Mama hovori mojmu priatelovi, ze sa boji ze mu ublizim!

Príspevok v téme: Mama hovori mojmu priatelovi, ze sa boji ze mu ublizim!
hejtypodsem

Zdravim vas. Nazov temy napoveda, vsak posnazim sa podrobnejsie popisat situaciu. Mam 26 rokov, za sebou par neuspesnych vztahov. Doteraz som byvala u rodicov, striedavo aj u byvalych. Pred rokom som spoznala lasku svojho zivota, s ktorym mi to maximalne klape.Spolu sme asi pol roka...
Kym som bola s byvalym, dost som sa spustila, obaja sme vela chlastali, predtym vztah bol taktiez katastrofa, obaja celkom ini ludia, trpeli sme obaja. Vztahy som nakoniec ukoncila ja a nie ze by som este vo svojom veku nejak velmi davala na to co sa paci mojim rodicom, boli velmi za, ked som urobila ako som urobila. Ano je pravda a vidi to aj moj priatel, ze sa casto pokusaju mnou manipulovat a akoby ma drzat v sachu roznymi slubmi a vyhodami, ktore uz zo skusenosti odmietam nakolko vsetko pri prvej nezhode skoncilo len hadkami a vycitkami. Pomaly to ide, ale snazim sa od nich odputat, riesime si vlastne byvanie a co najviac sa da bez pomoci mojej rodiny, nakolko aby mi to opat neobili o hlavu ze co ja vdaka nim mam a ze vlastne by som bola len hovno a zobrak na ulici bez nich...
Nie je vsetko ich vina, ano bola som aj ja zloduch ked som bola v puberte, nechcela som sa ucit a fakt ze lahke s´to so mnou nebolo, nakoniec ma nevl. otec v osemnastich vykopol z domu...ale o tom som nechcela..Nakoniec som sa o 2 roky vratila a nie ze prizivovala som sa, normalne som pracovala i najom som im platila. Odvtedy som stlae len ta nejaka co sa musi plazit pred nimi, byt vdacna, ano ja som...Ale zakazdym ked pride normalna nezhoda to mat vykricane a otrieskane o hlavu...
Pred rokom som doviedla mojho terajsieho priatela k nasim domom. Vtedy len kamarat. Uz od zaciatku akoby nas chceli dat dokopy, mama nenapadne stale do neho, bolo to mile ozaj. Ked som im o pol roka oznamila ze sme spolu, mama mi povedala, ze nie som tak dobra ako on. Otcim zas niekedy pred nim poznamenal ze ho znicim. Proste ..no..ako utvorte si vlastny nazor, ale az za chvilu, ked to dopisem..
Ano v lete som narobila dost pruserov a poprvykrat som si uvedomila a priznala, ze nezvladam alkohol, nezvladam stresove situacie. Este pred tym, nez som sa dala s mojim terajsim priatelom dokopy, som sa mu s tym zverila. Momentalne je to o dost lepsie, rozhodne nie ako v lete minuleho roku. Riesim aj tento problem, riesim ho s priatelom, ktory mi je obrovskou oporou.
Zverila som sa s tym aj mame este v lete minuleho roku, lebo uz doma som to nezvladala a bola som cez den napita. Odvetdy som si zakazala akykolvek tvrdy alkohol. To dodrziavam bez problemov. Vecer sem tam pivo,ale fakt ze len sem tam jedno dve nie do opitia. Ked som u rodicov snazim sa nie, iked tam som ako taky odkundes..Naposledy, ked bola hrozna hadka doma...zase kvoli prachom..nieco mi slubili,..slusne som sa opytala ci slub plati alebo si mam zohnat brigadu nakolko mam hypoteku a termin splatky sa uzuz blizil. Mala som vtedy v sebe dve piva a mama sa hned toho chytila. Volala mojmu priatelovi ze som bola na nich agresivna a ze sa o neho boji ze mu ublizim(co ze agresivna akurat nenavidim ked mi neitko raz nieco povie ja sa toho chytim a potom po mne ziape s inou verziou a mne sa na margo toho komplikuju veci nakolko som s niecim pocitala)Skoncila som ako ta co zere zadarmo u nich a bla bla. Vykasla som sa teda na ich pomoc, ze kym vystudujem skolu, budu mi fin. pomahat. Mam brigadu, robim co mozem, sterime kde sa da...Moja matka ma strasne sklamala uz viackrat nie len raz. A ja si stale myslim ze som ten menejcenny debil a idiot ktory sa im ma pchat do prdele....nie ze by bola stastna ze som si nasla skveleho priatela, ktory mi chce pomahat...strasi ho akoby som mala schovane lebky pod postelou. Priatel sa samozrejme nevystrasil zo mna, ale z nej. Odvtedy tam ani nema chut chodit. Nechcem uz aby mi nikdy zasahovala do zivota. Na druhu stranu, nechcem uplne ze tresknut dverami lebo asi by jej aj tak nedoslo preco..Prepacte za dlhy text potrebovala som to. Inak by mi asi praskla hlava. Dakujem za kazdu radu, nazor

