Co mam z toho ze ma kopa ludi poziadala o fb priatelstvo alebo ja ich mam ich cez 230 a ked chcem ist s niekym von tak same vyhovorky a nezaujem, nik nema cas. Preco? Hlavne ze mi vela z nich lajkuju prispevky, fotky ale von nechce nik. Viete my to vysvetlit?
Ako to ze mam cez 203 priatelov na FB a nemam s kym von?
fb rušiť nemusí len nech obmedzí čas na ňom strávený. Na fb sa oplatí chodiť len raz za deň alebo raz za dva tri dni. Nič nestratí ak tam nebude. A tiež obmedz čas ťukaním do mobilu ako to voláš. je to už závislosť mať stále mobil v ruke a visieť na wifi a čumieť na fb čo je nové. Ja sa len smejem keď idem niekam či v buse, či u lekára a pod. a všetci pod 35 držia tú malú vecičku v ruke a hlava dole. Je to choroba 21 storočia. Novodobá závislosť. Myslím že veľa ľudí by sa potrebovala už na ňu liečiť. Ono si to vyžiadá svoju daň v podobe ťažkostí ktoré boli už nižšie spomenuté.
houk
K politike. Nie, nemôže nás vo všetkom zaujímať len trh. My sa musíme starať o Slovensko a nie o to, čo predvádzajú ostatné krajiny.
Nechcem vás presviedčať, ani vám nadávať. To, čo vyprodukujeme na našom nádhernom Slovensku, musí byť pre nás to najdôležitejšie. Cena? Nižšie ceny? Je to len odrb - čo nemám rád. Nemá to s ekonomikou nič spoločné, je to len vypočítavosť.
Nenechajme sa zruinovať!!!
Ak nebudete pozerať na Slovensko, tak dopadneme veľmi zle.
Nedbajte na dotácie, ani na peniaze. My sme Slováci a za tým si musíme stáť.
A čo sa týka utečencov, áno, príjmeme ich, ale len tých kresťanských.
Ja, bez ohľadu na NB, môžem jebať všetkých M. do ucha. Nemusia byť ani te.oristi.
Nikto vám to nevedel povedať tak priamo, tak JA vám to poviem:
jebem vás do ucha.
My sme Slovensko. My dokážeme prežiť aj bez EÚ. Oni potrebujú nás a nie my ich.
We are.
Nevatajte, spamätejte sa.
FB zruš, kým si ešte ako tak normálna. FB je len stratou času.
To je presne ako s tým, keď si niekto o mne myslí, že som crazy. Nie, nie som, len som práve prebral na seba vaše trápenie za pár drobných.
To, čo predvádzam, je vaše vnútro, nie moje. Ja som čistý ako lalia.
Ludia dakujem Vam za odpovede. Ako vidim nieje vobec vyhoda mat vela priatelov na fb a ako tu pisete niesu to ti pravi priatelia a vsetko je to len odrb myslim cele fb.
Lujza nechcem tu sa zoznamovat ak si z KE tak si mozno jedna z mojich priatelov na fb a bolo by mi trapne ak by sme sa poznali nakoniec a ze co tu pisem. Nikdy nevies. Ale pre tvoje info mam 26.
Ahoj, to co ti tu pisu podomnou je cista pravda. Aspon si zistila ze toto co mas na fb niesu skutocni priatelia. Ide im len o lajkovanie ci smirovanie tvojho sukromia. Skutocny priatel prijme tvoje pozvanie na kavu ci turu. Nebude sa vyhovarat a najde si cas aby ste boli spolu.
Bud si pretried priatelov vyse 230 je vela a urcite jeden clovek nemoze mat skutocnych priatelov 230. Je to uz o zbierani ludi na fb ako superenie kto ich bude mat najviac. Ale ake su to priatelstva ako vidim v realite ti ludia sa navzajom ohovaraju, kydaju na seba, spinia sa recami vsetko je to len o kvazi priatelstve a falsi.
Bud zreduguj priatelov na tych skutocnych cca 10 ci 20 alebo ako tu radia zrus registraciu na fb.
A zredukuj tukanie do mobilu lebo dnes je to chora doba ked kazdi najma mladi ludia maju dole hlavu a tukaju do mobilu. Co ich caka v buducnosti problemy s krcnou chrbticou lebo vela casu z dna travia so zohnutym krkom nadol. Preto tie bolesti hlav a chrbta vela mladych trapi. To sa musi niekde prejavit. A prsty tiez trpia.
Pamataj skutocnych priatelov moze mat clovek do 10 osob. Ostatni su len akoze priatelia. Lepsie je mat na fb 10 15 dobrych priatelov ako 50 ci 200 nerealnych.
Ja ich mam do 18: Nepatrim k tym ktori sutazia v zbierani priatelov na fb
Zrusit FB, a zrusit zmolenie mobilu kazdu pol hodinu. Teda vybrat ho len vtedy, ked niekomu ides volat. Idealne pouzivat starsi tlacitkovy mobil, bez internetu.
Takisto zrusit televizor. Ked budes chciet nachvilu vypnut, pozriet si nejake youtube videa, vzdy si pozries len kolko chces, budes vediet preskakovat nudne pasaze.
