ahojte.. pisem sem lebo by som potrebovala troska poradit... koncim strednu skolu a chcem si co najskor najst zamestnanie... chcem sa ale spytat kde clovek zo stredoskolskym vzdelanim ma sancu zarobit mesacne aspon 500 -600 eur?? pocula som ze vo vyrobach sa dobre zaraba len praca je fyzicky narocnejsia... co vlastne vo vyrobe robia zeny? nemam nikoho kto by mi v tomto smere poradil.. :/ dakujeem
Ako zarobit?
Do Peugeot by som neposlala ani svojho nepriatela. Neostavaj na Slovensku chod do zahranicia (Anglicko, Nemecko, Rakusko,...)
Trnava PSA Peugeot: www.mojzamestnavatel.sk
Každá práca je iná - týka sa to aj náročnosti práce a aj platu....Treba si poslať čo najviac žiadostí a ak ťa niekam vezmú, treba vyskúšať...najlepšie ak sa popýtaš ľudí ktorí tam robia...V automobilkách sú najlepšie platy, ale aj najviac namáhavé, záleží kam sa dostaneš...V takom Peugeote je to makačka, práca nie veľmi vhodná pre ženu, ale vyskúšaj...Poznám min.2osoby ktoré odtiaľ museli odísť kvôli zdravotným dôvodom - zničené kĺby...stále tam hľadajú ľudí, lebo veľa ich odchádza, záleží kam ťa pridelia....je tam uplne normálne že nastúpi mladý chalan a o 2-3 di skončí, lebo si povie že mu tie prachy nestoja za takú makačku....pri pohovore ti vždy dopredu povedia plat, podľa toho sa rozhodneš a potom uvidíš...A roboty sa neboj, všade ťa zaučia....
www.profesia.sk
Napr toto ak vies anglictinu
ako sa to vezme náročnejšia, ... všade je niečo... pokial je super kolektiv a sranda dá sa... ani si neuvedomíš ako ti ten čas prejde, hlavne ak sa robia 8čky prejde to rychlo... pre to je to "naročnejšie" že stojíš pri práci,.. ale dá sa v pohode,.. stojíš pri "páse" a robíš pridelenú robotu,.. neviem odkial si, .. ale ved mozes si poslat ziadost do vyroby, napriklad v Trnave je automobilka, znama si tam chváli čo tam robí... možeš ist na pohovor, ukážu ti, prevedú ta zavodom aby si videla čo bueš robiť... ja som chcela ist robit do jedneho no debilny doktor ma nepustil vstupnou prehliadkou pre banalitu... tak robim v inom zavode, vo vyrobe a nemam problem, práca sa mi páči som spokojná... ale tu tolko nezarobim, ... možeš skusiť,... nie je to nič zaväzné, hlavne musiš vyskušať, vydržať ten prvý týžden je asi kriticky kym si zvykneš ale potom už v pohode... mne tu kde som napriklad hned sla práca... sa mi aj kolegyne cudovali, že ako mi to ide... že im to dlho trvalo...