Nekonečna bolesť z rozchodu

Príspevok v téme: Nekonečna bolesť z rozchodu
sickascancer

zdravím
neviem či to bude možné, ale chcela by som radu, resp. počuť nejaku podporu, podobný príbeh ... aby som sa lahšie zmierila s tym co sa mi stalo, alebo čo by mi pomohlo...
preč 5 mesiacmi sme sa rozišli s priatelom, po 2 rokoch, vážny vzťah.. od začiatku to bolo vlastne dosť vážne, žili sme spolu, plánovali rodinu, mali sme spolu podnik.... no bolo to často ako na kolotoči, a mala som pocit že má navrch akoby, ale vždy to nejak prehrmelo... aj ked som sa velmi trápila... posledný mesiac nážho vzťahu sme už takmer neboli spolu, on bol v práci dlho, potom sme boli spolu v podniku, alebo hned išiel spat, a ked sme spolu aj boli vonku alebo niekde, bud bol na mobile alebo sa venoval každemu len nie mne.. a ja som si našla druhých priatelov a travila som s nimi občas čas, resp. s jedným chalanom, no nikdy to nebolo nič viac a on to vedel... doverovali sme si ... a potom sa stali isté veci, nebolo to nič vážne, opitý bozk ktorý som lutovala.. a nič pre mna neznamenal,... (v našom veku mi takýto dôvod príde skorej trápny, než dovod na rozchod po važnom vzťahu... kedže nešlo o nič v podstate, a ani som toho človeka poriadne nepoznala) no ale prejdem k pointe.. on sa proste zbalil a odišiel.. rozchod dovidenia ale skoro až do apríla sme sa stretali, písali sme si, stále mi hovoril na stiedačku že nevie či chce so mnou byť alebo že potrebuje čas, hovoril kamarátom že ma lubi stále, vyhladával moju spoločnosť a zaujímal sa o mna.. ale ked som chcela s nim byť a hovorila som mu nech mi dá šancu a nech zabudne na taku stupidnu vec, začal mi vyhadzovať na oči všetko kvoli čomu sme kedy mali konflikt, aj ked to boli blbosti. nikdy sme sa nehádali o nič podstatne. nadával mi prečo sa nebavím s mojou rodinou, že neviem tancovať, že nechodím k jeho rodičom často... a potom ako by utal, povedal mi že proste je koniec, že našiel niekoho kto mu vyhovuje viac, a čo viem tak už ju zoznamil so svojimi rodičmi a nastahoval si ju k sebe... a zablokoval si ma na socialných sietiach, zmazal všetko čo bolo so mnou spoločne, vyhodil veci čo sme mali spoločne, prestal brat telefon, neodpisuje na správy, vyhýba sa stretnutiu so mnou, prestal sa ozývat mojej mame.... a je mu uplne jedno ako sa cítim, stále sa po neho nejak snažím dostať, (nie nejsom psychopat nenahánam ho,) .... ono len proste nechápem ako dokáže človek po tom všetkom čo dvaja ludia spolu zažiju všetko zmazať... a ignorovať ma. viem že to je dlho, ale nedokážem sa cez to preniesť, stále ho milujem , neprešla minuta kedy by som nemyslela na to čo mám urobiť aby bolo všetko jak pred tým, neprejde noc ktorú by som prežla bez toho aby som sa dusila slzami, .... neviem ako mám isť dalej, nedokážem v ničom najist zmysel, všetko ma prestalo baviť, a najviac ma štve že nedokážem milovať... stretám sa s jedným chlapom, a viem že ma velmi miluje a robí pre mna úplne všetko, ale ja nedokážem myslieť na nič iné len na bývaleho. vždy ked mi hovorí že ma má rád... tak sa cítim previnilo že ho nedokážem milovať. bojím sa že už toto nikdy neprejde... a čo viac, bojím sa že som stratila naozaj človeka ktorého mi nič nikdy nenahradí a v mojom veku už nedokážem najisť niekoho koho budem tak staršne milovat :( ...
ak ste to dočítali až sem , budem rada ked mi napíšete niekto čo mám robiť alebo ak ste boli resp. ste v podobnej situácii, ako ste to vyriešili...

Sickascancerr

Ono ja viem ze to nieje výhovorka. Ale malo to všetko rýchly spád. Keby sme sa ten deň ne pohádali, keby chcel posledný deň v roku trávit so mnou, keby sa mi aspoň ozval o pol noci alebo odpovedal na správu možno sa to nestane... To je už zbytočne riešiť. Dôležité je to že od prvého dňa som to ľutovala. Ale on mi nedal šancu nič napraviť, nepovedal mi že dobre kašleme na to ideme ďalej... Proste zmizol... Išlo o to len ze mi ešte do apríla volal, hovoril mi že vie ako mu budem chýbať ze o mňa nechce prísť, ze ma ľúbi ale nieje si istý co chce, ze chce čas... A bla bla bla. A potom po jednej akcii došiel ku mne zabalil si posledné veci, povedal mi ze sa v ten večer zamiloval a odvtedy už vôbec neexistujem. Ešte raz ma volal na večeru a do kina ale hneď to zrušil ze sa to nehodí.... Asi si zvykol na to ako som ho stále prosila..... A co sa týka jeho kamošov boli sme veľmi dobrý priatelia mali ma radi aj majú, mame kopu spoločných známych....Nerozumela som si s jeho otcom lebo bol ku mne nepríjemný, necítila som sa dobre v jeho spoločnosti... A co sa týka jeho kolegov, poznali sme sa aj sme sa bavili. Ale nemala som potrebu s nimi vykecavat, a také veci mi vyhadzuje na oči teraz.... A co sa týka toho vzťahu, chapem ze je to všetko krásne teraz s nou... Má všetky podmienky ktoré pri mne nemal, bol od rana do večere v robote, víkendy hral preč alebo dospaval, nemal byt - bývali sme u nás a aj tu boli nejaké problémy.... A teraz ma kde byt a zrazu ma more času... Zrazu je milion príležitosti kde s nou môže byť a co robit....