A nevysedavat za pocitacom prilis dlho, vzdy ist von, kludne sa len prejst, meditovat, nakupit, popozerat zlavy v obchodoch. V lete na slniecko, ale na turu. A nejak postupne snazit sa najst podobneho cloveka.
Lepsie mat 1 skutocny vztah, nez 300 fake vztahov. Ja si pamatam na zakladke, s najlepsim kamosom som bol skoro kazdy den. A nepotreboval som velmi dalsich, ale boli. Ale to bola doba, ked bola len pevna linka. To bolo super, ze vonku nikto nezmolil mobily, a ludia sa venovali sebe navzajom, a nemohol ich nikto prerusit mobilom. Dalej to zajst nemalo, ako po pevne linky si myslim.
Prečo nechcú von? Uprednostňujú virtuálny svet pred reálnym, čo je škoda, je im príjemnejšie využiť tú výhodu FB, že si tam dokážu toho medzi sebou napísať za pár minút s viacerými naraz niečo, čo keby sa chceli dozvedieť prostredníctvom sveta reálneho a nie virtuálneho (že by napríklad FB nemali a získavanie informácií riešili len osobnými stretkami), tak by im to trvalo omnoho dlhšie ako takto. Nemusia sa obliekať, maľovať, sadnúť do auta, naštartovať, míňať benzín, aby sa odviezli na opačný koniec mesta kvôli tebe, a tak. A dozvedia sa o tebe, čo chcú, no zároveň si v tom istom čase píšu aj s inými, tak aj o nich sa dozvedia, čo chcú. Takto im je to pohodlnejšie. Obrovská nevýhoda FB ale je, že keď s človekom nemáš osobný kontakt a nepozeráš sa mu do tváre a do očí, tak nevieš nič o jeho neverbálnej komunikácii, ktorú žiadne smajlíky nenahradia. Niektorí ľudia majú úžasnú schopnosť odhannúť ľudí podľa prvého dojmu na základe neverbálnej komunikácie. Keď ju máš aj ty, tak napríklad vieš, či je ten človek, s ktorým sa rozprávaš, závistlivý, zloprajný, srdečný, dobroprajný, či sa usmieva, lebo ťa má naozaj skutočne rád a vaše kamarátstvo preňho niečo znamená, alebo je jeho úsmev len falošný a hraný, lebo ním sleduje svoj zámer urobiť si z teba obeť, ktorú zmanipuloval, keď chce napríklad vymámiť od teba podpis, že sa staneš ručiteľkou na jeho pôžičku, ďalej vycítiš, či klame, alebo hovorí pravdu... V takom prípade je naozaj lepšie staviť na osobné stretnutia, lebo písaná forma komunikácie tú neverbálnu naozaj nikdy, ale naozaj nikdy nenahradí. Napadlo ma, skús napísať sms niekomu, kto na FB ani vôbec nie je zaregistrovaný, či by išiel s tebou von. Možno, že budeš príjemne prekvapená, že práve taký človek s tebou pôjde a ešte sa aj poteší, že má spoločnosť. Skús osloviť v škole nejakú spolužiačku, alebo na brigáde kolegyňu, či by si s tebou vyšla niekam. Facebookoví ľudia už zleniveli a sedenie pri počítači im je pohodlnejšie ako obliekenie sa, maľovanie sa, urobenie tých pár krokov k autu...
Kašli na nich, oni budú mať veľké rite a ty budeš pekná, keď napríklad od dnešného dňa začneš chodiť na aerobic. Aj tam môžeš spoznať nové kamošky a nie lenivé, ale také, ktorým sa ešte hýbať chce. V porovnaní s facebookovými závislákmi je pravdepodobnejšie, že práve také pôjdu s tebou von.
Nuž, po skončení strednej, po skončení VŠ majú ľudia iné priority, viac záujmov, koníčkov, povinností, partnerov a teda aj menej času na ničnerobenie, lebo ty sa doma nudíš. Nájdi si svoje záujmy, vízie a plány a realizuj ich. Možno práve tebe život uniká pomedzi prsty.
Zrus cely fb, aj tak im ide len o to,aby smirovali tvoje fotky,lajkovaki ,ty obdivovala tie ich a na ulici ta ledva pozdravia. O com to je? O nicom,vidis sama.divna to doba. Pritom sa tam spominaju priatelia a ty ich nemas,tak si ich vymaz, lebo mas 203 znamych,nie priatelov.
treba tých fb "priatelov" vytriediť... a mať tak len ludí s ktorými si v osobnom kontakte... ja tam ziadne byvale spoluziacky nemám... kedze nemala som si s nimi co povedat ani v skole... a ked ma poziadali na FB o priatelstvo tak to bolo ta ucelom ze odo mna niečo potrebovali... alebo odo mna vyzvedali co ako, kde robim..? atd... a ked som sa ja opytala tak odpoved neprisla, pritom sprava prečítana... a ked sa situacia zopakovala po 3 mesiacoch, ze zase výzvedy, zase som napisala co robim ako sa mam a zase mi dotyčna neodpovedala na moju otazku ako sa ma ona, čo ona ma nove... vyhodila som ju z priatelov a dovi dopo!!! takze len ludia s ktorymi sa stretavam osobne a mam si s nimi co povedat..