nevyfúkol niekto iný :)
no praveze teraz odchod do zahranicia nepripada v uvahu neskor ked uz budem mat daco odrobene a zarobim si nato aby som tam prvy mesiac prezila do prvej vyplaty vtedy mozem planovat ale teraz potrebujem nieco na Slovensku...
Na Slovensku mimo Bratislavy 500 v žiadnej fabrike mať nebudeš. Som počul o jednej fabrike v Galante, kde šikmookí zamestnávajú ľudí len cez agentúry. Makačka 12 hodín denne a viac ako 300 ani náhodou dostať, lebo mesiac, čo mesiac polovicu výplaty zhrabne agentúra. Známa mi tam robila, ale to už bola staršia teta, ktorá robí na dôchodok a taká už do zahraničia nepôjde, tak len skloní hlavu a trpí. Najhoršie bolo, že za ňu zdieračská agentúra ani len odvody neplatila, ešte, že to včas zbadala a zaplatila si sama. Niekde u zubára sa to dozvedela, keď išla na prehliadku, že však je vyradená zo systému, či čo to ako neplatič. Tak si to potom zaplatila sama. Keby aj zamestnávateľ dal neviem, čo, ale povie ti, že ináč ako cez agentúru neberie, tak utekaj preč a ani radšej nenastúp. Na tvojom mieste by som postupoval tak, že by som išiel opatrovať decko do rodiny cez AU PAIR ag. Cez nejakú overenú, čo vieš, že niekto z tvojich známych už cez nich bol. Stačí na jeden rok a potom už budeš perfektne vedieť jazyk. To ti otvorí ďalšie možnosti. Dobre ti tu radia, že na Slovensku nezostávaj, keď len nemáš veľmi vážny dôvod neodísť. Napríklad ťažko chorých rodičov s rakovinou alebo také dačo v rodine.