Prezyvka055

:D no tak v podstate po precitani tvojho prispevku som im ani necudujem, urcite ta dobre poznaju. A z toho ako si aj pisala vyssie to tak vychadza.

adr1a.

S priatelom sa teda osamostatnite a zite spolu len vy dvaja. Budes prec mimo od vasich, od rodicov, od ich vplyvu a budes s priatelom, budete spolu. Ako si zariadite usteliete tak sa budete mat a budete zit.

hejtypodsem

dlhsie som tu nebola, celkom pribudlo prispevkov. O vela sa nelisili, preto nebudem odpovedat kazdemu zvlast. Co sa tyka hypoteky, hypoteka je na moj byt, ktory som mala doposial v podnajme. Co sa tyka mojej zavislosti, ci sklonu, zatial sme s priatelom usudili, ze liecbu nepotrebujem, resp. skusime to spolu. Kazdopadne som i za liecbu, pretoze moj vztah a moj zivot mi je samozrejme dolezitejsi a myslim ze je dost podstatne, ze som si uvedomila, ze pijem vela a chcem to zmenit. Nechcem hovorit ze kto kde pije a ci ked pije kazdy piatok ci tiez nie je alkoholik, kazdy nech si riesi svoje. Momentalne pracujem, na rodicoch som uplne nezavisla uz od 20 tich rokov, dlho dlho som nechala sebou manipulovat, naposledy vyrok matky ved sa prihovor tomu bohatemiu (nejaky ich znamy) budes mat super zivot..Ako tam sa nebala o moj zivot? Ze nebudem stastna? Oki toto necham. A po tom, najprv mi priatela dohadzovala neskor ho strasi a vyvolava mu?
Mam oporu vo svojom priatelovi, s nim mozem rozobrat svoj problem, s nim mozem rozobrat cokolvek s rodicmi sa nedalo. Nikdy matka neprisla aj ked som bola mala, alebo dospievajuca, co ma trapi, ked ma trapilo, ked som sa prestala ucit, ked som zacala vyhladavat partie. ak bol pruser tak boltrest, nikdy mi nevysvetlila preco nerob to a to. mna nemrzelo ked som nieco vyviedla ze naozaj co za hlupost som ja spravila. len ze sa na to prislo lebo bol krik a trest. V mojom priatelovi mam oporu a s nim nemam potrebu pit. Nepijeme.

ester to fakt vytiahli take veci, tak to pekny podraz od nich. Aj si rodicom povedala, ze o tom vies?

Messje

Ester
Mas aj ty taku minulost ako zakladatelka temy?Ak nie,nemozes porovnávať svojich rodicov s tymi jej.Oni vedia co robia.Najskor nechcu znicit zivot mlademu slusnemu chalanovi dcerou,ktorej nie je rady ani teraz.Radsej uprednostňujú povedat pravdu jemu ked aj na jej úkor. Nedivim sa im.