Agnus

Zbytocne sa trapis, stracas cas zazivat pekne chvile. Rozumiem tvojmu rozpolozeniu lebo nieco podobne som zazila. Lutujem to obdobie co som chodila ako namesacna a plakala pre rozchod. Premrhany cas, ale srdce a hrdost potrebovali svoj cas. Venuj sa sportu, osvoj si zvieratko, zacni pomahat ludom. Netoci sa svet iba okolo teba. Nezapodievaj sa nadejami a co keby to bolo inak. Nie je. Je koniec medzi vami a dost ti to aj dal najavo jeho spravanim. Bude to trvat kym fakt ho pustis, ale vedz a ver, ze to pride. Pre mna je to uz cudzinec a nic k nemu necitim, neprajem mu nic zle, ale nechcem ho v mojom zivote ani ako kamarata. Ozval sa mi po urcitom case. Nas pripad bol cely na hlavu, plny klamstiev a vyuzivania, len ja som bola slepa...skratka maj hrdost nechaj ho odist a uzavri tuto kapitolu. Skoda ze ja som premrhala tolko casu ...

neviem11111

weirdo, ale tak ocidivne mali aj predtym nejake svoje problemy a niektori ludia su taki, ze takym sklamanim dovery ich city uplne ochladnu, poznam take pripady. autorka pisala ze pre nu to v takomto veku vobec nie je dovod na rozchod, no ja si skor myslim, ze opite pusy s cudzimi ludmi do vaznych vztahov dospelych ludi nepatria. autorka by si mala priznat chybu, priznat si aj to, ze evidetne tam boli aj ine problemy a laska nie vzdy staci, a dopriat mu stastie.

Weirdo

Hovorim, ze to netreba zlahcovat. Urcite, ze je to sklamanie dovery, ja by som na to tiez nedokazala zabudnut a tazko by som sa cez to preniesla. A ani alkohol nie je ospravedlnenie ale obycajna vyhovorka, ale ocividne tie city, ktore si ona myslela ze k nej prechovava neboli skutocne. Inak by na nu tak rychlo nezabudol (ani po tomto jej zlyhani, praveze by ho to trapilo este viac) a po dvojrocnom vztahu.

neviem11111

weirdo - " Ale este viac chapem tvoje "nechapanie" preco to urobil, po tom vsetkom co ste spolu zazili, po vsetkych tych planoch a spolocnych snoch." - co ON urobil??? nasiel si po rozchode novu priatelku? ONA je ta co sa pocas vztahu po vsetkom co spolu zazili a vsetkych tych planoch a spolocnych snoch bozkavala s inym. ok, je to "len bozk", ale je to z mojho pohladu maximalne sklamanie dovery a ani ja by som na jeho mieste s nou uz dalej nediskutovala. a podla jej opisu jemu ten vztah uplne nevyhovoval.

Ťopo

taže nehadžte flintu do žita. Mamželke zatial zamietli žiadosť o rozvod. Uviedla že mechce so mnou žiť a to sudkyni nestačilo

Weirdo

Chapem tvoj pocit, ked si clovek uvedomuje, ze ta bolest nikdy neskonci. Ale predsa. Skus sa na to pozriet z trochu ineho uhlu pohladu. Dobre, urobila si chybu, nebudeme ju zlahcovat ani nic podobne, ale aspon vies ako sa tvoj byvaly zachoval a co by mozno urobil v podobnej situacii keby sa rozidete kvoli uplne inemu dovodu. Tiez by ti vykrical uplne hluposti, nasiel by si hned inu. Preto by si nemala chciet vratit vsetko naspat. Chciet to vsetko odzaciatku. Teraz uz vies, ze by to urobil znovu.
Inak to tvrdenie, ze pokial niekoho milujes chces len aby bol stastny je uplne pravdive. Ci s tebou alebo bez teba. To neznamena ze ty ho budes milovat menej. Je to nanestastie tak. Ale este viac chapem tvoje "nechapanie" preco to urobil, po tom vsetkom co ste spolu zazili, po vsetkych tych planoch a spolocnych snoch. Niektorym skutocnostiam asi nikdy neporozumieme. A mozno to tak ma byt.

Messje

Vyzera to tak,ze on pri tebe ozaj stastny nebol.Chybalo mu asi vela veci v tom vztahu.Ta nova je mozno priatelskejsia,prijala aj jeho kamaratov,kym ty si ho mozno chcela pre seba.Ona mu mozno dava viac ako ty.Ty si ho mozno milovala a miluješ,ale teraz je to silnejsie lebo si o neho prisla.Ona mu zatial neublizila,kym ty ano.Ano,mozno rychlo vklzol do noveho vztahu,ale ty si skor poriesila cudzieho chlapa.Ked aj len bozkami.
Uz musis len prejst tym vsetkym.Nepojde to tak rychlo ale prejde to.