Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Planovanie Svadby

Príspevok v téme: Planovanie Svadby
Jacki

Ahojte.Chcela by som sa poradit s vami,ktori uz mate za sebou ten najkrajsi okamih v zivote, kolko dnes stoji svadba? Planujeme s priatelom svadbu,ale nie velku,len v kruhu rodiny,taku ozaj skromnu,len nasi rodicia,krstny.Chcela by som sa poradit,kolko to tak asi vsetko stoji,kostol atd...Dakujem.

erikalahka

to dost zalezi od toho kde budte mat tu svadbu, kolko budete mat hosti a ako velmi budete setrit. Svadbu sa da vystrojit aj za par eur

Verinka01

My sme mali 20 ľudí a zmestili sme sa do niečo vyše 2000 eur. Snažili sme sa uskromniť tam, kde sa len dalo, lebo obaja sme akurát končili VŠ, takže vlastné financie sme ešte nemali.
Najväčšia položka bola komplet hostina, vyšla nás niečo cez 1000 eur. Ja som mala šaty požičané, popolnočky som nemala, chcela som zostať celú noc v svadobných a užiť si to. Šaty ma vyšli necelých 300 eur. 400 eur sme vycálovali za živú hudbu, 150 eur za kameramana, ozdobu na auto som kupovala za 20 eur a autá sme si zdobili sami. Zákusky a torty sme neriešili, na stole sme mali tie, čo nám doniesli. Svadobnú som nemala poschodovú, ale jednoduché srdiečko, piekli sme ju doma. Obrúčky sme kupovali pred svadbou asi mesiac, mali sme strieborné a vyšli nás na 50 eur. Bola to klasická, oblovitá obrúčka, bez všetkého.

Alex_N

Všetko závisí od toho ako si to zorganizujete. Ja som mala svadbu v decembri, mala som 120 ľudí a vyšlo nás to asi takto:
My sme mali civilný obrad, nie v kostole, ale všetko závisí od toho kde sa budete brať. Viem, že za sobáš mimo obradnej miestnosti boli poplatky myslím nejakých 60 eur a takisto ak sa aj neberiete v mieste bydliska a pod.. Ak máte obaja trvalý pobyt v mieste sobáša a ste štátny občania SR, tak poplatok za povolenie manželstva neplatíte, ale výdavky máte tak či tak. :-)
My sme mali svadbu v hoteli, k dispozícii sme mali 2 sály + 3 izby do 6-tej ráno, dokopy sme platili 850 eur. Výzdoba bola v cene.
Za svadobné menu sme platili osobitne. Tu väčšinou závisí iba od Vás, aké menu si zjednáte, alebo ako sa viete dohodnúť. Niektoré reštaurácie - hotely nesúhlasia s tým, aby ste si doniesli vlastné občerstvenie. My sme mali od nich iba jedlo (okrem ovocia, zákuskov, tort, občerstvenia a alkoholu). Od nich sme mali prípitok (zdarma), predjedlo, hlavné menu, ďalšie jedlo + kapustnica, platili sme takmer 4000 eur. Káva bola k dispozícii non stop, doniesli sme si vlastnú kávu, oni ju len varili.
Záleží koľko dostaneš zákuskov a tort, musíš počítať s tým, že musíš ľuďom aj vrátiť, potrebuješ nejaké nechať na matrike, ponúknuť gratulantov a ak Vám prídu "pod okno" aj pre tých. Ja som dostala dosť, ale pre istotu sme objednávali ešte 2 torty (jednu sušenú za 50 eur a jednu dobošku za 20 eur a nejaké drobné pečivo, zákusky za 100 eur, takisto aj alkohol. Okrem toho by my rodičia objednávali svadobnú tortu. Stála nás cca 100 eur, ale ak máš malú svadbu stačí Ti aj menšia. Zákusky čo sa dávajú na stôl a torty závisia od zvyku. Ja som mala na stole aj tie čo som dostala, lebo bolo také, že od jednej rodiny som dostala aj 4 torty a 2 krabice zákuskov. Pozor ak máš svadbu v lete, tak zrejme budeš potrebovať nejaké chladiace auto na prevoz, alebo skladovanie z piatku na sobotu.
Neviem či plánujete fotografa, kameramana, starejšieho, to sú všetko položky, ktoré Ti navýšia výdavky. My sme starejšieho nemali, poprosili sme známeho, ktorý celú svadbu režíroval, nechcel prijať zato peniaze. Fotografa sme mali z internetu, neboli sme síce spokojní, platili sme mu 300 eur. Kameramana sme mali známeho, obišli sme celkom lacno - 100 eur.
Taktiež za hudbu sa veľmi líšia ceny, my sme platili necelých 500 eur.
Okrem toho potrebuješ výzdoby auta, to nebola veľká položka, myslím okolo 30 eur.
Podľa toho či budeš mať šaty kúpené alebo z požičovne a aké budeš mať popolnočné šaty (alebo kroj) si spočítaj ešte tieto výdavky. Ja som mala vlastné šaty, stály ma vyše 500 eur a mala som klasické spoločenské šaty ako popolnočky za 120 eur. Okrem toho topánky, šperky a takéto veci už nepočítam.
Predpokladám, že obrúčky ste už riešili, tam viete skresať, alebo navýšiť výdavky. My sme obrúčky vyberali cca 5 mesiacov, ceny sa veľmi líšili, nakoniec sme ich kúpili v zahraničí.
Samozrejme ešte pozvánky, pierka, poháre, kaderníčku, kozmetičku, alebo ak chcete niečo plus, tak si musíte pripočítať.
Väčšina výdavkov sa Ti vráti popolnočným tancom. Zhruba ma napadá toľkoto, ale samozrejme každá svadba je iná.

Messje

Dala si velmi malo informacii.Pocet ludi,miesto kde to chcete oslavit,co chcete jesť alebo pit,ake chces saty...ci chcete dat robit aj kolace...
Predpokladam ze sa chcete len ist niekde najest a nejaky pripitok.Zisti si ceny jedal v konkretne restauracii kde byvste chceli ist a pozri si saty ake by si chcela.To nemusi stat vela penazi ak by islo len o takuto svadbu.