ester333

tak narozpravali mojmu teraz uz byvalemu priatelovi o mne take veci co mali ostat len medzi nami v rodine a to mu na mna zmenilo nazor... a odvtedy sa to zacalo nejako rucat a do roka sme boli od seba :( takze odvtedy uz ani nemam chut nic hovorit doma obmedzujem kontakty ako sa da bohuzial ked mam taku rodinu neni sa co cudovat

ja888

Tvoji rodicia asi fakt vidia ze tvoj priatel je dobry clovek a fakt nechcu aby si mu alkoholizmom skazila zivot. Sice by sa do toho nemali kafrat, ale zrejme maju s tebou kadejake skusenosti a vedia kam tvoje pivecka a nesamostatnost speju. Urcite ti chcu len dobre a chcu aby si sa prebrala a postavila na vlastne nohy a zobrala zodpovednosť za svoj zivot. A asi chcu mat uz od teba aj pokoj, co im nemozes po tom co si tu napisala zazlievat. Ja ta v ziadnom pripade nesudim. Je to tvoja vec, len sa na to snazim pozriet ako rodic. Vela stastia.

Messje

Fuuu no teda prislo mi smutno po precitani celeho pribehu.Nie teba ale tvojich rodicov a priatela.Ty sa cudujes ze su aki su?Podla opisu si s tebou predli toho dost.A este aj napriek vsetkemu,ze si nasla normalneho chlapa,dokazes s lahkostou pisat,ze si tie piva aj tak doprajes.Tvoj priatel by mal rodicov posluchnut,pretoze ty si clovek,ktory vidi chyby len v druhych ale seba napravit nemieni.Co cakas od priatela?Ze sa spusti popri tebe?Pretoze ty prestat neprestanes.Trosku si zjemnila,ale neprestala.Poriadne sa nad sebou zamysli,pretoze v tvojom veku popijat a alkohol po tom vsetkom co si sa navystrajala ,si neodpustit,je akurat cesta k tomu,aby si si pokazila vztah uplne nielen s rodicmi,ale aj priatelom.

adr1a.

Precitaj si to pekne cele po sebe a odpovedz si uprimne. Chcela by si raz taku dceru ako si ty?? Ja nie.

Clovek ma vsetko vo svojich rukach. A poviem ti len tolko, ze ked pije zena, je to des a smutne. Ubohe. Ak raz abstinujes, tak si piva nezdovodnuj tym, ze to mas vlastne len chmelovu polievku. Je to chlast. A ty si uvedom ze si zavisla a budes musiet abstinovat uz cely zivot.
Ak mas tak skveleho priatela tak mas o dovod viac. Tou hypoteku splacas co vlastne?? Zrejme byvanie nie kedze byvas u rodicov. Pozri. Osamostatni sa. Potrebujes to ty aj tvoji rodicia. Uz chcu mat urcite od teba konecne pokoj a klud. Ty im ho nepridavas, bola si fakt vykvet a kazda akcia vyvolava iba reakciu. Tak sa im necuduj. Ak si ty nanic necakaj nekonecnu lasku dobrotu toleranciu od rodicov. Zaco? Kolko sama zo seba davas iba tolko a take sa ti vracia spat. Aj ty potrebujes klud pokoj a zacat zit plnohodnotne spokojne a stastne. A pomoze to vam vsetkym k opatovnemu vzajomnemu zblizeniu sa. Takze liec sa zo zavislosti od alkoholu, pracuj aby si sa mohla osamostatnit (zatial zi v podnajme), buduj zveladuj si vztah s priatelom a s rodicmi. Vsetko je tak proste a pritom tazke. Ze? Vies, nie je hanba padnut na dno, ale zostat tam a nevstat. Tak sa pekne postav konecne na vlastne a neries rodicov ako 16r adolescentka. Mas 26r, postav sa na vlastne a konecne zi normalne a nie ako daky asocial

hejtypodsem

ester

ahoj, dakujem za prispevok aj za podporu :) ano skusame obmedzit, urcite aj priatel je za to. naposledy sme tam chceli byt ze hodinku a vypadnut a znova hrrr ich napady na nas zacali tlaky davat co nam vsetko pomozu vybavia no prd a potom pocuvat aky su oni co nam pomohli dali...nie nie radsej budeme bez cih akejkolvek pomoci, lebo nie je to uprimne, ked ti to potom niekto vyvrieska...

ma zaujalo co si pisala ze ako Ti znicili vztah,co spravili?